Pomazánka co dům dal
Potřebné ingredience
Tvrdý salám, hermelín, eidam, vejce, okurka, majonéza, hořčice, tavený sýr, pomazankové máslo, sůl, pepř, petrželka, trochu mleté papriky.
Postup přípravy
Nastrouháme salám, vejce, okurku, eidam a hermelin. V druhé misce jsem si vyšlehala pomazankové máslo, tavený sýr, majonézu a hořčicí a pak vše smícháme dohromady. Ochutíme sooli,…
Ředkvičkova pomazánka
Potřebné ingredience
250 g tučného tvarohu 100 g šunky nejvyšší jakosti 100 g majonézy 4 ředkvičky 3 natvrdo uvařená vejce 2 ks jarní cibulky i s natí sůl dle potřeby
Postup přípravy
Tvaroh s majonézou vyšleháme dohladka Přidáme najemno pokrájenou cibulku včetně natě Šunku nakrájíme na drobné kostičky, uvařená vejce nasekáme nadrobno a ředkvičky…
Pomazánka s avokádem a s lučinou
Potřebné ingredience
3 vejce natvrdo 1 zralé avokádo 1 - 2 lžíce másla 10 g lučiny
Postup přípravy
Vajíčka , uvaříme natvrdo, zchladíme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Avokádo rozkrojíme, vypeckujeme a rozmačkáme vidličkou. Pokud chcete více krémovější pomazánku můžete…
Fermentovaný tvaroh
Potřebné ingredience
250g tučného tvarohu (v alobalu, bez fólie), 5g soli, 50g plnotučného mléka
Postup přípravy
Tvaroh, mléko a sůl smícháme. Zakryjeme a necháme cca 24 hodin při pokojové teplotě, občas promícháme. Poté uložíme do lednice. Chutná jako brynza.
Sloní žrádlo
Potřebné ingredience
40 dkg godhaj 1-2 větší cibule 4 kyselé okurky 20 dkg majolka Omáčka 2 KL kečup 2 KL olej 2 KL ocet 3-4 KL plnotučná hořčice ½ KL chilli 2 KL cukr
Postup přípravy
Jemně nastrouhat salám, okurky a cibuli. Vše na omáčku svařit a nechat vychladnout. smíchat nastrouhané, omáčku a majolku a nechat do druhého dne odležet
Tvarůžková pomazánka
Potřebné ingredience
1 olomoucké tvarůžky 125g, máslo 2lžíce, pomazánkové máslo nebo žervé 2lžíce, špetka kmínu, špetka paprika sladká, malou lžičku pokrájenou cibuli. Podle chuti pepř,sůl, chilli
Postup přípravy
Jednoduchý postup, vyšleháme změklé máslo přidáme pomazánkové máslo nebo žervé, koření, cibuli promícháme nakonec důkladně vmícháme nastrouhané tvarůžky.
Tuňákovo-vajíčková pomazánka
Potřebné ingredience
2 uvařená vejce, 1 velká plechovka tuňáka, 2 - 3 lžíce žervé, 2 - 3 lžíce parmazánu, 2- 3 lžíce eidamu, sůl, pepř, petrželka
Rajčatová pomazánka s avokádem a olivami
Potřebné ingredience
Rajčátka, olivy tmavé bez pecek, avokádo, pomazánkové máslo, česnek, pažitka, bazalka, případně ptačinec-žabinec a jiné bylinky, co najdete na zahrádce nebo v obchodě. Bylinky samozřejmě nemusí být, to chutná nám.
Postup přípravy
Jelikož rádi pěstujeme rajčátka a chtěla jsem jíst z nich i něco jiného, než na chlebu nebo v salátu, vymýšlím různé rychlovky z nich. Je možné, že jsou na internetu podobné…
Pomazánka z tresčích jater
Potřebné ingredience
1 tresčí játra, 2 lžíce pomazánkového másla, 2 lžíce lučiny, sůl, pepř, 1 lžička dijónské hořčice, petrželka
Postup přípravy
Vše, kromě petrželky, umixujeme dohladka, přidáme petrželku a necháme vychladit.
Tvarohová mrkvovo-šunková pomazánka
Potřebné ingredience
2 střední mrkve, 1 vejce natvrdo, 100g šunky, 50g goudy, 1 plnotučný tvaroh, 1 lžička dijonské hořčice, sůl, pepř, petrželka
Postup přípravy
Mrkev a sýr nastrouháme najemno, vejce nahrubo a vše smícháme. Necháme několik hodin odležet.