Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomazánky

Přidat recept
POMAZÁNKY
Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Potřebné ingredience

300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibul

Postup přípravy

Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli.Mícháme.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
pomazánka rychlovka

pomazánka rychlovka

Potřebné ingredience

vepřová konzerva,4 vařená vejce,1 cibule nebo pórek,3lžíce hořčice,sůl,pepř.

Postup přípravy

Všechno jednoduše rozhňácáme(jen vejce strouhám na jemno) a mažeme na nejlépe čerstvý chleba.K tomu jsou výborné okurky nebo i jiná zelenina.A máte rychlou a dobrou večeři.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Špenátová pomazánka ze školky

Špenátová pomazánka ze školky

Potřebné ingredience

zmrazený špenát /asi 4 lžíce/, 1 malá cibule, 1 vejce, půl kostky másla, sůl, 3 kolečka dušené šunky /nemusí být/

Postup přípravy

Na kousku másla si zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, pak dáme špenát / dávám 4 lžíce a ze zbytku dělám špenátovou polévku /a sůl a asi 5 minut při stálém míchání podusíme,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rybacia pomazanka

Rybacia pomazanka

Potřebné ingredience

Konzervu tuniaka v oleji drteny , majolka , maslo / rama, veto .../

Postup přípravy

Do misky si vyklopíme tuniak z ktorého predtým zlejeme olej / pretože ten nepotrebujeme / ,postupne pridáme majolku , maslo /najlepšie veto alebo ramu / a všetko poriadne…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
TOUSTY S VAJEČNOU POMAZÁNKOU

TOUSTY S VAJEČNOU POMAZÁNKOU

Potřebné ingredience

4 vejce • 2 lžíce mléka • 1 lžíce másla • 2 zelené cibulky • 150 g strouhaného eidamu • 100 g nasekané šunky • 1 lžička citrónové šťávy • sůl, pepř, kečup

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme v mléce rozšlehaná vejce a šunku a mícháme, až vejce ztuhnou. Pak přisypeme 100 gramů sýru a nadrobno nakrájenou cibulku a mícháme, dokud se…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka ze školky

Vajíčková pomazánka ze školky

Potřebné ingredience

4 vejce natvrdo, 3/4 másla nebo 1 pomazánkové máslo, 1 lžička hořčice / malým dětem nemusíte dávat /, sůl, pažitka

Postup přípravy

Vejce si nastrouháme na struhadle / tak jako na mrkvový salát / do mísy a přidáme máslo / já používám Zlatou Hanou / , sůl, hořčici a pažitku. Vše vymícháme a je hotovo. Recept je…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
VLAŠÁK NA CHLEBÍČKY

VLAŠÁK NA CHLEBÍČKY

Potřebné ingredience

30dkg točeného salámu, 1 větší cibule, 30dkg sterilovaných okurek, 1 moravanka. Na kaši 1/4 mléka a 3lžíce hladké mouky. 1majolku (skleničky). pepř a sůl.

Postup přípravy

Točák a okurky nastrouháme na struhadle na hrubo. Cibuli nakrájíme na jemno. Moravanku slijeme nálev a vyndáme feferonku, vybereme hrášek a ostatní se snažím také nastrouhat na…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Skvělá pomazánka TUTTI-FRUTTI

Skvělá pomazánka TUTTI-FRUTTI

Potřebné ingredience

250g gothaje,200g Kunjovanky,4 sladkokyselé okurky,1 malá nebo půlka cibule,2 vejce natvrdo,100g majolky a trochu soli podle chuti(já většinou už nedávám)

Postup přípravy

Na masovém strojku si vše nameleme.Kunjovanku musíme slít a vymačkat.Umletou směs promícháme s majolkou popřípadě dosolíme.Pomazánku mažeme na veku nebo celozrnné kolečka rohlíku…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
SLONÍ ŽRÁDLO-mazání na chlebíčky

SLONÍ ŽRÁDLO-mazání na chlebíčky

Potřebné ingredience

40dkg godhaje nebo junioru,1 větší cibule,2 okurky,20dkg majolky(já dala celou skleničku 250ml),2 lžíce kečupu,2 lžíce pln.hořčice.1 lžíce oleje,1 kávová lžička octa

Postup přípravy

ROZPIS NA 2 VEKY
Nejprve si rozsekáme cibulku s okurkou na jemno,pak k tomu nastrouháme godhaj-junior,zamícháme majolku,dále přidáme zbytek surovin a pořádně promícháme.Nesolim…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Fazolová pomazánka s ořechy

Fazolová pomazánka s ořechy

Potřebné ingredience

250g plechovku bílých fazolí ve slaném nálevu
4 lžíce panenského olivového oleje
sůl a pepř
snítku libečku nebo petržele na dochucení
2 rozdrcené stroužky česneku
hrst vlašských ořechů, rozsekaných na kousky

Postup přípravy

1. Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat.
2. Vsypte do mixéru a rozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole…

Zobrazit více...

Kategorie