Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Houbová polévka podle prababičky!

Houbová polévka podle prababičky!

Potřebné ingredience

Tak 20-25dky jakýchkoliv hub-tato polévka je vařená z letošních,co jsme nasbírali, ale dělávám ji často ze žampionů, trošku oleje,1malá cibulka,sůl,mletý kmín,hrstka zelených natí podle chuti, lžíce instantní světlé jíšky.NOKY: 2vejce,1 lžíce oleje,1 lžíce mléka, asi tak 2 špetky soli a polohrubá a hladká mouka půl na půl podle potřeby.

Postup přípravy

Na oleji nachám zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidám nakrájené houby (pokud jsou čerstvé), osolím, pokmínuju a chvilku dusím.Pak zeleju asi 1-1,5l vody a nechám vařit…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Strouhaná drožďová

Strouhaná drožďová

Potřebné ingredience

droždí malá cibule olej větší mrkev dvě brambory dva stroužky česneku majoránka, sůl, kmín

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme droždí, necháme rozpustit. Přidáme nastrouhanou mrkev a nastrouhané brambory, oboje na hrubém struhadle. Zalijeme vodou, přisypeme majoránku, sůl…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda

Kulajda

Potřebné ingredience

houby máslo brambory mrkev, celer, petržel sůl, kmín, celý pepř, nové koření, kysaná smetana hl. mouka vajíčka ocet kopr

Postup přípravy

Houby podusíme na másle, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, koření, přidáme hl. mouku rozmíchanou ve smetaně a vaříme, asi po 10min. dáme brambory, ocet a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vydatná fazolová polévka

Vydatná fazolová polévka

Potřebné ingredience

250g červených fazolí, 2 klobásy (nebo 1 klobása a 1 polopárek), 1 velká mrkev, 1/4 celeru, 1 petržel, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce vegety, sůl, pepř, 1 lžíce majoránky, hrst petrželky, 2 bobkové listy, 2 lžíce másla, 1 lžíce sáda, 3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme do studené vody, druhý den je v téže vodě uvaříme. Když jsou fazole poloměkké, přidáme nakrájenou zeleninu, uzeninu, česnek, bobkové listy, vegetu a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová žampiónová polévka

Krémová žampiónová polévka

Potřebné ingredience

150 g čerstvých žampionů , 1/2 ks cibule, 3 lžíce Ramy Culinesse nebo máslo, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce hotové jíšky světlé, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, žampióny omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná bramborová s hříbky

Jemná bramborová s hříbky

Potřebné ingredience

sušené hříbky
kořenová zelenina, dala jsem i kedlubnu a porek
brambory
česnek
cibuli
hl. mouka
máslo
sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Hříbky namočíme do vody.
Na másle uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkou vodou a prováříme.Přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené. Kořenovou zeleninu i česnek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

hlíva ústřičná sádlo cibule česnek hl. mouka sůl,sladká paprika, pálivá paprika, pepř, hovězí vývar (může být z bujonu), kmín majoránka

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku nadrobno. Přidáme papriky, orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme hlívu nakrájenou na hrubší nudličky. Vaříme, než hlíva změkne. Osolíme, opepříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s krupicovými noky se sýrem...HOTOVÁ ZA 20 MINUT A MOC VELKÁ DOBROTA

Polévka s krupicovými noky se sýrem...HOTOVÁ ZA 20…

Potřebné ingredience

Vývar
4 lžíce polévkové krupice
3 vejce
2 polévkové lžíce strouhaného sýru
sůl
petrželka
vegeta

Postup přípravy

Uvaříme si vývar buď z bujonu, ( kuřecí nebo hovězí ) já dělala na rychlo z bujonu. Než se bujon uvaří připravíme si v misce 4 lžíce krupice, rozklepneme 3 vejce, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Knedlíčky do polévky - JEMNÉ !

Knedlíčky do polévky - JEMNÉ !

Potřebné ingredience

vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 rohlík, trochu mléka, strouhanka, petrželka, sůl, pepř

Postup přípravy

Máslo umícháme se žloutkem, osolíme, opepříme, přidáme natrhaný rohlík nasátý mlékem a jemně nasekanou petrželku. Vmícháme sníh z bílku a zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolačka  hotová za 5 minut.

Fazolačka hotová za 5 minut.

Potřebné ingredience

cibule,1-2X konzerva malých fazolí ve slaném nálevu, sádlo nebo olej, špetka Kari koření, majoránka, sůl, popř. masox, pepř, uzenina.Možni i pár kapek Maggi

Postup přípravy

na sádle, nebo oleji zpěnit cibulku, přidat trošku hl. mouky, udělat jíšku a nalít na to konzervu nebo dvě i s lákem
dolít vodou, okořenit majoránkou,kari, solí, přidat…

Zobrazit více...

Kategorie