ÚÚÚŽASNĚ ZDRAVÁ A VÝBORNÁ POLÉVČIČKA:-)))))Z ČERVENÉ…
Potřebné ingredience
HERA,CIBULKA,ČERVENÁ ČOČKA,HLADKÁ MOUKA,ČESNEK,UZENÉ TOFU
Postup přípravy
NA TROŠE HEŘE OSMAŽÍM CIBULKU DO ZLATOVA,PŘIDÁM CCA 2HRSTI ČERVENÉ ČOČKY,CHVÍLI OSMAHNU,ZAPRÁŠÍM TROCHOU HLADKÉ MOUKY,ZALIJI VAŘÍCÍ VODOU A VAŘÍM POD POKLIČKOU DO MĚKKA,BĚHEM VARU…
Babiččina cibulačka :o)
Potřebné ingredience
4 žluté cibule 3 vejce 4 lžíce oleje 8 dl vývaru (může být i z kostky) 1 lžíce másla 1 lžíce nasekané zelené petrželky sůl, pepř, drcený kmín 2 krajíčky chleba 1 jarní cibulka na ozdobu
Postup přípravy
1. Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleje dozlatova a přidáme máslo. Základ pak zalijeme vývarem a vaříme 15 minut…
cuketová krémová polévka
Potřebné ingredience
cuketa, olivový olej, cibulka, česnek, brambory, tymián, voda, smetana, sůl, podravka
Postup přípravy
na olivovém oleji spěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu i se šlupkou a brambor, orestujeme spolu s tymiánem, podravkou, solí, zalejem vodou a dusíme do měkka,…
Rajská s noky
Potřebné ingredience
Na polévku: rajský protlak 2x, 3pl hladké mouky, 6pl oleje, 6 bobkových listů, 1 1/5l vody, cukr, sůl Na noky: 6pl hrubé mouky nebo krupice, ale může být i polohrubá, i když pak jsou noky tužší a 2 vejce
Postup přípravy
Z mouky a oleje uděláme světlou jíšku, zalejeme vlažnou vodou- lépe se ro rozšlehá, přidáme bobkové listy a 15minut vaříme, pak přidáme protlak, podle chuti osolíme a přisladíme.…
Vydatná polévka z Pangase
Potřebné ingredience
může se po ní utlouct celá rodina:-)) a to ryby jinak nejíme........brambory,polévková zelenina,podravka,2-3kostičky sýra,kousek pangase,vajíčko vařené,na jíšku máslo a mouka,na ozdobení petrželka a opravdu pro labužníky lze ještě posypat strouhaným sýrem
Postup přípravy
dáme vařit omytý kousek pangase se zeleninou,přidáme podravku a petrželku,pak přidáme nakrájené brambory na větší kostičky a vaříme do změknutí,poté přidáme sýr-mícháme do…
ČESNEČKA -naše nejoblíbenější ♥
Potřebné ingredience
5 středních brambor,4-5 stroužků česneku,1 střední cibule,4 lžíce oleje,sůl,drcený kmín,polévkové koření-to nemusí být, 2-2,5l vařící vody. Nějakou zelenou nať nejlépe pažitku.Dále pak na kostičky nakrájený na kapce oleje osmažený chléb a najemno nastrouhaný eidam.
Postup přípravy
Vím že receptů na česnečku je spousta,ale mi ji máme moc rádi právě takhle:
Na drobno nakrájenou oloupanou cibuli do hněda osmažím na oleji.Zaleju vroucí vodou přidám na…
Čočková polévka
Potřebné ingredience
350g čočky, 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší brambora, 1 kostka zeleninového bujónu (dávám Vitana Natur s 9 druhy zeleniny a oliv.olejem), majoránka, česnek, 50g másla, hladká mouka, olej, voda, sůl, pepř
Postup přípravy
Čočku si namočíme přes noc do vody. Zhruba hodinu před začátkem přípavy polévky přivedeme čočku k varu (použijeme vodu, v které byla namočena), přidáme kostku bujónu a na mírném…
Superrychlá brokolicová polévka
Potřebné ingredience
1 brokolice, 1 cibule, trochu pol. mouky, olej, 1 kostka bujonu, kelímek smetany, česnek k brokolici můžeme přidat i brambory
Postup přípravy
Na olej dáme na jemno nakrájenou cibuli a zasypeme moukou, uděláme světlou cibulovou jíšku. Když je hotová zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, přidáme na růžičky pokrájenou…
Houbová
Potřebné ingredience
houby
brambory
smetana
máslo
cibule
hl. mouka
sůl, pepř, kmín, ocet, kopr
Postup přípravy
Na másle zpěníme cibulku, na to dáme houby, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř, kmín. Vaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory. Zjemníme…
vynikající ruský boršč
Potřebné ingredience
3 druhy masa cca po 30 dkg hovězí přední, vepřové - já dávám bůček, aby byla polévka pěkně mastná a uzené buď taky bůček nebo jaké budete mít po ruce. Půl hlávky bílého zelí, kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel a jedna celá cibule,sterilovaná červená řepa, rajský protlak, mražená zeleninová směs např. Country kde jsou fazolky (já dnes měla lahůdkovou), bobkový list 5 kousků, nové koření 5 kousků, sůl, pepř, masový bujon, vegeta. kysanou smetanu na ozdobení na talíř.
Postup přípravy
do velkého hrnce dáme vařit na nudličky pokrájené zelí a s ním maso a kořenovou zeleninu s kořením, osolíme, přidáme bujon a vaříme do měkka. Jak je uvařeno vyndáme maso a…