Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka z dýně Hokaidó

Polévka z dýně Hokaidó

Potřebné ingredience

Kousek másla (já dávám olivový olej), 1 cibule nadrobno nakrájená, 400 g dýně Hokaidó nakrájené na kostičky (bez semínek), zelenina pod svíčkovou (nastrouhaná mrkev, petržel, celer), 1 l zeleninového vývaru, prolisovaný česnek, muškátový oříšek, smetana, opražená houska

Postup přípravy

Na másle osmažíme cibulku, přidáme zeleninu pod svíčkovou, krátce orestujeme. Přidáme dýni, zalejeme vývarem a vaříme doměkka. Ochutíme česnekem a rozmixujeme ponorným mixérem.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka

Pórková polévka

Potřebné ingredience

1 pórek 3 brambory 1 mrkev 1 zeleninový bujon kousek másla sůl,pepř,kmín trocha smetany

Postup přípravy

Do hrnce dáme rozpustit máslo a dáme na něj osmahnout pórek
pokrájený na kolečka,brambory na kostičky a nastrouhanou mrkev.
Vše osmahneme a podlijeme vodou,přidáme bujon…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka s bramborem

Česnečka s bramborem

Potřebné ingredience

5 brambor Česnek dle chuti 1 cibule Kmín,sůl,pepř Majoránka Olej bujon Osmažený na kostičky chléb Nastrouhaný sýr na jemno

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na drobno a osmahneme do hněda na oleji,zalijeme horokou vodou

A přidáme pokrájené barambory na kostičky,sůl,pepř,kmín,bujon a vaříme doměkka.

Zobrazit více...
POLÉVKY
FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA - naprosto jednoduchá - nejlepšíííí polévka

FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA - naprosto jednoduchá -…

Potřebné ingredience

1,5 kg cibule na půlkolečka , 225g másla ( chce to opravdu máslo !! ) 3 bobkové listy , 1a půl lžíce bílého vinného octa , 300 ml bílého vína (suché) 3 lžíce hladké mouky , 3litry kuřecího,nebo zeleninového vývaru ( kuřecí je lepší ) sůl,pepř , francouzská bageta , sýr na posypání bagetky ( měl by být gruyére , nebo comté - pokud chcete po francouzsku )

Postup přípravy

Já dělala opravdu hodně polévky , můžete klidně jen z půl kila cibule , ale u nás je tato polévka nejoblíbenější a pokaždé dělám víc a víc :D

takže v hrnci rozpustíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hanina polívka s fintou :-))

Hanina polívka s fintou :-))

Potřebné ingredience

polévková zelenina ( co máte doma- celer, mrkev, petržel, brokolice, porek...) , máslo, dětská krupička, kari, sůl, vejce

Postup přípravy

V hrnci na másle osmažíme zeleninu - nejlépe nastrouhanou, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bujon a trošku podravky a vaříme. Mezitím si v malé pánvičce nebo hrnku rozehřejeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BRAMBORAČKA  ( jen pro inspiraci )

BRAMBORAČKA ( jen pro inspiraci )

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 ks Brambor, 1/2 Celeru, 3 stroužky Česneku, 1/2 Mrkve, 1/2 Petržele, 1,5 l Vody, 2-3 lžíce Hrubé mouky, 1 cm Másla, hrst sušených hub, Majoránka, 1/2 lžičky Soli

Postup přípravy

Houby namočíme na 10 min. Z másla a mouky vyrobíme jíšku a zalijeme vodou. Uvedeme do varu, přidáme houby a vaříme 10 min. Pak do toho vrazíme na kostičky nakrájené brambory a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)

Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)

Potřebné ingredience

500 g čerstvých rajčat, 250 g loupaných sterilovaných rajčat (např. Valfruta), cca 60 g rajského protlaku, 1 malá bílá nebo červená paprika, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, bazalka (nejlépe čerstvá), 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Pokud chcete uvařit polévku jako pravý italský kuchař, jste na správné adrese :)

Nejprve spaříme rajčata vařící vodou a oloupeme slupku, rozkrojíme napůl, vydlabeme všechna…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka - když vaříme květák :-))

Rychlá polévka - když vaříme květák :-))

Potřebné ingredience

máslo
dětská krupička
mrkev
květák
vývar z květáku
vajíčko
brambory
kmín, sůl, solčanka, petrželka

Postup přípravy

Na másle orestujeme krupičku, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev. Zalijeme vývarem z květáku a dáme pár růžiček květáku.
Přidáme kmín, sůl, solčanku. Brambory na kostičky.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Babicovy dobroty – Rybí polévka - TV Nova - výbornááááááááááá

Babicovy dobroty – Rybí polévka - TV Nova -…

Potřebné ingredience

Kapr, jikry, mlíčí Mrkev, celer, petržel Olej Máslo Mouka hladká Sůl Muškátový květ Zelená petrželka Citron Smetana

Postup přípravy

Naučte se tu pravou rybí polévku, bez ní by vánoční menu nebylo kompletní.

Do studené vody dáme kapří hlavy ( bez žáber a očí) , osolíme a hodinu necháme povařit. Vývar…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Luxusní dýňová polévka,která fakt zahřeje

Luxusní dýňová polévka,která fakt zahřeje

Potřebné ingredience

1 dýně, jakákoliv, 1-2 jablka, 2 brambory, plátky citronu neb limety kousek másla,cibule,česnek,lžička kari,zázvor čerstvý neb mletý,zeleninový bujon,sůl,pepř smetanu (nejlépe cuccina-rostlinná-mají ji ve zdravé výživě a třeba v albertu, jak jsou orientální věci,je to žlutá krabička, neb nějakou hustší na vaření...jak chcete)

Postup přípravy

Takže ženy, množství všeho záleží na velikosti dýně, a přísady jak kdo má rád. Zázvoru čerstvého stačí kousek, cca 2-3 cm-nastrouhat.
1. Oloupeme dýni (hokaido se neloupe neb…

Zobrazit více...

Kategorie