Polévka z dýně Hokaidó
Potřebné ingredience
Kousek másla (já dávám olivový olej), 1 cibule nadrobno nakrájená, 400 g dýně Hokaidó nakrájené na kostičky (bez semínek), zelenina pod svíčkovou (nastrouhaná mrkev, petržel, celer), 1 l zeleninového vývaru, prolisovaný česnek, muškátový oříšek, smetana, opražená houska
Postup přípravy
Na másle osmažíme cibulku, přidáme zeleninu pod svíčkovou, krátce orestujeme. Přidáme dýni, zalejeme vývarem a vaříme doměkka. Ochutíme česnekem a rozmixujeme ponorným mixérem.…
Pórková polévka
Potřebné ingredience
1 pórek 3 brambory 1 mrkev 1 zeleninový bujon kousek másla sůl,pepř,kmín trocha smetany
Postup přípravy
Do hrnce dáme rozpustit máslo a dáme na něj osmahnout pórek
pokrájený na kolečka,brambory na kostičky a nastrouhanou mrkev.
Vše osmahneme a podlijeme vodou,přidáme bujon…
Česnečka s bramborem
Potřebné ingredience
5 brambor Česnek dle chuti 1 cibule Kmín,sůl,pepř Majoránka Olej bujon Osmažený na kostičky chléb Nastrouhaný sýr na jemno
Postup přípravy
Cibuli pokrájíme na drobno a osmahneme do hněda na oleji,zalijeme horokou vodou
A přidáme pokrájené barambory na kostičky,sůl,pepř,kmín,bujon a vaříme doměkka.
FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA - naprosto jednoduchá -…
Potřebné ingredience
1,5 kg cibule na půlkolečka , 225g másla ( chce to opravdu máslo !! ) 3 bobkové listy , 1a půl lžíce bílého vinného octa , 300 ml bílého vína (suché) 3 lžíce hladké mouky , 3litry kuřecího,nebo zeleninového vývaru ( kuřecí je lepší ) sůl,pepř , francouzská bageta , sýr na posypání bagetky ( měl by být gruyére , nebo comté - pokud chcete po francouzsku )
Postup přípravy
Já dělala opravdu hodně polévky , můžete klidně jen z půl kila cibule , ale u nás je tato polévka nejoblíbenější a pokaždé dělám víc a víc :D
takže v hrnci rozpustíme…
Hanina polívka s fintou :-))
Potřebné ingredience
polévková zelenina ( co máte doma- celer, mrkev, petržel, brokolice, porek...) , máslo, dětská krupička, kari, sůl, vejce
Postup přípravy
V hrnci na másle osmažíme zeleninu - nejlépe nastrouhanou, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bujon a trošku podravky a vaříme. Mezitím si v malé pánvičce nebo hrnku rozehřejeme…
BRAMBORAČKA ( jen pro inspiraci )
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 ks Brambor, 1/2 Celeru, 3 stroužky Česneku, 1/2 Mrkve, 1/2 Petržele, 1,5 l Vody, 2-3 lžíce Hrubé mouky, 1 cm Másla, hrst sušených hub, Majoránka, 1/2 lžičky Soli
Postup přípravy
Houby namočíme na 10 min. Z másla a mouky vyrobíme jíšku a zalijeme vodou. Uvedeme do varu, přidáme houby a vaříme 10 min. Pak do toho vrazíme na kostičky nakrájené brambory a…
Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)
Potřebné ingredience
500 g čerstvých rajčat, 250 g loupaných sterilovaných rajčat (např. Valfruta), cca 60 g rajského protlaku, 1 malá bílá nebo červená paprika, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, bazalka (nejlépe čerstvá), 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup přípravy
Pokud chcete uvařit polévku jako pravý italský kuchař, jste na správné adrese :)
Nejprve spaříme rajčata vařící vodou a oloupeme slupku, rozkrojíme napůl, vydlabeme všechna…
Rychlá polévka - když vaříme květák :-))
Potřebné ingredience
máslo
dětská krupička
mrkev
květák
vývar z květáku
vajíčko
brambory
kmín, sůl, solčanka, petrželka
Postup přípravy
Na másle orestujeme krupičku, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev. Zalijeme vývarem z květáku a dáme pár růžiček květáku.
Přidáme kmín, sůl, solčanku. Brambory na kostičky.…
Babicovy dobroty – Rybí polévka - TV Nova -…
Potřebné ingredience
Kapr, jikry, mlíčí Mrkev, celer, petržel Olej Máslo Mouka hladká Sůl Muškátový květ Zelená petrželka Citron Smetana
Postup přípravy
Naučte se tu pravou rybí polévku, bez ní by vánoční menu nebylo kompletní.
Do studené vody dáme kapří hlavy ( bez žáber a očí) , osolíme a hodinu necháme povařit. Vývar…
Luxusní dýňová polévka,která fakt zahřeje
Potřebné ingredience
1 dýně, jakákoliv, 1-2 jablka, 2 brambory, plátky citronu neb limety kousek másla,cibule,česnek,lžička kari,zázvor čerstvý neb mletý,zeleninový bujon,sůl,pepř smetanu (nejlépe cuccina-rostlinná-mají ji ve zdravé výživě a třeba v albertu, jak jsou orientální věci,je to žlutá krabička, neb nějakou hustší na vaření...jak chcete)
Postup přípravy
Takže ženy, množství všeho záleží na velikosti dýně, a přísady jak kdo má rád. Zázvoru čerstvého stačí kousek, cca 2-3 cm-nastrouhat.
1. Oloupeme dýni (hokaido se neloupe neb…