Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Krémová celeračka

Krémová celeračka

Potřebné ingredience

1 menší celer nebo půl většího, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 smetana ke šlehání, 1 vajíčko, 1 ks zeleninový bujon bez glutamátu (Vitana), bylinková sůl, špetka soli, muškátový květ, kousek másla a mouky na jíšku, pažitka nebo petržel.

Postup přípravy

cibuli a zeleninu nakrájet na kostičky, v hrnci rozpustit máslo a na něm opéct cibulku a zeleninu, trochu osolit a osmahnuté zalít vroucí vodou, přidat bujon a povařit do měkka,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
vynikající ruský boršč

vynikající ruský boršč

Potřebné ingredience

3 druhy masa cca po 30 dkg hovězí přední, vepřové - já dávám bůček, aby byla polévka pěkně mastná a uzené buď taky bůček nebo jaké budete mít po ruce. Půl hlávky bílého zelí, kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel a jedna celá cibule,sterilovaná červená řepa, rajský protlak, mražená zeleninová směs např. Country kde jsou fazolky (já dnes měla lahůdkovou), bobkový list 5 kousků, nové koření 5 kousků, sůl, pepř, masový bujon, vegeta. kysanou smetanu na ozdobení na talíř.

Postup přípravy

do velkého hrnce dáme vařit na nudličky pokrájené zelí a s ním maso a kořenovou zeleninu s kořením, osolíme, přidáme bujon a vaříme do měkka. Jak je uvařeno vyndáme maso a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá houbová kyselajda

Bílá houbová kyselajda

Potřebné ingredience

brambory, houby - jakékoliv co právě rostou, polévkové koření vegeta,houbový bujon Maggi, sůl, kmín, ocet, smetana ke šlehání a zakysaná smetana - čím víc tím líp, máslo a mouka na jíšku, vajíčka a samozřejmě voda.

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme do vroucí vody, kterou jsme osolily a přidaly kmín a kostku, příp. 2 kostky bujonu (podle množství připravované polévky). Přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie