Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Žampionový krém

Žampionový krém

Potřebné ingredience

Žampiony, máslo, hladká mouka, smetana, drcený kmín, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy

Žampiony (cca 10 ks) pokrájíme na tenoučké plátky a na másle je podusíme. Přidáme drcený kmín a 2 - 3 hrnky vody, necháme povařit. Mezitím si připravíme bešamel - z hladké mouky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající kapustová polévečka

Vynikající kapustová polévečka

Potřebné ingredience

Kapusta, brambory, hovězí bujon, šunková klobása, sůl, drcený kmín, voda, hladká mouka, petrželka

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na drobné kousky a vhodíme do vody. Vaříme do změknutí s kostkou hovězího bujonu. Jakmile se nám zdá, že už je kapusta měkká, vhodíme na kostičky nakrájené…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá rajská polévka 1-2 porce

Rychlá rajská polévka 1-2 porce

Potřebné ingredience

vývar (nebo masox) 1 protlak, tymián (špetka) sůl, 1lžíce cukru, kousek másla

Postup přípravy

Všechny suroviny dát do hrnce,povařit a nakonec přidat rýži nebo nudle. Dochutit jak má kdo rád a můžeme baštit :-)

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Potřebné ingredience

4 mrkve 4 brambory máslo smetana mouka zeleninový bujón sůl ocet

Postup přípravy

Na rozpuštěném másle podusíme nahrubo nastrouhanou mrkev. Zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory a bujón. Vaříme do změknutí , zahustíme moukou rozmýchanou ve…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí polévečka

Kuřecí polévečka

Potřebné ingredience

- pórek 1 ks* - cibule 1 ks * - bujón slepičí 1 ks * - nové koření 4 kuličky * - řapíkatý celer 150 g * - česnek 2 stroužky * - celý černý pepř 10 kuliček * - 1/2 kuře * - sůl dle chuti * - 1 vejce *

Postup přípravy

Očistíme pórek a nakrájíme na kostičky * cibuli a česnek oloupeme * kusy kuřátka - já měla stehýnka cca 400 g - omyjeme a vložíme do studené osolené vody, přidáme koření, cibuli a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jednoduchý boršč

Jednoduchý boršč

Potřebné ingredience

1 cibule,asi 50g másla,2 bobkové listy,6 kuliček nového koření a celého pepře,sůl,500gmasa-hovězí,uzené,vepřové,čtvrt hlavičky bílého zelí,lečo a naloženou červenou řepu á 400g,30g rajčatového protlaku,citron,cukr,kelímek sladké smetany/šlehačky/,2 větší brambory,l klobása podle chuti,asi 1 litr vody

Postup přípravy

Pokrájenou cibuli osmhneme na másle.Přidáme koření /nejlépe v sítku na koř.nebo steril.obvazu/.Zalijeme vodou,přidáme maso vcelku a dáme vařit. Asi po 1/2 hod. přidáme syrové…

Zobrazit více...
POLÉVKY
SALÁTOVÁ POLÉVKA

SALÁTOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

1 Hlávkový salát, 1-2 mladé cibulky s natí, pár stroužků česneku (asi 3 větší), mléko nebo šlehačka, sůl, 2 lžíce mouky + trochu tuku, nebo 2 lžičky škrobu pro ty kteří zahušťují.

Postup přípravy

Udělat řídší světlou zásmažku z mouky a tuku - já to ale nedělám, máme rádi polévky řídké ale bez pachutí mouky :-), proto já pouze na lžíci oleje osmažím česnek nakrájený na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Houbová kyselačka

Houbová kyselačka

Potřebné ingredience

brambory, houby (čerstvé, mražené, příp. nakládané v octě), kmín, sůl, ocet, smetana, hl. mouka na zahuštění, vejce, příp.kopr

Postup přípravy

brambory a houby nakrájíme, přidáme sůl, kmín a dáme společně vařit, když jsou brambory poloměkké zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit (alespoň 15 min), poté…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BRAMBORAČKA  ( jen pro inspiraci )

BRAMBORAČKA ( jen pro inspiraci )

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 ks Brambor, 1/2 Celeru, 3 stroužky Česneku, 1/2 Mrkve, 1/2 Petržele, 1,5 l Vody, 2-3 lžíce Hrubé mouky, 1 cm Másla, hrst sušených hub, Majoránka, 1/2 lžičky Soli

Postup přípravy

Houby namočíme na 10 min. Z másla a mouky vyrobíme jíšku a zalijeme vodou. Uvedeme do varu, přidáme houby a vaříme 10 min. Pak do toho vrazíme na kostičky nakrájené brambory a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
zeleninová s nudlemi,  kuřecím masem a  játrovými knedlíčky

zeleninová s nudlemi, kuřecím masem a játrovými…

Potřebné ingredience

na polévku : masový vývar nebo kuřecí bujon, zelenina mražená nebo čerstvá, máslo, sůl, kudrnka, vlasové nudle, kuřecí prsíčka, na knedlíčky : 150 g vepřových nebo kuřecích jater ( doma umeleme na masovém strojku ), strouhanka, vejce, majoránka, česnek,sůl,pepř

Postup přípravy

rozpustíme máslo a na něm krátce osmahneme čerstvou nakrájemno zeleninu ( mraženou nasypeme do vývaru ) , zalijeme vývarem, přidáme koření a kudrnku, přidáme kuřecí prsíčka,…

Zobrazit více...

Kategorie