Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
BORŠČ S KUŘECÍM MASEM-recept z časopisu vaření pro malé děti

BORŠČ S KUŘECÍM MASEM-recept z časopisu vaření pro…

Potřebné ingredience

2 kuř.řízky,(krůtí maso) 100 g kuř.salámu v celku,1 KL sl.papriky,oliv.olej,1 cibule,1 červená řepa syrová,1 bobkový list,1 KL Solčanky(Vegi Vegi) 1 PL jabl.octa,čerstvá kořenová zelenina(1/4 celeru,1 petržel, 1 mrkev),hlávkové zelí (asi 1/4 menší hlávky)a brambory.

Postup přípravy

Myslím,že je tento recept z časopisu Betynka.
My jsme si polévku trochu upravili, dávám obyč.olej, normální ocet a Solčanku také nedávám-použila jsem kořenící přípravek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Strouhaná drožďová

Strouhaná drožďová

Potřebné ingredience

droždí malá cibule olej větší mrkev dvě brambory dva stroužky česneku majoránka, sůl, kmín

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme droždí, necháme rozpustit. Přidáme nastrouhanou mrkev a nastrouhané brambory, oboje na hrubém struhadle. Zalijeme vodou, přisypeme majoránku, sůl…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FRANCOUZSKÁ POLÉVKA

FRANCOUZSKÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Cibule*4 str.česneku*brambory na kostičky*sůl*vegeta*strouh.sýr*pórek*opeč.kostičky z rohlíku*gran.jíška nebo klasická

Postup přípravy

Na másle zpěníme 1 cibuli a 4 stružky česneku a zalijeme vodou.Přidáme brambory na kostičky,přidáme vegetu nebo podravku,sůl a necháme vařit.Zahustíme jíškou.Na dno talíře…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná polévka z čínského zelí

Výborná polévka z čínského zelí

Potřebné ingredience

Čínské zelí, cibule, česnek, voda, sůl, pepř, zeleninový bujón

Postup přípravy

Asi do 1 litru vody si nakrájíme z polovičky čínského zelí košťál na kostičky. Můžou být i měkké lístky, ale ty se dají využít na salát, takže se přikláním k tomu tvrdšímu košťálu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Potřebné ingredience

2 lžíce másla, 4 velké cibule, hovězí bujón, tvrdý sýr, 15dkg šunky, sůl, veka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky nebo na plátky jak se nám chce, orestujeme na másle a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut, osolíme. Připravíme si veku nebo toustový chleba,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dobra kelová (  kapustová )  polievka

Dobra kelová ( kapustová ) polievka

Potřebné ingredience

Kel-(kapusta ),cibula,cesnak,zel.bujon,starši chlieb,syr,2 kocky syrokremu

Postup přípravy

Cibulku nakrajame na jemno a oprazime na oleji,pridame pokrajany kel a zalejeme vriacou vodou.Pridame bujon,syrokrem a povarime kym sa syrokrem nerozpusti.Dochutime solou a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Z uzeného masa - vynikající

Z uzeného masa - vynikající

Potřebné ingredience

uzené maso, cibule, česnek, sůl, pepř, sladká paprika, chilli, kroupy, kyselé zelí, houby, klobása

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme ve vodě s cibulí. Vývar procedíme, maso můžeme použít jinak, nebo ho nakrájet do polévky. Do vývaru přidáme vařené kroupy, propláchnuté kyselé zelí, na kolečka…

Zobrazit více...
POLÉVKY
úúúúúúúúúúúúúúúúúplně nejvíc bombičková polívčička pro Bohnické držtičky

úúúúúúúúúúúúúúúúúplně nejvíc bombičková polívčička pro…

Potřebné ingredience

syrové držky 1,5kg, sádlo, sůl, 1 cibule, 5stroužků česneku, zeleninu pod svíčkovou-mraženou, bobkový list, nové koření celé, celý pepř, ml. pepř, vegetu, papriku, drcený kmín, majoránku, gulášové koření, mouku

Postup přípravy

syrové držky omyjeme očistíme a dáme vařit do osolené vody. Na sádle si orestujeme cibulku, ne jako na guláš, nechte ji i klidně malinko připálit :-)) bude pak mít chuť držťkovky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Maminčin Kalton

Maminčin Kalton

Potřebné ingredience

Vepřové maso s kostí na vývar máslo hladká mouka hrubá mouka vajíčko zelenina do polévky majoránka ,sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Z masa si uvařímě pěkný silný vývar . Přidáme zeleninu a maso nakrájené na malé kousky. Dále dáme koření a česnek . Polévku zahustíme jížkou z másla a hladké mouky a nakonec dáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Babicovy dobroty – Rybí polévka - TV Nova - výbornááááááááááá

Babicovy dobroty – Rybí polévka - TV Nova -…

Potřebné ingredience

Kapr, jikry, mlíčí Mrkev, celer, petržel Olej Máslo Mouka hladká Sůl Muškátový květ Zelená petrželka Citron Smetana

Postup přípravy

Naučte se tu pravou rybí polévku, bez ní by vánoční menu nebylo kompletní.

Do studené vody dáme kapří hlavy ( bez žáber a očí) , osolíme a hodinu necháme povařit. Vývar…

Zobrazit více...

Kategorie