Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Luxusní fialová polévka - irská zelňačka

Luxusní fialová polévka - irská zelňačka

Potřebné ingredience

Půlka větší hlávky červeného zelí, 2 velké brambory, 1 větší cibule, 2,5- 3l kuřecího nebo zeleninového vývaru, máslo, 3 bobkové listy, pepř, slanina, starší chléb

Postup přípravy

Ve větším hrnci rozpusťte máslo a přidejte na něj nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte ji zesklovatět a přisypte brambory, nakrájené na cca 1,5cm velké kostky (stejně si pokrájejte…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zabijačková polévka - Prdelačka

Zabijačková polévka - Prdelačka

Potřebné ingredience

800g jelítkového prejtu,6 lžic uvařených krup.2l masového vývaru(nebo z masoxu),lžíci sádla,velkou cibuli,majoránku,sůl,drcený kmín,pepř,česnek

Postup přípravy

Na sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli,zalijeme vývarem,přidáme pokrájený prejt na malé kusy,kroupy a necháme rozvařit.Prolisujeme si česnek,přidáme do polévky ,osolíme opepříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelovka trochu jinak

Zelovka trochu jinak

Potřebné ingredience

kyselé zelí,rajský protlak,klobása,prorostlá anglická nebo klidně špek,brambory,hl mouka,sůl,masox,cukr,nové koření,celý pepř,bobkový list,trochu sojovky

Postup přípravy

Tuto polévku jsem ochutnala na horách a tak mi zachutnala,že jsem se pokusila uvařit doma .-).Pochválil jí i chlap :-))))tak to je už co říct.
Pokrájené zelí vaříme v hrnci…

Zobrazit více...
POLÉVKY
***KRÉMOVÁ PÓRKOVÁ POLÉVKA SE SÝREM A KRUTONKY***

***KRÉMOVÁ PÓRKOVÁ POLÉVKA SE SÝREM A KRUTONKY***

Potřebné ingredience

1 mrkev, 1 pórek, 3 středně velké brambory, 100g sýru Niva, 150ml smetany, sůl, olej, 2 rohlíky na krutonky.

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme na jemno a pórek nakrájíme. Na oleji lehce osmahneme, přidáme nakrájené brambory, zalijeme trochou vody a vaříme dokud nejsou brambory uvařené. Po té vše…

Zobrazit více...
POLÉVKY
"Mexická" fazolačka

"Mexická" fazolačka

Potřebné ingredience

vývar z uzeného masa, plechovka červených fazolí (u nás chilli), protlak, hladká mouka, klobása, bílá (slovenská paprika), cibule

Postup přípravy

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky. Zalijeme vývarem, přidáme protlak, necháme provařit. Na pánvi opečeme klobásu nakrájenou jak je komu libo,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krém z lososa s bylinkovými srdíčky

Krém z lososa s bylinkovými srdíčky

Potřebné ingredience

50g másla,3 lžíce hladké mouky,200g lososa(já jsem použila mražené podkovy),1 sladká smetana,1lžička vegety,sůl,bílý pepř. Na srdíčka:4 plátky veky,1 lžíce oliv.oleje,nasekanou petrželku

Postup přípravy

Rozpustíme máslo,přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku-rozředíme jí asi 1 a1/2 l vody-důkladně promícháme a provaříme.Mezitím si obereme maso z lososa-vykostíme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s kuskusem

Zeleninová polévka s kuskusem

Potřebné ingredience

brambory, kapusta, pórek, dětská krupička-nemusí být, vařený kuskus, olej, sůl,

Postup přípravy

Zeleninu očistíme , nakrájíme a dáme vařit do osol vody, až je měkká, můžeme přidat 1-2lžíce krupičky a lžičku oleje nebo másla , mírně povaříme a rozmixujeme, na talíř dáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka z papiňáku ... když si je zapomenete namočit přes noc

Fazolová polévka z papiňáku ... když si je zapomenete…

Potřebné ingredience

Postup přípravy

Není to můj nápad, vyčetla jsem to někde na netu, takže se tímto autorovi omlouvám. Pokud zapomenete přes noc namočit fazole, není nic ztraceno. Fazole nasypte do papiňáku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Valašská kyselica

Valašská kyselica

Potřebné ingredience

350 g kysaného zelí ( i s vodou, v případě potřeby - kyselost - naředíme vodou, cca 0,5l) 200 g valašské klobásky či kousek uzeného masa 300 g nakrájených brambor 250 ml smetany (z nouze se dá použít i mléko) 60 g hladké mouky 4 bobkové listy 7 kuliček celého pepře 3 kuličky nového koření sůl špetka mletého pepře hrst sušených hub (jen pro milovníky, není nutné)

Postup přípravy

Brambory uvaříme zvlášť. Má to snadný důvod, s kyselým zelím se nikdy dobře neuvaří a zůstanou tvrdé!
Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Vodu ze zelí slijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí vývar s polévkovým strouháním

Hovězí vývar s polévkovým strouháním

Potřebné ingredience

hovězí na polévku mražená zelenina sůl,bobkový list,pár kuliček celého pepře na strouhání: 150g hrubé mouky,1vajíčko,trochu vody

Postup přípravy

Nejprve dáme vařit maso ve vodě společně s kořením.
Mezitím si připravíme zavářku - z mouky a vajíčka vytvoříme tvrdší těsto (aby se dobře strouhalo),a nastrouháme na velkém…

Zobrazit více...

Kategorie