Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Bramborová krémová polévka

Bramborová krémová polévka

Potřebné ingredience

Brambory, voda, mléko, česnek, máslo, sůl, pepř, strouhaný tvrdý sýr.

Postup přípravy

V osolené vodě uvaříme brambory (oškrábané a nakrájené), když budou měkké, rozmixujeme i s vodou, přidáme mléko, ještě chvilku povaříme. Přidáme kousek másla, dochutíme pepřem,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka se sýrem

Pórková polévka se sýrem

Potřebné ingredience

250g pórku, 200g brambor, 100g taveného sýra, 20g tuku, 2 dl mléka, cca 1/2 l vody, sůl, kousek bujónu v kostce, (4 plátky bílé veky), pažitka

Postup přípravy

Z pórku odkrojíme tmavé listy, zalijeme je trochou vody a vaříme 1/4 hodiny. Zbylý pórek nakrájíme na tenké plátky, osmahneme je na tuku, zalijeme zbylou vodou a uvedeme do varu.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninový krém kari

Zeleninový krém kari

Potřebné ingredience

200g různých druhů zeleniny (mrkev, květák, hrášek, pórek atd.), 20 g tuku, 30 g hl. mouky, 3 dl mléka, cca 6 dl vody, koření kari, kousek bujónu, petrželka, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vařící vody, osolíme, podusíme do měkka. Pak ji prolisujeme nebo umixujeme. Z tuku a mouky připravíme jíšku, zalijeme zbývající…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Italská selská polévka

Italská selská polévka

Potřebné ingredience

1 cibule, 100g mrkve, 50g celeru, 4 rajčata, 20 g másla, asi 8dl vývaru, sůl, mletý pepř, 50g těstovinové zavářky, strouhaný parmazán (používám Eidam)

Postup přípravy

Rajčata spaříme, oloupeme a drobně nakrájíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, vše dáme na rozehřáté máslo a zakryté dusíme na mírném plameni 5 minut. Zalijeme vývarem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórkový krém s brambory

Pórkový krém s brambory

Potřebné ingredience

300g pórku, 200g brambor, 4dl mléka, kousek kostky slepičího bujónu, cca 4dl vody, 10g másla, 1 žemle, sůl, pepř, pažitka

Postup přípravy

Pórek a brambory nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Poté je prolisujeme nebo umixujeme, přilijeme mléko, přidáme sůl, bujón, pepř a přihřejeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Potřebné ingredience

30g másla, 1střední cibule, 1 malá cuketa, 2 stroužky česneku, 1 kostka zeleninového bujonu, 1 l vody, 250ml smetany

Postup přípravy

Na másle opečeme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou cuketu a česnek a opékáme 2-3min. Zalijeme vodou, přidáme bujon. Vaříme nezakryté cca 10min. Nakonec vmícháme smetanu.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Potřebné ingredience

200g mrkve, 30g tuku, 30g hl.mouky, 50g těstovin do polévky, sůl, mletý pepř, petrželka, trochu vegety kari, cca 1l vody

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na kolečka (já strouhám nahrubo), polovinu podusíme na tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme 10min. Přidáme zbytek mrkve a vaříme 5…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s pohankou (našich dětí oblíbená  :-))

Zeleninová polévka s pohankou (našich dětí oblíbená :…

Potřebné ingredience

300 kořenové zeleniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, kousek cibule, 20 g tuku, 30 g pohanky, kousek bujónu v kostce, 4 lžíce strouhaného sýra, petrželka, sůl, cca 8 dl vody

Postup přípravy

Pohanku propláchneme studenou vodou, spaříme vařící vodou, vsypeme do trochu horké vody, osolíme a uvaříme téměř do měkka. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na tuku, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky (výborná, rychlá :-))

Polévka z červené čočky (výborná, rychlá :-))

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 200g červené čočky, 1 litr zeleninového vývaru, 5 rajčat, sůl, bazalka, kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme čočku a zeleninový vývar. Spařená rajčata oloupeme a rozmačkaná přidáme do polévky. Vaříme cca 20 minut. Osolíme, vmícháme nakrájenou bazalku a…

Zobrazit více...

Kategorie