Silvestrovská Feuerzangenbowle - Ohnivé kleště Bowle
Potřebné ingredience
Recept pro 6-10 osob:4 lahve sucheho cerveneho vina, 2 chem. neosetrene pomerance, 2 - 10 pol. lzic citronove stavy, 2 tycinky skozice, 10 hrebicku, 0,75l rumu nejlepe 80% vol., 1 cukrovy kuzel - homole
Postup přípravy
Pomerance nakrajime na platky, do jednoho jedineho platku napichame 10 hrebicku. Vino, skorici, cit. stavu a pomeranc i s hrebickem dame do hrnce a 30 min nechame pri ca 60`C…
Dýňový džus
Potřebné ingredience
1,5 kg dýně , voda, 60 dkg cukru, 3 citrony, citronový nebo ananasový sirup JUPÍ, kyselina citronová
Postup přípravy
1,5 kg oloupané na kostky nakrájené dýně dáme do většího kastrolu , přidáme 60 dkg cukru, 1 litr vody, pokrájíme a přidáme 1 citron bez slupky a 1/2 lžíce kyseliny citronové .
Vánoční punč ( 100% vegan)
Potřebné ingredience
1 litr bio moštu, 2 lžíce koření na svařené víno značky Sonnentor
Svařené víno speciál
Potřebné ingredience
1 pomeranč, šťáva ze dvou pomerančů, 1 l červeného vína, 100 ml rumu, 2 hvězdičky anýzu, 1 kousek skořice, 100 g pískového cukru
Postup přípravy
Pomeranč omyjeme akůru odkrojíme, pak odstraníme všechny zbytky bílé kůže na pomeranči a dužinu nakrájíme na plátky. Pomerančové plátky, šťávu, červené víno, rum, koření a cukr…
Ovocný čaj
Potřebné ingredience
1 1/2 kg jakéhokoliv ovoce, 1 kg cukru krupice, lžička skořice, 5 hřebíčků, 2 citrony, 2 vanilkové cukry a 100 ml rumu
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, skořici, hřebíčky, citrony nakrájené bez kůry a vanilkové cukry. Promícháme a dáme na hlubší plech nebo do širšího kastrolu do trouby…
*KOKOSOVÝ LIKÉR*
Potřebné ingredience
4 lžíce kokosu
1 neslazené TATRA mléko
1 slazené SALKO mléko
1/4 rumu
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Kokos upražíme na pánvičce(kokos je upražený během minuty) a smícháme s TATRA mlékem a necháme louhovat do druhého dne.
Uvaříme SALKO ve vodě 2hodiny (mírně) a neotvírat,až…
Vaječák - od Petrušky
Potřebné ingredience
6 x salko 1 1/2 tatra 3 žloutky 0,75 l rumu 7 1/2 vanilkový cukr
Postup přípravy
Vše rozšlehat ponorným mixerem nachat uležet 1-3 týdny a konzumovat
dobrou chuť přeje Dana
KÁVOVÝ LIKÉR - jednoduchý, rychlý :-)!
Potřebné ingredience
Přibližně1,5 kelímku smetany ke šlehání (když budou 2 nic se neděj, 4 lžíce pískového cukru, přibližně 2 - 4 lžíce instantní kávy Velvet - může být asi i jiná, ale tato je nejjemnější jakou jsem zatím měla :-), 1 salko, přibližně 1/2 plechovky kondenzovaného mléka Tatra - neslazené, přibližně 1/4 litru rumu. Množství rumu a kávy záleží na Vaší chuti.
Postup přípravy
Pískový cukr rozpustíme na karamel, přidáme smetanu a za stáleho míchání přivedeme k varu, provaříme, přidáme instantní kávu, znova provaříme až celá směs lehce zhostne a hlavně…
PUNČ
Potřebné ingredience
Ingredience:
1l bílé-červené víno(může být krabicové),
400g cukru krystal,
1 vanilkový cukr
2dcl rumu,
skořice celá(popř.skořicový cukr),
1/2 citrónu.
Postup přípravy
Příprava:
Svaříme víno po svaření přidáme cukr kr., van.cukr a z půl citrónu štávu a promícháme.
Do vlažného punče přidáme rum a necháme vychladit,po vychllazení zavíčkujeme…
Bayles...
Potřebné ingredience
2 Salka,0,5 litru Rumu,1 balíček mandlového pudinku,0,5 litru mléka
Postup přípravy
Uzavřené konzervy Salka vař 2 hodiny ve vodě.Nech shládnout...V tom čase uvař klasiku pudink.Nech schládnout...Vem mísu,nalij otevřené Salka,Rum a studený pudink...Nebude to…