Šťáva z květů černého bezu
Potřebné ingredience
15 květů černého bezu, 3 citrony, 2 balení kyseliny citronové, 1 balení Petolu, 2,5kg cukru
Postup přípravy
Ve 2litrech vody rozpustíme kyselinu citronovou, vložíme bezové květy a rozkrojené citrony a vše máčíme přes noc. Ráno květy s citrony vyndáme a vodu přecedíme. Vmícháme a…
Bylinkové sirupy - kopřivový, mátový, bezový,…
Potřebné ingredience
bylinky, cukor, kyselina citrónová, kyselina sorbová alebo konzervačný prípravok
Postup přípravy
Na jednu davku : do vacsieho hrnca (ja mam 8 litrovy) dame do polovice bylinky,ale kludne aj do plna, zasypeme 2kg cukru a nalejeme 2litre vody, 12,5 dkg kys. citronovej a dva…
Bezová šťáva
Potřebné ingredience
20-30 květů černého bezu, 2kg kr. cukru, 1,5l vody, 3 citrony na plátky, 50g citrónové kyseliny
Postup přípravy
naložíme to bez kyseliny na 2-3 dny, až je cukr rozpuštěný. Přidáme kyselinu a zahřejeme na 80 stupňů. Zcedíme a plníme do flašek.
SIRUP Z KVĚTU ČERNÉHO BEZU
Potřebné ingredience
FOTO DODÁM JAK BUDU SIRUP DĚLAT................. Hmm, sirup dělanej už několikrát, ale foto se jaksi zapomíná:-( stejně tam není co fotit na rady, tak snad nevadí......
2L. vody. 15 velkých květů bezu, 70g kyseliny citronové, 2kg cukru.
Postup přípravy
Převařit vodu kterou necháme vychladit, pak přidat květy bezu a kyselinu citronovou, promíchat a nechat 24 hodin stát.
Pak vyndáme květy, přecedíme, přidáme cukr a necháme…
LIMONÁDA K KVĚTU ČERNÉHO BEZU ( limča bez bublinek :-…
Potřebné ingredience
8 litrů vody, 700g cukru, 8 velkých květů bezu, 2 citróny a 2 lžičky kyseliny citronové.
Postup přípravy
200g cukrů zkaramelizujeme a dorozvaříme s troškou vody, nelekejte se, jak přilijete vodu, budete mít kapičky karamelu snad všude, jak to buble :-).
Všechnu ostatní vodu…
limonáda z černého bezu
Potřebné ingredience
4 veliké květy, 4 l vody, 1/2kg cukru, 1 citron na kolečka
Postup přípravy
Svaříme 4 l vody s 1/2kg cukru, necháme vychladnout, nalijeme do velké sklenice od okurek, přidáme 1 citron a 4 veliké květy, sklenici uzavřeme celofánem, zavážeme a necháme týden…
šťáva z černého bezu
Potřebné ingredience
25 velkých květů, 2 kg cukru
Postup přípravy
Květy necháme 24 hod vyluhovat ve 2 l vody, pak přecedíme přes plátno, přidáme 2 kg cukru, krátce povaříme a stočíme do lahví.
Bezová limonáda ( nemusí se ředit)
Potřebné ingredience
8-10 květů bezy, může být i více, 8 litrů vody, 500g kr. cukru, 2 citony, 1 sáček kys. citonovej (20g)
Postup přípravy
Bazu dame do hrnca, nasypeme cukor, vytlacime dva citrony a dame tam aj duzinu, ja davam aj supky dobre umyte , pomiesame a nechame 24 hodin odstat (obcas zamiesame). Na druhy den…
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, 1 SALKO, 3x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu.
Postup přípravy
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a…
MED Z PAMPELIŠEK
Potřebné ingredience
2KG CUKRU
350 KVĚTŮ PAMPELIŠKY
1 CITRÓN
2L VODY
Postup přípravy
350 květů opereme pod tekoucí vodou,
přidáme 2L vody
vaříme půl hodiny a necháme do druhého dne odstát,
přecedíme a přidáme vymačkanou šťávu z 1 citronu,
přidáme 2kg…