Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezlepková dieta

Přidat recept
BEZLEPKOVÁ DIETA
Jogurt. koláč s ovocem

Jogurt. koláč s ovocem

Potřebné ingredience

1 kelímek bílého jogurtu, 1 kelímek krystalu, 2 kelímky bezl. mouky, 1 pr. do pečiva, bez vajec a tuku, Poklademe ovocem + žmolenka (není nutná)

Postup přípravy

pečeme jako normální koláč, propečení kontrolujeme špejlí

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové muffiny ze zakysané smetany

Bezlepkové muffiny ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

250gr bzl mouky (150gr červené Doves farm,100gr Nomix bezlepková moučná směs, nebo bych dala zbytek modré samokypřící Doves farm) 150gr másla nebo Hery 1 lžíce oleje 3 vejce 100gr cukru van. cukr PRDOPEČ 250gr zakysané smetany kvalitní čokoláda

Postup přípravy

Povolenou Heru,olej,cukr a žloutky utřeme.Mouku smíchanou s práškem do pečiva přidáme k tuku a žloutkům. Z bílků ušleháme sníh.Ten vmícháme z lehka do těsta. Pečeme na 170 C na…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
KYNUTÉ KOLÁČKY - BEZLEPKOVÉ

KYNUTÉ KOLÁČKY - BEZLEPKOVÉ

Potřebné ingredience

Kynuté těsto z mouky Mantler. Jablková a maková náplň.

BEZLEPKOVÁ DIETA
bezlepkové loupáky

bezlepkové loupáky

Postup přípravy

110ml mléka (110g) + 35g sádla + 1 lžička cukru + 1 lžička mouky
10g droždí (1/4 kostky)
250g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte Schar mix B)
45g moučkového…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
PRO TY CO NERADI MÁSLOVÉ KRÉMY

PRO TY CO NERADI MÁSLOVÉ KRÉMY

Potřebné ingredience

1x tvaroh - netučný vaničkový 2x PL mascarpone Třtinový cukr dle chuti. Nejlépe vhodná je PAPADURA ( bio obchody )

Postup přípravy

Tvaroh utřeme s mascarpone, třtinovým cukrem, nebo papadurou.
Třeme tak dlouho dokud se cukr nerozpustí. Papadura dodá krému karamelovou chuť.
Krém je nejlepší nechat uležet…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
RYCHLÝ BEZLEPKOVÝ, BEZLAKTOZOVÝ, BEZVAJEČNÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

RYCHLÝ BEZLEPKOVÝ, BEZLAKTOZOVÝ, BEZVAJEČNÝ ŠVESTKOVÝ…

Potřebné ingredience

BEZLAKTOZOVÝ BÍLÝ JOGURT, PRÁŠEK DO PEČIVA- JÁ POUŽÍVÁM BIO , CUKR MOUČKA, POLOHRUBÁ BEZLEPKOVÁ MOUKA- JÁ POUŽÍVÁM PROMIX - UNIVERZÁLNÍ, GUMA GUAR NEBO ZAHUŠŤOVADLO MÍSTO VEJCE NA DROBENKU - BEZLAKTOZOVÉ MÁSLO, CUKR MOUČKA , BEZLEPKOVÁ POLOHRUBÁ MOUKA

Postup přípravy

JOGURT, PRÁŠEK DO PEČIVA, ZAHUŠŤOVADLO, MOUKU A CUKR MOUČKA DÁME DO MÍSY A PROMÍCHÁME
NALIJEME NA VYMAŠTĚNÝ PLECH, JÁ DÁVÁM NA PEČÍCÍ PAPÍR.
POTÉ NAPLNÍME OVOCEM,…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové ciabaty

Bezlepkové ciabaty

Potřebné ingredience

350 g Jizerky, 100 g Shär mix B, 50 g pohankové mouky, 40 g olivového oleje, 3 ČL soli, 1/2 kostk ykvasnic ( či necelá půlka sušených s ptákem), 1 ČL cukru, 350 ml vody. Náplň : protlak či kečup, česnek, oregáno, olivy párek, sýr, cibule .... prostě cokoli máte rádi :-)

Postup přípravy

zadělám kvásek a mezitím si vše odvážím a nasypu do mísy. Až kvásek vzejde, naliju k sypké části a vypracuji vláčné těsto. Nechám ho pak trochu odpočinout a vzejít, ale ne dlouho,…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Mazanec případně vánočka, buchty, buchtičky....

Mazanec případně vánočka, buchty, buchtičky....

Potřebné ingredience

hotový polotovar/směs na Bezlepkový mazanec od Labety, do kterého se pouze přidá 80dkg rozpušťěného másla, 2 žloutky, 350ml vlažné vody, něco málo rozinek a sušené droždí, které je součástí balení.

Postup přípravy

Vyzkoušela jsem a je téměř k nerozeznání od klasického mazance. Nač se "trápit" tvořením vlastního těsta, když to jde i jednoduše. Všechno se jen pořádně smíchá v míse …

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
filé v obláčku:-))

filé v obláčku:-))

Potřebné ingredience

1 kostku filé 2PL Jizerky 2menší vajíčka troška soli

Postup přípravy

filé po rozmrznutí rozdělíme na čtyři dílky
vajíčko rozšleháme,přidáme sůl a přidáváme Jizerku dokud nemáme husté těstíčko
v něm obalíme filé a dáme do rozpáleného oleje a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Jednoduché okopčené vanilkové rohlíčky - fantastické

Jednoduché okopčené vanilkové rohlíčky - fantastické

Potřebné ingredience

280g Jizerky, 70g cukru moučka, nebo třtinový, 100g vlašských ořechů. Kdo má rád lískové, může použít 50 lískových a 50 vlašských, 200g másla - nenahrazovat margarýnem!!!! Na obalení cukr moučka, nebo jemně mletý třtinový + vanilkový cukr

Postup přípravy

Spojíme dohromady. Necháme v ledničce hodinu odpočinout. Poté tvarujeme bud formičkou nebo rukama rohlíčky. Dáváme 1,5- 2 cm od sebe. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stunů cca 5-6…

Zobrazit více...

Kategorie