Bezlepkové bratislavské rezy
Potřebné ingredience
5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3lyžice bezlepkovej múky Promix P alebo Uni, 2 lyžice kukuričnej múky, 2 lyžice oleja, 1/2 prášku do pečiva Oetker.Upečime 2x.
Postup přípravy
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dáme piecť na plechu vyloženom papierom. Upečieme 2 pláty.
Medzi tým si rozvaríme 0,5 l vody s 3…
Bezlepková doboška
Potřebné ingredience
CESTO: 750 g bezlepkovej múky Promix Uni alebo P, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva Oetker, 2 vajíčka, 120 g hery, 150 ml mlieka KRÉM: 3 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, , 1,5 hery alebo palmarinu. POLEVA: 1 várová čokoláda Orion a 100 g cery.
Postup přípravy
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Rozdelíme na 5 bochníkov, rozvaľkáme a dáme piecť na suchý plech. Ja pečiem na obrátenom plechu. Pláty majú byť po upečení pekné bledé, nie…
Dodíková bezlepková citronová babeta
Potřebné ingredience
250g mouky jizerka, 170g cukr mletý,1dcl vody,1dcl oleje,4 vejce,1 vanilkový cukr,1 pr.do peč./Dr.Oetker/,2 citrony-kůra a šťáva, forma dle libosti
Postup přípravy
Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme vodu, olej, vanilkový cukr,šťávu s citronu a kůru, a nakonec mouku s pr.do peč. Poté zamícháme opatrně sníh, vlijeme do formy a pečeme asi…
Dodíkové hovězí na pepři
Potřebné ingredience
300g hovězí zadní na kostky, sůl, zounarka - dochucovadlo / bezlepkové /, pepř, cibule , olej řepkový, bezlepková mouka a trošku solamylu, lžíce rajského protlaku,
Postup přípravy
Cibulku na oleji orestujeme do zlatová, na to dáme maso, okořeníme a restujeme, potom jemně zalijeme vodou .Dusíme doměkka a podlíváme vodou.Jak je maso měkké, tak vše zahustíme…
Bezlepkové ovocné knedlíky
Potřebné ingredience
1 kostka tvarohu, 1 vejce, 1 lžíce másla, 11 lžic mouky Jizerka, 5 lžic mléka, špetka soli, strouhaný tvaroh, moučkový cukr, jahody
Postup přípravy
Tvaroh rozmícháme s vejcem, přidáme mléko a rozpuštěné máslo, promícháme, přidáme špetku soli a mouku a vymícháme hladké těsto. Na pomoučněném vále si z těsta uděláme váleček,…
Bezlepkové mufínky s jahodami
Potřebné ingredience
200g Jizerky, 150g cukru krystal, 2 vejce, 60ml mléka (4 pol.lžíce), 60ml oleje 1/2 vanilkového cukru, 1/2 kypřícího prášku.
Postup přípravy
Cukr s vejci ušleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, mléko, olej a Jizerku. Vše důkladně promícháme a vlijeme do forem na mufínky. Pro variantu s želé naplnit…
Bezlepkové tyčinky z listového těsta
Potřebné ingredience
na těsto je třeba (pokud jej nekoupíte v eshopu hotové. dělá se polské nebo německé) 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker, špetka soli, 200 g tvarohu, 160 g margarínu (dle chuti nebo klasické máslo) Suroviny na ochucení těsta: 1 vejce, lehce našlehané 50 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra 50 g jemně nastrouhaného parmazánu 50g taveného sýra - dle chuti čerstvě prolisovaný česnek trocha soli na slané těsto ...
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200°C. Těsto potřete vejcem a posypejte sýry, solí, česnekem dle chuti. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho…
Dodíkové bezlepkové mufiny
Potřebné ingredience
4 ks pudinky libovolné příchuti,1/2 másla,4 vejce,1 pr.do pečiva,200g cukr písek
Postup přípravy
Vejce s cukrem metličkou vyšleháme, přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny.Vše řádně vymícháme a vlijeme do papírových košíčku které máme uložené v plechu na mufiny.Pečeme ve…
Bezlepkové housky
Potřebné ingredience
180g Jizerky, 100g Schar B, 1/2 sáčku droždí (s vlaštovkou) a nebo 1/2 balíčku čerstvých, 50ml mléka, 150ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky guarové gumy, 1 lžíce oleje, vaječný žloutek na potření a nebo stačí potírat vodou, semínka na pospání lněné semínko, kmín, sezam , hrubozrnná sůl
Postup přípravy
V mléce uděláme z droždí a cukru kvásek. Všechny přísady smícháme v míse na hutnější těsto, nesmí se lepit. Necháme pod utěrkou vykynou cca 40minut. Poté vyjmeme a na vále…
Bezlepkový bílý chléb
Potřebné ingredience
180g Jizerky, 120g Schar B, lžička cukru 1 a 1/2 lžičky soli 3/4 sáčku droždí (s modrou vlaštovkou) 100ml vlažného mléka 300 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 1 lžička guarové gumy
Postup přípravy
Ve vlažném mléce uděláme kvásek - přisypeme droždí a cukr. necháme kvasinky pracovat a začneme vážit.
Do pekárny dáme obě mouky, olej, guarovou gumu, sůl a nakonec kvásek a…