Mexická polévka-rychlovka
Potřebné ingredience
rajská polévka z pytlíkukonzerva fazolí,nejlépe červenékonzerva kukuřiceklobásačesnekkečuppepřchillistrouhaný sýr na posypání
Postup přípravy
Rajskou polévku z pytlíku uvaříme dle návodu.Do polévky dáme zcezené fazole,kukuřici,nakrájenou klobásku a krátce povaříme.Polévku dochutíme česnekem/dávám na miniaturní kostičky…
Fazolový salát
Potřebné ingredience
1 kg bílé fazole, 1kg cibule ,1 kg rajčat ,1kg paprik ,nálev na okurky
Postup přípravy
Fazole uvaříme ,slijeme a necháme vychladnout, zeleninu nakrájíme na menší kousky,cibuli na kostičky,vmícháme do fazolí ,naplníme do sklenic ,zalijeme nálevem na okurky a…
Fazolkova dobrota
Potřebné ingredience
Fazole velké,klobaska,cibule, paprika,kukuřice,sůl,pepř, kečup
Postup přípravy
Opražíte cibulku a papriku přidáte klobásku pak date kukuřici a předem namočenou fazolku.Chvíli podusíme pak dame sůl pepř a kořeni podle chuti, přidame dostatečné množství kečupu…
Zapečená cizrna
Potřebné ingredience
předem uvařená cizrnu (cca 350 - 400g v suchém stavu), malá brokolice, 2 malé cukety, 300g žampionů, 500g kuřecích prsou, rýžový olej, grilovací koření, kari, sůl, libeček, tamari, sušený česnek, 1 šlehačka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády do druhého dne (rýžový olej, grilovací koření, sůl, kari, tamari). Do vymazaného pekáčku dáme uvařenou cizrnu, orestované maso,…
Bochník plný fazolí
Potřebné ingredience
Mouku do domácí pekárny. Mleté maso, 2 konzervy červených fazolí, 1 konzervu bílých fatolí, sáček mraž. zeleniny dle vaší chuti, cibul, červenou papriku, kukuřici, sůl, pepř, koření dle vaší chuti.
Postup přípravy
V domácí pekárně upečeme malý bochníček ze 1/4kg mouky. Po vychlednutí odžízneme vršek a vnitřek trochu vydlabeme. Bochníček můžeme upéct i v troubě, po té co ručně vyracujeme…
HUMMUS
Potřebné ingredience
2 šálky vařené cizrny šťáva z 1 citronu 2 lžíce tahini (sezamová pasta) 4 lžíce olivového oleje 1 dl vody z cizrny 2 – 3 lžičky římského kmínu 3 stroužky česneky sůl pepř
Postup přípravy
Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody . Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka a trochu vody necháme stranou. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé…
Pikantní fazolový salát s hovězím masem
Potřebné ingredience
zbytek hovězího (cca 200 g) nebo hovězí šunka * 1 červená cibule * 2 plechovky fazolí - z toho jedny bílé v chilli omáčce * 3 kyselé okurky * rajčata nebo rajský protlak * sůl, pepř, lžíce cukru * pro fajnšmekry feferonka
Postup přípravy
fazole slijeme, přidáme ostatní ingredience pokrájené nadrobno, pokud nemáte rajčata, dejte 2 lžíce rajského protlaku.
nechat odležet aspoň tři hodiny v lednici.
ze i v…