Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
zapečené fazole se sýrem a rajčaty

zapečené fazole se sýrem a rajčaty

Potřebné ingredience

1 plechovka sterilizovaných fazoli, 1 plechovka fazolí v tomatu, 1 zakysaná smetana, 3 vajíčka, 2 rajčata, tvrdý sýr, podle libosti, sůl, pepř, cibule, máslo

Postup přípravy

Máslem vymazat zapékací mísu, do mísy vedle dát okapané fazole, nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný tvrdý sýr a rajčata bez semínek nakrájená na kostky, promíchat a narovnat…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLKY S KUŘECÍM MASEM

FAZOLKY S KUŘECÍM MASEM

Potřebné ingredience

zbylé pečené kuřecí-já použila křídla+výpek,fazole,cibule,rajčatový protlak.

Postup přípravy

namočené fazole vaříme asi hoďku v papiňáku.
v hluboké pánvi rozpustíme výpek z kuřete,opečeme nadrobno nakrájenou cibulku,přidáme maso,zalijeme protlakem a vsypeme fazole…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HRACHOVKA  trochu jinak

HRACHOVKA trochu jinak

Potřebné ingredience

sáček hrachu,vývar z uzeného masa,cibulka,česnek,pepř a sůl.

Postup přípravy

osolený hrách uvaříme v papiňáku a rozmixujeme na hladkou kaši pomocí vývaru.v pánvi na oleji opražíme na drobno pokrájenou cibulku,2 stroužky rozmačkaného česneku a plátek…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Francouzské fazolové lusky

Francouzské fazolové lusky

Potřebné ingredience

Čerstvé zelené či žluté (tzv. máslové) fazolové lusky. Trochu másla, stroužek česneku, voda, sůl.

Postup přípravy

Velmi jednoduché jídlo, které mi velmi chutnalo ve Francii. Lusky umyjeme a pak jim uřízneme oba konečky. Vložíme do vroucí osolené vody a cca 10-15 minut vaříme. Po uvaření by…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Levná fazolová polévka

Levná fazolová polévka

Potřebné ingredience

Půl pytlíku červených menších fazolí /mohou být i koupené bílé předvařené/, 1 cibule, 2 stroužky česneku,1-2 poctivé špekáčky /lze nahradit kabanosem,libovým párkem/,hl. mouka na zahuštění,drcený kmín, majoránka, bobkový list, zeleninové ochucovadlo bez soli a glutamátů,sůl,smetana na vaření,olej

Postup přípravy

Půl pytlíku fazolí přes noc namočíme do dostatečného množství vody, pokud máme koupené předvařené, tak postupujeme dle návodu..
Ve stejné vodě, ve které se fazole namáčely …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Hrášek na smetaně

Hrášek na smetaně

Potřebné ingredience

1 konzerva sterilovaného hrášku,máslo,hl.mouka,zakysaná smetana,sůl.cukr

Postup přípravy

Z másl a mouky si připravíme jíšku,zalijeme ji lakem z konzervy a trochou vody-přivedeme k varu přidáme hrášek.Povaříme,osolíme dle chuti osladíme , zalijeme smetanou a povaříme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut

Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut

Potřebné ingredience

2-3 porce: půl balíčku (250 g) červené čočky , 1 cibule, 2 lžíce oleje, lžička sladového (nebo jiného) octa, sůl, 2-3 lžíce jemných ovesných vloček nebo obilné instantní kaše ze zdravé výživy (já jsem namíchala)

Postup přípravy

Čočku obereme, opláchneme, uvaříme 5-7 minut ve vodě, nesolíme - až nakonec. Mezitím nakrájíme cibuli a smažíme dozlatova.
Jakmile je čočka uvařená, scedíme vodu (buď přes…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Elixír mládí - FAZOLOVÝ SALÁTEK - vynikajicí

Elixír mládí - FAZOLOVÝ SALÁTEK - vynikajicí

Potřebné ingredience

plechovka červených fazolí, salám, vejce, cibule, majolka, sůl, pepř

Postup přípravy

Sleji plechovku velkých červených fazolí, nechám jen fazole, tu nedoboru vodu vyliji. Fazole si dám do mísy, osolím, opepřím, přidám na kostičky nějaký salám, nebo točeňák, vejce…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kroupové karbenátky

Kroupové karbenátky

Potřebné ingredience

3/4hrnku krup 2 hrnky vody 2vejce cibule150g. stroužek česneku 2 lžíce oleje strouhanka sul,majoránka,olej na smažení

Postup přípravy

Na jemno nakrajenou cibuli osmažíme přidáme namočené kroupy,osolíme a vaříme asi hodinu.Uvařené kroupy pomeleme,přidáme česnek,majoránku,vmícháme vejce a zpracujeme těsto…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
pikantní fazole

pikantní fazole

Potřebné ingredience

půl balíčku fazolí,uzené žebro nebo párek,2 papriky,2 rajčata,sádlo,velká cibule,3 stroužky česneku,2 lžíce rajského protlaku,masox,pepř,sůl,1 bobkový list,1 lžičku sladké a 1 pálivé papriky,1/2 lžičky chilli,oregáno nebo majoránka,trošku vegety,trošku grilovacího koření,ocet,cukr,hl.mouka.

Postup přípravy

Fazole den dopředu namočíme a pak vodu vylejeme a dáme do jiné vařit spolu s žebrem,masoxem,solí,pepřem a bobkovým listem téměř do měkka. Máme-li párek přidáme až potom,rozvařil…

Zobrazit více...

Kategorie