Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Francouzské fazolové lusky

0.0
Francouzské fazolové lusky

Potřebné ingredience

Čerstvé zelené či žluté (tzv. máslové) fazolové lusky. Trochu másla, stroužek česneku, voda, sůl.

Postup přípravy

Velmi jednoduché jídlo, které mi velmi chutnalo ve Francii. Lusky umyjeme a pak jim uřízneme oba konečky. Vložíme do vroucí osolené vody a cca 10-15 minut vaříme. Po uvaření by neměly být kašovité, ale mírně křupnout při skusu. Po uvaření scedíme. Do prázdného hrnce či pánvičky dáme máslo s kapkou oleje, po chvilce přidáme prolisovaný česnek. Krátce osmahneme a hned přidáme uvařené fazolky, které promícháme s česnekem. Ještě chvilku (cca 3 minuty) restujeme, maličko dosolíme a je hotovo.
Je to výborné jako příloha např. k masu. Je možné je jíst i samotné k lehké večeři.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 12. 4. 2016, 10:03
(Y) (Y) (Y) (F)
krišon 12. 4. 2016, 7:38
Také fazolky nejdříve chvilku povařím, krom soli přidávám do vody i lžíci cukru a octa ... jsou pak velmi pikantní ...máme je moc rádi
bakyka 19. 6. 2014, 21:56
*-)prosím pěkně, na tom talíři kromě fazolek a masíčka je hromádka čeho? docela mě to zaujalo a ráda bych vyzkoušela (jidlo)
Cindy*2 13. 11. 2014, 20:52
@bakyka je tam tarhoňa - tedy přesněji těstovinová rýže, která se nejdříve osmaží dozlatova na oleji, pak se zalije horkou vodou a osolí a nechá uvařit. je to pak výborná příloha téměř k jakémukoli jídlu
Bromovka 21. 2. 2014, 18:42
No mňam. Tak já místo másla dávám na pánev na kostičky nakrájenou anglickou, a to si pak pomlaskáváme ,-) Ale vařím spíš méně, aby křupalo. Jo přesně takhle s panenkou... hm, asi si to brzy uvaříme :-) díky za inspiraci Zdeni
Cindy*2 25. 2. 2014, 21:19
@Bromovka Rádo se stalo. S anglickou je to také dobré - ta je dobrá skoro ke všemu :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie