Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem

Potřebné ingredience

Kuskus,čerstvá zelenina-rajče,okurek,paprika,jarní cibulka,voda,nebo polévkový vývar,kuřecí maso

Postup přípravy

Kuskus osmahneme na pánvičce (bez oleje) a přendáme do větší nádoby.Přidáme podravku a zalejeme horkou vodou.Přikryjeme a necháme do kuskusu nasáknout všechnu vodu (můžeme použít…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo večeři

Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo…

Potřebné ingredience

Základ salátu tvoří cizrna, 1/2 najemno nasekané cibule, listy petrželky (např. z mražáku nebo čerstvé), olivový olej, sůl, pepř. Dále přidáme zeleninu podle chuti, tentokrát jsem dala rajčata a papriku. Skvělá je i kukuřice nebo hrášek.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme asi na 1 hodinu do vody a v téže vodě ji vaříme cca půl hodiny do změknutí. Přidáme ostatní ingredience a promícháme.

Salát skvěle chutná jak studený tak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKA  S PÁRKEM,VOLSKÉ OKO A OKURKA +++

ČOČKA S PÁRKEM,VOLSKÉ OKO A OKURKA +++

Potřebné ingredience

Čočka,cibule,česnek,sůl,sádlo nebo olej ,majoránka,vejce,párek,mouka hladká + voda ( na jižku ).

Postup přípravy

Namočíme si den dopředu čočku.Nejprve si orestujeme na sádle cibulku , potom přidáme zcezenou čočku přidáme sůl, majoránku podlijem vodou a vaříme do měkka.Přidáme 2 větší…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole na smetaně

Fazole na smetaně

Potřebné ingredience

Bílé fazole, podravka, česnek, jíška, zakysaná smetana.

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc se dvěma lžičkami podravky. Před vařením přidáme dva prolisované stroužky česneku a vaříme do měkka (používám papiňák-trvá to tak 40min.) Když jsou fazole…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolkový salát s vajíčkem

Fazolkový salát s vajíčkem

Potřebné ingredience

Mražené fazolky, celer, vajíčko, šunkový salám, olej, pepř, sůl, kari (uvařená jedna červená řepa)

Postup přípravy

Fazolky si uvaříme do měkka ve vodě. Na pánvi si osmažíme najemno nakrájený šunkový salám a na nudličky nakrájený celer. Přidáme uvařené fazolky. Vše dohromady opečeme. Osolíme,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát

Čočkový salát

Potřebné ingredience

30 dkg čočky,1 bobkový list,5 kuliček nov.koření,3 kuličky pepře,1 velká mrkev,1 cibule,2 lžíce oliv.oleje,2 lžíce hořčice,1-2 lžíce octa,sůl,pepř,trochu cukru

Postup přípravy

Čočku přebereme a namočíme si ji asi na hodinu, pak přidáme koření a uvaříme doměkka.Scedíme -vybereme koření /nebo dáme koření do plátýnka či čajového sítka/a necháme vychladnout…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohankové karbenátky

Pohankové karbenátky

Potřebné ingredience

250g pohanky,houby,1 vejce,cibule,2 str.česneku,2 lžíce hl.mouky,majoránka,sůl,ml.pepř,strouhanka

Postup přípravy

Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě doměkka uvaříme.Houby pokrájíme a na cibulce osmahneme.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Hrášek na smetaně

Hrášek na smetaně

Potřebné ingredience

1 konzerva sterilovaného hrášku,máslo,hl.mouka,zakysaná smetana,sůl.cukr

Postup přípravy

Z másl a mouky si připravíme jíšku,zalijeme ji lakem z konzervy a trochou vody-přivedeme k varu přidáme hrášek.Povaříme,osolíme dle chuti osladíme , zalijeme smetanou a povaříme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát-výborný a zdravý

Cizrnový salát-výborný a zdravý

Potřebné ingredience

Cizrna, brambory (nejlépe salátové) květák, olivový olej, citrón nebo pár kapek balzamikového octa, sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti.

Postup přípravy

Cizrnu předem namočíme (nejlépe přes noc) a pak uvaříme (cca hodinu je potřeba vařit). Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky či prolisujeme, květák…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena  :-)

Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena :-)

Potřebné ingredience

150 g čočky,1 uzené tofu - může být i obyčejné - záleží kdo má co rád,3 sterilizované okurky,1/2 cibule na jemno (kdo nechce nemusí),1 polévková lžíce plnotučné horčice,sůl a pěpř,2 lžíce olivového oleje (já dávám lnění olej,kdo nemá dá olivový)

Postup přípravy

Čočku namočíme do vody na cca 1-2 hodiny,pak slijeme vodu ve které byla namočená čočka a dáme novou vodu asi tak centimetr nad čočku a vaříme cca 1 hodinu.
Mezi tým si…

Zobrazit více...

Kategorie