Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Mexické fazole - rychlovka

Mexické fazole - rychlovka

Potřebné ingredience

0,5 kg libové anglické slaniny vcelku, 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu, 1 konzerva sekaných loupaných rajčat, 2 velké cibule, olej, sůl, pepř, chilli, vegeta.

Postup přípravy

Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky, na velkou pánev - nejlépe wok dáme trošičku oleje, cibulku osmažíme do sklovata, přidáme nakrájenou anglickou slaninu na kostičky a mícháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolová musaka

Fazolová musaka

Potřebné ingredience

fazole nebo sójové boby, 4 vajíčko uvařená natvrdo (ideální dělat v době velikonoc), koření - nejlépe saturejka, tymián, majoránka, bazalka - jsou proti nadýmání, sůl, mletá paprika, 2 vejce (čerstvá), 2dcl mléka, strouhaný sýr, olivový olej

Postup přípravy

Fazole nebo boby přes noc namočíme, druhý den v nové vodě uvaříme doměkka. Na kolečka rozkrájíme natvrdo uvařená vajíčka. Do vymaštěného pekáčku dáme vrstvu fazolí, osolíme,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka se zeleninou nejen pro děti

Červená čočka se zeleninou nejen pro děti

Potřebné ingredience

250g červené čočky,cibule,olej,paprika,rajče,smetana,majoránka,vegeta bez glutamanu

Postup přípravy

Na olej zpěníme na drobno nakrájenou cibuli,přidáme papriku na kostičky a za chvilku rajčata na kostičky.Asi 5 min. společně opékáme,pak vsypeme čočku,zalijeme asi hrnkem vody a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem

Potřebné ingredience

Kuskus,čerstvá zelenina-rajče,okurek,paprika,jarní cibulka,voda,nebo polévkový vývar,kuřecí maso

Postup přípravy

Kuskus osmahneme na pánvičce (bez oleje) a přendáme do větší nádoby.Přidáme podravku a zalejeme horkou vodou.Přikryjeme a necháme do kuskusu nasáknout všechnu vodu (můžeme použít…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočková sekaná

Čočková sekaná

Potřebné ingredience

400 g čočky, olej, 6 stroužků česneku, 100 g měkkého salámu nakrájeného na kostičky, sůl, strouhanka, 3 vejce (2 velká), majoránka, pepř. Na ozdobení plátky anglické slaniny - 100 - 150 g.

Postup přípravy

Uvaříme čočku do měkka, slijeme vodu, přidáme prolisovaný česnek a ostatní suroviny, zahustíme strouhankou, vytvarujeme sekanou, vložíme do vymaštěného pekáče, poklademe anglickou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový salát

Fazolový salát

Potřebné ingredience

fazole ve slaném nálevu, cibule, sterilované okurky, majolka, sůl, pepř

Postup přípravy

Fazole slijeme, necháme okapat, na drobno pokrájíme cibuli, okurky, ve větší míse promícháme s majolkou a fazolemi, ochutíme solí a pepřem a dáme vychladit...dobrou chuť...K.

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
rychlé,chutné zdravé FAZOLE z konzervy

rychlé,chutné zdravé FAZOLE z konzervy

Potřebné ingredience

červené konzervované fazole,cibulka,olej,párek,zakysaná smetana,sůl

Postup přípravy

Na oleji osmahnem cibulku,přidáme na kolečka nakrájený párek a scezené fazolky a podle chuti osolíme.Prohřejeme,přidáme smetanu a podáváme s chlebíkem.Je to naprosto vynikající.

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
čočka bez jíšky

čočka bez jíšky

Potřebné ingredience

čočka,
olivový olej,
cibulka,
šunka (salám,kobáska),
sušená bramborová kaše

Postup přípravy

Čočku přeberu,propláchnu a na hodinku namočím.Uvařím do měkka.cibulku osmahnu na oleji,přidám orestovat šunku nakrájenou na jemno.Přidám do uvařené čočky a zahustím sušenou br…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

50dkg čočky, voda,1 cibule, máslo a hladká mouka na jíšku, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, ocet, sůl.

Postup přípravy

Večer si namočím čočku do vody. Voda se dost vcucne a tak ráno ji musím trochu dolít, ale ne moc. Jen tak, aby byla čočka ponořená a při vaření se musí míchat a hlídat. Přidám…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLOVÝ  GULÁŠ

FAZOLOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

35 dkg fazolí,14 dkg rajský protlak,20 dkg pikantní klobásy,1 větší cibule,3 lžíce oleje,1 lžíce sójové omáčky,2 stroužky česneku,majoránka,mletá paprika sl.a pál.,sůl,pepř

Postup přípravy

Fazole předem namočte,nejlépe přes noc.Vařte je asi 25 minut v tlakovém hrnci ve vodě,v níž jste je máčela.Mezitím na oleji osmahneme nakrájenou cibuli,přidáme klobásu,nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie