Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Houby

Přidat recept
HOUBY
Hlíva s kyselou smetanou

Hlíva s kyselou smetanou

Potřebné ingredience

500 g hlívy, 125 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l zakysané smetany, drcený kmín, majoránka, sekaná petrželka, pepř, sůl.

Postup přípravy

Slaninu na krájenou na větší kostičky rozpustíme v pánvi, na kolečka nakrájenou cibuli na slanině pražíme, dokud nezesklovatí. Přidáme hlívu, kmín, majoránku, petrželku, sůl, pepř…

Zobrazit více...
HOUBY
Bramborový salát s hlívou

Bramborový salát s hlívou

Potřebné ingredience

400 g hlívy, vařený brambor, 1 cibule, 1 větší kyselá okurka, Vegeta, 1 jogurt nebo 100 g majolky.

Postup přípravy

Klobouky hlívy (bez třeňů) nakrájíme a podusíme s Vegetou, přidáme brambor nakrájený na kostičky, jemně nasekanou cibuli, nakrájenou okurku a vše zalijeme jogurtem či majolkou.

Zobrazit více...
HOUBY
Polévka s Hlívou ústřičnou

Polévka s Hlívou ústřičnou

Potřebné ingredience

400 g Hlívy ústřičné, 1 šalotka, 30 g másla, 1 moučná brambora, 1 litr zeleninového vývaru, 125 ml sladké smetany, po 5 snítkách petrželky a kerblíku, sůl, muškátový oříšek. Příprava 20 minut (bez vaření).

Postup přípravy

Hlívy očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno.

Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme šalotku a necháme je zesklovatět. Přidáme houby a…

Zobrazit více...
HOUBY
Italské rigattoni s máslem, smetanou, lanýžem a vejcem

Italské rigattoni s máslem, smetanou, lanýžem a vejcem

Potřebné ingredience

150 g rigattoni (trubicové těstoviny), 3 lžíce bešamelové omáčky, 1 žloutek, lanýž, 1 lžíce smetany, 2 lžíce strouhaného parmazánu, čerstvé máslo.

Postup přípravy

Do horké bešamelové omáčky přimícháme za stálého míchání parmazán a strouhaný lanýž. Necháme několik okamžiků povařit a odstavíme z ohně. Žloutky rozšleháme se smetanou a zvolna…

Zobrazit více...
HOUBY
Pstruh s černou lanýžovou omáčkou

Pstruh s černou lanýžovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 pstruhy střední velikosti, 2 černé lanýže, 2 stroužky česneku, vinný ocet, extra panenský olivový olej, šťáva z 1 citrónu, sůl.

Postup přípravy

Očištěné pstruhy dáme vařit do osolené vody. Když jsou uvaření, odstraňte kůži, ploutve a všechny kosti. Připravíme tak čtyři porce filé. Pečlivě očistíme lanýže. Omáčku…

Zobrazit více...
HOUBY
Celerový salát s černými lanýži a ořechy

Celerový salát s černými lanýži a ořechy

Potřebné ingredience

1 celer, 1 středně velký černý lanýž, 12 ořechů, 1 lžíce hořčice, 1 stroužek česneku, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Očištěný, omytý a osušený celer nakrájejte na plátky. Smíchejte hořčici se čtyřmi polévkovými lžícemi olivového oleje, jemně nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Nakrájený česnek…

Zobrazit více...

Kategorie