Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Omáčka na špagety ňami ,)

Omáčka na špagety ňami ,)

Potřebné ingredience

hovězí mleté maso, cibule, olej, pórek, oregano, pepř, sůl, rajč. protlak, soj. omáčka, rajče, zeleninka,bujon

Postup přípravy

Na oleji osmahneme krátce cibulku, přidáme nakrájený pórek, mleté maso, pepř, sůl, oregano, soj. omáčku, osmahneme, dokud nezačne maso pouštět šťávu, pak přidáme (nemusíme, ale je…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sekaná svíčková

Sekaná svíčková

Potřebné ingredience

na sekanou: 500g mletého masa, malá cibulka, vajíčko, koření na mletá masa, strouhanka /// na omáčku: malá sklenička sterilozované zeleniny Halali (od Hamé), 100g másla, malá cibule, špek, trocha hl.mouky za zahuštění, smetana

Postup přípravy

Sekaná:
na pánvičce osmahnu na malém množství oleje malou cibulku nakrájenou na kostičky, v míse si pak rozdělám mleté maso, posypu kořením, přidám celé vejce, osmahnutou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Fazolky na smetaně-DĚKUJI RECEPTY.CZ

Fazolky na smetaně-DĚKUJI RECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Ingredience Fazolky 1 kg, Sůl 1 špetkam Máslo 3 lžícem Polohrubá mouka 3 lžícem Cibule (Středně velká), 1 ks Kysaná smetana 1 hrnek, Paprika - mletá 1/2 lžička

Postup přípravy

Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVÁ OMÁČKA

KOPROVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

1/2 L MLÉKA SŮL 2-3 KOSTKY CUKRU 2LŽÍCE HLADKÉ MOUKY ŠT´ÁVA Z PŮLKY CITRONU VĚTŠÍ SVAZEK KOPRU

Postup přípravy

Do studeného osoleného mléka doplněného cukrem vmícháme mouku,rozkvedlanou ve 2dl studeného mléka,na mírném ohni povaříme a je-li omáčka příliš hustá ,zředíme ji několika lžícemi…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlosvíčková (nejen) v papiňáku - tentokrát s králíkem

Rychlosvíčková (nejen) v papiňáku - tentokrát s…

Potřebné ingredience

Tento recept jsem si pro sebe poupravila podle Veroniky Gajerové, která ho kdysi vařila v Prima vařečce. Jinou svíčkovou už nedělám.

Postup přípravy

Na tuto rychlosvíčkovou potřebujeme:

maso - porcovaný králík, event. klasické hovězí na svíčkovou, jak jsme zvyklí (0,5 - 1kg)
4-6 cibulí (záleží na velikosti)
koření…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská

Rajská

Potřebné ingredience

Cibule, máslo, hladká mouka, loupaná sterilovaná rajčata z Penny-plechovka stojí 13 kaček ,kečup Heinz , jedna až dvě lžíce,nové koření , bobkový list , tymián, celý pepř , smetana, cukr, sůl,

Postup přípravy

Na másle zpěníme drobně nakrájenou menší cibulku,přidáme bobkový list , pepř, nové koření a špetku tymiánu, zasypeme hl.moukou a uděláme si cibulovou zásmažku, na tu vyklopíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Potřebné ingredience

kuře, cibule, hladká mouka, smetana, sůl, ocet, sladká mletá paprika

Postup přípravy

Najemno nakrájenou cibuli osmažit dozlatova. Přidat nakrájené kuře. Zalít vodou, osolit a dusit. Vodu vydusit a přidat mouku. Přidáme papriku a hned zalijeme ledovou vodou a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

Omáčka: hovězí maso, cibule, 2 rajský protlak, 2 lžíce másla, koření – 2ks bobkový list, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 4ks hřebíčku, na ochucení – sůl, cukr, ocet.

Postup přípravy

Maso omyjte, zalijte vodou, přidejte kuličky pepře, nového koření, hřebíček a bobkový list, osolte a vařte, dokud není maso měkké. Podle potřeby dolévejte vodou. V kastrolu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková paní Hany ze Vsetína

Svíčková paní Hany ze Vsetína

Potřebné ingredience

Potřebujeme: hovězí falešné svíčkové 1 sklenice naložené kořenové zeleniny 2 mrkve, petržel, cibule, malý celer 5 zrnek pepře 5 zrnek nového koření 3 ks bobkového listu Sůl, pepř, zeleninový bujón Šťáva s citronu Lžice cukru 300 ml mléka 2 až 3 polévkové lžíce hladké mouky 1 šlehačka 50 g másla Chlebový knedlík: 5 krajíců tmavého chleba (den starý) 400 ml vody 1 vejce Cibule 100 g slaniny 1 hrnek (300 g) polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Mezitím si připravíme chlebový knedlík. Na oleji osmažíme anglickou slaninu s cibulkou a necháme vychladnout. Tmavý chléb nakrájíme na kousky, dáme do mísy a zalijeme 4 deci teplé…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová, koprovka, kopračka...... :-)

Koprová, koprovka, kopračka...... :-)

Potřebné ingredience

Máslo, hladká mouka, smetana, kopr, sůl, ocet, cukr.

Postup přípravy

Pokud je omáčka s hovězím masem, dáme maso vařit do osolené vody. Až je maso měkké, vyjmeme ho, pokrájíme na plátky a dáme stranou. Vývar necháme vychladnout.
V kastrolu si…

Zobrazit více...

Kategorie