Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
>>> Kuřecí na paprice (na smetaně) s houskovým knedlíkem (i s pečeným králíkem)

>>> Kuřecí na paprice (na smetaně) s houskovým…

Potřebné ingredience

1 cibule, anglická slanina, máslo, červená paprika (sladká) polo. mouka, šlehačka (31%), mléko, sůl, podravka, 1-2 ČL octu. Maso: dnes byly kuřecí prsíčka nakráté na nudličky (někdy to míváme s pečeným králíkem)

Postup přípravy

Na másle krátce orestuji na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, poté k ní přidám najemno nakrájenou cibuli a restuji. Až je cibulka jemně osmažená (nemusí být úplně dozlata)…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KRAKONOŠOVO TAJEMSTVÍ

KRAKONOŠOVO TAJEMSTVÍ

Potřebné ingredience

500g kuřecích steh.řízků(může být i vepř.plecko,kýta,záleží kdo co má rád,ale z kuřecího je to rychlejší) 1 cibule,100g gothaje(nebo jakékoliv párky),50g anglické,2 kyselé okurky,plnotučná hořčice,olej,sůl,pepř,zak.smetana,mouka,mléko,masox

Postup přípravy

Na cibulce osmahneme anglickou nakrájenou na malé kostičky,přidáme maso,až se zatáhne posolíme,opepříme,přidáme 2-3lžíce hořčice,trochu orestujeme a zalijeme vodou.Přidáme salám…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Cibuľová omáčka k mäsám

Cibuľová omáčka k mäsám

Potřebné ingredience

2 PL masla,3 cibule,1 čl cukru,1/2 čl ml.papriky,2 čl balzamiko octu,200 ml kur.vyvaru,1 krajec čierneho chleba,sol,korenie

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
OMÁČKY
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

Potřebné ingredience

- maso ple počtu strávníků /hovězí i vepřové/, špek, salám, vejce, cibule, okurka, hořčice, sůl, pepř, olej, hladká mouka

Postup přípravy

- maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit a opepřit, potřít hořčicí, přidat kousek špeku, salám, vejce, cibuli, okurku a celé zabalit a spíchnout, aby se to nerozbalilo
- na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
svíčková vložen obrázkový postup

svíčková vložen obrázkový postup

Potřebné ingredience

postup je oskenovaný rozkliknete

Postup přípravy

postup je oskenovaný rozliknete

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrášková omáčka z čerstvého hrášku

Hrášková omáčka z čerstvého hrášku

Potřebné ingredience

hrášek, voda, méko, hl. mouka, mléko, sůl, pepř, citr. šťáva (ocet)

Postup přípravy

Vyloupaný hrášek musíme nejdříve povařit do měkka v trošce vody. Potom přidáme mouku romíchanou v mléce, okořeníme, necháme povařit aspoň 10 minut, přidáme smetanu. Dochutíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampiónová omáčka

Žampiónová omáčka

Potřebné ingredience

máslo, žampiony, smetana, mléko, hl. mouka, česnek, sůl, citr. šťáva

Postup přípravy

Na másle podusíme nakrájené žempiony. Změklé žampiony zalijeme smetanou, případně mlíkem, necháme povařit. Podle potřeby zahustíme zátřepkou z mléka a hl. mouky, jde dodatečně…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Potřebné ingredience

Ingredience: 3 střední cibule, 300 g točené­ho salámu (nebo 2 nožičky te­lecího párku), 500-750 g brambor, 5 stroužků česneku, špetka majoránky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžič­ky vegety, špetka mletého pepře, špetka muškátového květu, špetička zázvoru, tuk na osmažení cibule, 2-4 hrst­ky hladké mouky na zahuště­ní, 1 kostka masoxu (nemusí být), 3/4-1 l teplé vody nebo vývaru. Sůl při tomto použití surovin už nepotřebujeme.

Postup přípravy

Příprava:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dotmava (ale nespá­lit!), přidáme papriku, kterou za míchání zpěníme. Přilijeme 1 dl teplé vody (vývaru) a chvíli po­vaříme. Na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SMETANOVÁ RAJSKÁ OMÁČKA

SMETANOVÁ RAJSKÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

2rajské protlaky (asi 230ml) | 1 cibule | olej | sůl | cukr | skořice | 125 ml smetana | voda

Postup přípravy

Na kostičky nakrájenou cibuli na troše oleji zesklovatíme a přidáme protlak, přilejeme vodu aby vznikla omáčka. Do omáčky dáme dle chuti cukr, sůl a skořici a necháme krátce…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka ku grilovanému mäsku -BBQ sauce

Omáčka ku grilovanému mäsku -BBQ sauce

Potřebné ingredience

4 PL masla,4 stručky cesnaku,1 1/2 šalky hnedeho cukru,1 PL nastruhaneho zeleru,1-2 PL octu,1/3 šalky chrenu steril.,1/3 šalky horčice,chilli omačka ,worčester a tabasco si dajte podla chuti,400 g kečupu

Postup přípravy

Dočítala som sa ,že v chladničke vydrží tyžden ale da sa v pohode aj zamrazit.Používa sa ako dip k pečenemu a grilovanemu mäsu.Ak ju chcete použit ako marinadu na maso tak…

Zobrazit více...

Kategorie