Rozlítaní ptáčci
Potřebné ingredience
Kýta, cibule, sůl, pepř, zavařený okurek, párek, vejce na tvrdo, hladká mouka
Postup přípravy
Na oleji opražíme cibulku, přidáme maso na kostky, osolíme, opepříme, necháme zatáhnout a zalijeme teplou vodou. Vaříme do změknutí masa, potom zahustíme moukou s vodou a přidáme…
Svíčková jinak s kousky masa
Potřebné ingredience
Vepřová kýta, cibule, Halali, mrkev, sůl, pepř, 2 ks bobkového listu, hladká mouka, mlíko, smetana
Postup přípravy
Na oleji opečeme cibuli, přidáme na kostky maso, opepříme, trochu osolíme. Nalijeme polovinu Halali a dáme jednu mrkev na kousky, zalijeme horkou vodou a přidáme bobkový list.…
Koprovka
Potřebné ingredience
máslo hl. mouka hov. vývar (bujon nebo v nouzi voda) cukr ocet kopr smetana žloutky sůl
Postup přípravy
Z másla a hl. mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou.Pořádně promícháme a prováříme......Dochutíme solí, cukrem, octem a nakonec dáme kopr nasekaný najemno.…
Vlašský knedlík
Potřebné ingredience
200g studených vařených brambor, 2 rohlíky, 2 vejce, 1 lžíce hrubé mouky, 2-3 lžíce strouhanky, špetka soli, 100g mletého uzeného masa a 50g rozškvařené anglické slaniny.
Postup přípravy
Do misky nastrouháme brambory, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl,uzené maso a anglickou slaninu. Těsto řádně vypracujeme dohladka.…
Knedlíky trochu jinak
Potřebné ingredience
5 rohlíků, 5 středních brambor(syrové), 12-13 lžic hrubé mouky, 3 vejce, sůl ( lžička)
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky, brambory nastrouháme na jemno (malé nudličky), přidáme mouku, vejce a sůl. Všechno pořádně promícháme (zlehka) a uděláme asi 6 kulatých knedlíků…
Žampionová omáčka
Potřebné ingredience
200g žampionů,600ml mléka,1 zel.bujon,majoránka,kmín,máslo,hl.mouka
Postup přípravy
Žampiony nakrájíme na kousky.V hrnci rozpálíme kousek másla a dáme do něj žampiony,osmahneme,podlijeme trochou vody,posypeme majoránkou a kmínem a chvíli dusíme.Podušené žampiony…
Rajská omáčka
Potřebné ingredience
60 dkg hovězí přední bez kosti,7 kul.nové koření sůl,4 ks bobkový list,2 malé cibule(1 větší),2 x protlak 140g rajský,kečup,hl.mouka a olej na jíšku,10 dkg másla na dochucení,10 dkg cuku,skořice 1/4 ČL.Příloha těstoviny,knedlík.
Postup přípravy
Maso a všechny suroviny jako cibule,koření, sůl.Dámevařit s masem,když je měkké vyndám a přidám protlak,skořici a cukr,kečup,mezitím si udělám jíšku a zavařím.Když je omáčka…
Omáčka z konzervy
Potřebné ingredience
1 konzerva Vepřové na vlastní šťávě,1 cibule,vegeta,3 vajíčka na tvrdo,porek,těstoviny,tvrdý sýr.
Postup přípravy
Postup:
V hrnci na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso z konzervy.Podlijeme vodou a přidáme vegetu,podle chuti.Průběžně maso rozmačkáme.Přidáme nejemno nesekané vajíčka a…
Houbová omáčka
Potřebné ingredience
Na drobno nakrájené houby - 1 plný hluboký talíř, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 kelímek smetany na vaření, 0,5 l mléka, 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, kmín, petrželová nať.
Postup přípravy
Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 - 15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut posmažit.…
DOMÁCÍ SVÍČKOVÁ +++
Potřebné ingredience
Maso,smetana,sůl,pepř,sádlo,zelenina mražená,zelenina HALALI,citron,slanina nebo párek.
Postup přípravy
Maso prošpikujem a restujeme ze všech stran do růžova.Do papínáku na sádlo dáme kořenovou zeleninu a zeleninu ze sklinky HALALI,přidáme maso které jsme ,osolili a opepřili a …