Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Sýrová omáčka k těstovinám

Sýrová omáčka k těstovinám

Potřebné ingredience

30 dkg tvrdého sýru, 0,5 - 0,75 l mléka, 2 lžíce mouky, 30 dkg kabanosu, pórek, 1 větší cibule, 1 lžička majoránky, 2 - 4 stroužky česneku nebo 4 lžičky česnekové pasty, sůl, olej

Postup přípravy

***Sýr nastrouháme a rozmícháme s mlékem
***Přidáme mouku, jemně nasekaný pórek, česnek, majoránku (se solí opatrně - sýr i kabanos, popř. česneková pasta jsou slané)
***Na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMÁČKA (pro děti)

RAJSKÁ OMÁČKA (pro děti)

Potřebné ingredience

Olej, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 rajské protlaky, 1 dřívko skořice, 10 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, bobkový list, sůl a cukr (glukopur).

Postup přípravy

1. Rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku.
2. Do jíšky dáme rajský protlak a důkladně promícháme.
3. Zalijeme vodou (dle hustoty 1-1,5 l) a povaříme s…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KARI OMÁČKA

KARI OMÁČKA

Potřebné ingredience

maso, sůl, pepř, kari, mletá sladká paprika, masox, polohrubá mouka a smetana nebo zahuštěné neslazené mléko

Postup přípravy

Na pánvi mírně osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky či na plátky nakrájené maso, ochutíme solí a pepřem, asi lžičkou kari a půl lžičkou papriky, osmahneme, zalijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hodolandská omáčka

Hodolandská omáčka

Potřebné ingredience

Olej,cibule,brambory,kabanos,nebo párky,uvařená vejce,smetana ( sladká nebo zakysaná )velkou nebo 2 malé,zakysaná je podle mne lepší,máslo,hl.mouka,nové koření,bobkový list,sůl,vegeta...

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibulku,přidáme koření,syrové brambory nakrájené na kostky,nakrájený kabanos,chvíli osmahneme,zalijeme vodou a povaříme.Zahustíme,dáme smetanu a nakrájená…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Gulášek s lečem a bramborovou kaší

Gulášek s lečem a bramborovou kaší

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece, sádlo (olej),2 větší cibule, sůl,pepř,sladká paprika,drcený kmín, 1 kostka masoxu,1 zeleninové steril. lečo, 1 menší protlak, bramborová kaše v prášku.

Postup přípravy

Obšlehnuto z časopisu, pikantnější, výborný!

Na sádle osmahneme cibulku, přidáme maso - do zatáhnutí, sůl-pepř-papriku-kmín, podlijeme, rozdrobíme masox, dusíme do měkka.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
ROZLÍTANÝ PTÁČKY

ROZLÍTANÝ PTÁČKY

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ NEBO VEPŘOVÉ MASO, 2 VAŘENÁ VEJCE NA TVRDO, 1PÁREK (NBEO BUŘTÍK, NEBO MĚKKÝ SALÁM), KOUSEK ŠPEKU, SÁDLO, 1 CIBULE, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, SLADKÁ PAPRIKA,VOLČESTR NEBO MAGI, MASOX A 1 LŽÍCE KRÉMŽSKÉ HOŘČICE.

Postup přípravy

MASO SI NAKRÁJÍM NA KOSTIČKY. DO KASTROLU SI DÁM ROZPÁLIT SÁDLO A KOUSEK ŠPEKU, NA TO DÁM OSMAHNOUT MASO A PAK PŘIDÁM NAKRÁJENOU CIBULI , NAKRÁJENÝ PÁREK (BUŘT NEBO SALÁM),…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVÁ OMÁČKA

HOUBOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

HOUBY (POKUD JSOU SUŠENÉ, NAMOČÍM PŘES NOC, POKUD Z MRAZÁKU, STAČÍ NECHAT ROZMRAZIT A POKUD ČERSTVÉ MŇAM, NENI CO DODAT),1 CIBULE, KOUSEK MÁSLA, HOVĚZÍ MASO,, 2 NOVÁ KOŘENÍ, 2 BOBKOVÉ LISTY, MASOX, 3 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, SMETANU (KTEROUKOLIV)

Postup přípravy

HOUBOVÁ OMÁČKA SE MŮŽE DĚLAT I BEZ MASA, POSTAČÍ JEN MASOVÝ VÝVAR, NEBO VÝVAR Z BUJONU, PAK JE POSTUP STEJNÝ, AKORÁD ŽE NEPŘIDÁTE MASO)
OPRANÉ MASO DÁM VAŘIT DO PAPIŇÁKU A…

Zobrazit více...
OMÁČKY
JÁTROVÁ OMÁČKA

JÁTROVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

JÁTRA (VEPŘOVÉ, HOVĚZÍ NEBO KUŘECÍ),KOUSEK SÁDLA, 1 CUBULI, TROCHU KMÍNU, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, 2 NOVÁ KOŘENÍ, MASOX, SŮL, PEPŘ A MŮŽE SE DÁT I MAGI

Postup přípravy

DO KASTROLU SI DÁM KOUSEK SÁDLA A NA TO SI NAKRÁJÍM NA DROBNO CIBULKU. PŘIDÁM TROCHU KMÍNU. NECHÁM OSMAHNOUT A DÁM NAKRÁJENÁ OPRANÁ JÁTRA. OPEPŘÍM A NECHÁM DUSIT. KDYŽ SE ŠŤÁVA…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborné chlupaté knedlíky

Výborné chlupaté knedlíky

Potřebné ingredience

6 vařených brambor, 6 syrových brambor, 2 vejce, cca 3 hrsti polohrubé mouky, sůl

Postup přípravy

6 brambor uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Syrové brambory též oškrábeme a najemno nastrouháme.Vymačkáme z nich vodu.Oboje brambory…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

cibule, 1kg vepřové kýty, malé halali, mrkev, celer, petržel, sůl, 2 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, smetanu

Postup přípravy

Osmahneme cibulku, maso na ní lehce otočíme, aby se zatáhlo. Poté maso dáme do hrnce i s cibulkou a olejem a osolíme. Přidáme propláchlé halali a nastrouháme mrkev, celer a…

Zobrazit více...

Kategorie