Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Játrová omáčka - trochu jinak

Játrová omáčka - trochu jinak

Potřebné ingredience

Hovězí nebo vepřová játra, asi 600 g, 2 větší cibule, sůl, drcený kmín, pepř, olej, mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do hněda. Přidáme nakrájená játra, osmahneme, přidáme sůl, kmín, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Asi polovinu jater i se štávou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rodinná svíčková

Rodinná svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí maso, zelenina pod svíčkovou, máslo, smetana,sůl, nové koření, celý pepř, tymián, bobkový list, špek,ocet, mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Hovězí maso si nakládám tři až čtyři dny předem. Klidně i déle. Maso si prošpikujeme špekem, nasolíme a dáme do pekáčku, posypeme kořením a zasypeme zeleninou a zalijeme ředěným…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na smetaně

Kuře na smetaně

Potřebné ingredience

2 kuřecí stehna, 3 bobkové listy, kostka bujónu (já dala slepičí), vodu, sladkou smetanu, malou zakysanou smetanu, sůl, 8 lžiček sladké papriky, jíška

Postup přípravy

Stehýnka si dáme vařit ve vodě s bobkovým listem a bujónem. Asi po půl hodince, kdy je maso měkké, vyndáme a po schladnutí obereme.

Z vývaru vyndáme bobkové listy a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sýrová omáčka k těstovinám

Sýrová omáčka k těstovinám

Potřebné ingredience

30 dkg tvrdého sýru, 0,5 - 0,75 l mléka, 2 lžíce mouky, 30 dkg kabanosu, pórek, 1 větší cibule, 1 lžička majoránky, 2 - 4 stroužky česneku nebo 4 lžičky česnekové pasty, sůl, olej

Postup přípravy

***Sýr nastrouháme a rozmícháme s mlékem
***Přidáme mouku, jemně nasekaný pórek, česnek, majoránku (se solí opatrně - sýr i kabanos, popř. česneková pasta jsou slané)
***Na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMÁČKA (pro děti)

RAJSKÁ OMÁČKA (pro děti)

Potřebné ingredience

Olej, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 rajské protlaky, 1 dřívko skořice, 10 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, bobkový list, sůl a cukr (glukopur).

Postup přípravy

1. Rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku.
2. Do jíšky dáme rajský protlak a důkladně promícháme.
3. Zalijeme vodou (dle hustoty 1-1,5 l) a povaříme s…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KARI OMÁČKA

KARI OMÁČKA

Potřebné ingredience

maso, sůl, pepř, kari, mletá sladká paprika, masox, polohrubá mouka a smetana nebo zahuštěné neslazené mléko

Postup přípravy

Na pánvi mírně osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky či na plátky nakrájené maso, ochutíme solí a pepřem, asi lžičkou kari a půl lžičkou papriky, osmahneme, zalijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hodolandská omáčka

Hodolandská omáčka

Potřebné ingredience

Olej,cibule,brambory,kabanos,nebo párky,uvařená vejce,smetana ( sladká nebo zakysaná )velkou nebo 2 malé,zakysaná je podle mne lepší,máslo,hl.mouka,nové koření,bobkový list,sůl,vegeta...

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibulku,přidáme koření,syrové brambory nakrájené na kostky,nakrájený kabanos,chvíli osmahneme,zalijeme vodou a povaříme.Zahustíme,dáme smetanu a nakrájená…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Gulášek s lečem a bramborovou kaší

Gulášek s lečem a bramborovou kaší

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece, sádlo (olej),2 větší cibule, sůl,pepř,sladká paprika,drcený kmín, 1 kostka masoxu,1 zeleninové steril. lečo, 1 menší protlak, bramborová kaše v prášku.

Postup přípravy

Obšlehnuto z časopisu, pikantnější, výborný!

Na sádle osmahneme cibulku, přidáme maso - do zatáhnutí, sůl-pepř-papriku-kmín, podlijeme, rozdrobíme masox, dusíme do měkka.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
ROZLÍTANÝ PTÁČKY

ROZLÍTANÝ PTÁČKY

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ NEBO VEPŘOVÉ MASO, 2 VAŘENÁ VEJCE NA TVRDO, 1PÁREK (NBEO BUŘTÍK, NEBO MĚKKÝ SALÁM), KOUSEK ŠPEKU, SÁDLO, 1 CIBULE, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, SLADKÁ PAPRIKA,VOLČESTR NEBO MAGI, MASOX A 1 LŽÍCE KRÉMŽSKÉ HOŘČICE.

Postup přípravy

MASO SI NAKRÁJÍM NA KOSTIČKY. DO KASTROLU SI DÁM ROZPÁLIT SÁDLO A KOUSEK ŠPEKU, NA TO DÁM OSMAHNOUT MASO A PAK PŘIDÁM NAKRÁJENOU CIBULI , NAKRÁJENÝ PÁREK (BUŘT NEBO SALÁM),…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVÁ OMÁČKA

HOUBOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

HOUBY (POKUD JSOU SUŠENÉ, NAMOČÍM PŘES NOC, POKUD Z MRAZÁKU, STAČÍ NECHAT ROZMRAZIT A POKUD ČERSTVÉ MŇAM, NENI CO DODAT),1 CIBULE, KOUSEK MÁSLA, HOVĚZÍ MASO,, 2 NOVÁ KOŘENÍ, 2 BOBKOVÉ LISTY, MASOX, 3 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, SMETANU (KTEROUKOLIV)

Postup přípravy

HOUBOVÁ OMÁČKA SE MŮŽE DĚLAT I BEZ MASA, POSTAČÍ JEN MASOVÝ VÝVAR, NEBO VÝVAR Z BUJONU, PAK JE POSTUP STEJNÝ, AKORÁD ŽE NEPŘIDÁTE MASO)
OPRANÉ MASO DÁM VAŘIT DO PAPIŇÁKU A…

Zobrazit více...

Kategorie