(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Svíčková omáčka

Potřebné ingredience
cibule, 1kg vepřové kýty, malé halali, mrkev, celer, petržel, sůl, 2 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, smetanu
Postup přípravy
Osmahneme cibulku, maso na ní lehce otočíme, aby se zatáhlo. Poté maso dáme do hrnce i s cibulkou a olejem a osolíme. Přidáme propláchlé halali a nastrouháme mrkev, celer a petržel navíc. Dáme dva bobkové listy a deset kuliček nového koření. Maso zalijeme vodou a necháme do druhého dne v lednici.
Druhý den dáme vše do pekáčku a pečeme v troubě asi 1,5 hodinky přikryté. Když je maso měkké, vyndáme ho a očistíme. Po vychladnutí nakrájíme na plátky.
Ze směsi vyndáme bobkový list a nové koření a zbytek rozmixujeme. Dáme zpět do hrnce, přidáme smetanu a povaříme.
Pokud potřebujem zahustit, tak mouku+mléko.
Ještě nakonec přidávám tak jednu lžičku cukru, aby byla sladší.
Svíčková je výborná, alespoň nám moc chutná :-)
Druhý den dáme vše do pekáčku a pečeme v troubě asi 1,5 hodinky přikryté. Když je maso měkké, vyndáme ho a očistíme. Po vychladnutí nakrájíme na plátky.
Ze směsi vyndáme bobkový list a nové koření a zbytek rozmixujeme. Dáme zpět do hrnce, přidáme smetanu a povaříme.
Pokud potřebujem zahustit, tak mouku+mléko.
Ještě nakonec přidávám tak jednu lžičku cukru, aby byla sladší.
Svíčková je výborná, alespoň nám moc chutná :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hela50
(upraveno)
7. 4. 2011, 14:57
jasně Jani i s tím nálevem

nahlásit
myskary
(upraveno)
10. 4. 2011, 11:43
@Hela50
Tak včera jsem ji dělala a musím říct,že je výborná..Všem nám moooooc chutnala,ale jen jsem ji neměla tak krásně žlutou jako vy
asi jsem tam dála málo mrkve...Ale jinak chuťové výýýborná



nahlásit

Ziza82
(upraveno)
11. 4. 2011, 20:19
@myskary
Janičko, jsem ráda, že chutnala...je pravda, že já mám doma vždycky nějakou mrkev navíc, tak ji přidám...tak příště bude ještě lepší!


nahlásit
myskary
(upraveno)
7. 4. 2011, 14:52
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli to maso když ho naložím jestli ho mám dát péct i s tou vodou nebo vodu vylít...Děkuji moc..
nahlásit

Ziza82
(upraveno)
11. 4. 2011, 20:17
@myskary
Určitě péct s vodou, maso by mělo být celé pod vodou. Omlouvám se, dotazu jsem si všimla až teď...tento týden ji budu zrovinka dělat


nahlásit

Yasmin
(upraveno)
25. 8. 2010, 10:40
Moje první svíčková v životě
a musím říct, že je naprosto luxusní
Jednoduchá, rychlá, prostě paráda
díky za super receptík
Lucie a mlaskající Kuba 5 let








nahlásit

Ziza82
(upraveno)
16. 9. 2010, 11:50
@Yasmin
jsem moc ráda, že se povedla a chutnala!!!




nahlásit

Marketp
(upraveno)
27. 10. 2009, 10:57
Už jinak nevařím
, díky za super recept.




nahlásit

Ziza82
(upraveno)
29. 10. 2009, 18:03
@Marketp
jééé, to mě těšíííí



nahlásit

Jitule1711
(upraveno)
24. 6. 2009, 17:19
Omáčka nemá chybu je výborná,moc nám chutnala
.Určitě doporučuji a nevařila jsem naposledy.



nahlásit

Ziza82
(upraveno)
28. 6. 2009, 9:35
@Jitule1711
Děkuju, jsem moc ráda, že chutnala!




nahlásit

Jitule1711
(upraveno)
11. 6. 2009, 18:38
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat kolik dáváte té vody na to maso,které půjde do druhého dne do lednice.Budu vařit svíčkovou poprvé,tak at něco nezmastím
.Děkuji moc


nahlásit

Ziza82
(upraveno)
11. 6. 2009, 19:40
@Jitule1711
Maso dám do hrnce a vodu těstě nad něj, dejte menší hrnec, ale vodou nic nezkazíte, stejně si pak omáčku vodou můžete naředit...Já dělala svíčkovou taky poprvé, po Vánocích a musím říct, že podle tohoto receptíku nic nezkazíte!
Držím palečky, ať se povede!


nahlásit