Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Smetanová tvarohová omáčka

Smetanová tvarohová omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: 350 g měkkého tvarohu, 175 ml kysané smetany, sůl, cukr, mletý bílý pepř, 30 g pažitky, místo smetany možno použít jogurt

Postup přípravy

Pracovní postup:
K prolisovanému tvarohu přidáme smetanu, sůl a pepř, trochu cukru a vše dohladka vymícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Vhodné k bramborům,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 cibule, 10 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 2 hrsti předem namočených sušených hub, 2 dl vývaru, 0,5 l smetany, 1-1,5 lžičky hladké mouky, 2 lžičky octa, máslo, tymián

Postup přípravy

Pracovní postup:
Na másle zpěníme cibuli, přidáme koření a houby. Dusíme asi minutu. Podlejeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme. Když jsou houby měkké, přilijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřový guláš

Vepřový guláš

Potřebné ingredience

plecko, paprika sladká i pálivá, pepř, sůl, majoránka, česnek, cibule, mouka+voda

Postup přípravy

Opíct cibulku, dát na kousky maso, nechat zatáhnout, osolit, opepřit, nasypat obě papriky, promačkat česnek a zalít vodou. Vařit do změknutí masa, zahustit moukou s vodou. Povařit…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VEPŘOVÉ KOUSKY V KAPIOVÉ OMÁČCE

VEPŘOVÉ KOUSKY V KAPIOVÉ OMÁČCE

Potřebné ingredience

vepř.maso,smetana,sterilovaná kapie,vývar,jarní cibulka,petrželka,hladká mouka.

Postup přípravy

maso uvaříme v papiňáku,vývar si schováme.
na másle opražíme cibulku s petrželkou,zalijeme vývarem,zahustíme moukou a ve finále přidáme 3 velké lžíce sterilované kapie.kdo má…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá svíčková omáčka

Rychlá svíčková omáčka

Potřebné ingredience

Olej, 1 středně velká cibule, 1 větší nebo 2 menší mrkve, 1 menší nebo půlku větší petržele, kousek celeru (asi jako petržele), 5 kuliček celého černého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 velký nebo 2 menší bobkové listy, hovězí maso, 1 smetana ke šlehání, hladká mouka (Místo zeleniny můžete rovnou koupit mraženou zeleninu "pod svíčkovou", prodávají to snad všude. Je to bez práce krájení.)

Postup přípravy

Do hrnce na olej hodíme nahrubo nakrájenou cibuli (stačí na půlkolečka), mrkev na kolečka, petržel, celer, pepř, nové koření a bobkový list.
Smažíme a mícháme, aby se to…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Slovinský guláš se zakysanou smetanou

Slovinský guláš se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

1 kg vepř. bůčku nebo krkovičky, 25 dkg cibule, sádlo, sůl, pepř, kmín, hladká mouka, mletá paprika, rajčatový protlak, sardelová pasta (nemusí být), 1/2 l kyselé smetany, zavařené okurky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na plátky lehce osmahneme na sádle a zalijeme trochou vody. do cibulového základu vložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprovka

Koprovka

Potřebné ingredience

voda, mlíko, kopr, podravka, mouka hladká, smetana, 1 vejce

Postup přípravy

Do kastrolku nalít vodu a mlíko, dávám půl na půl, dát půlku nasekaného kopru, podravku, jak začně omáčka vřít, zahustit moukou s mlíkem, 15 minut vařit, rozmíchat jedno vejce…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Domácí rajská omáčka - vynikající!

Domácí rajská omáčka - vynikající!

Potřebné ingredience

Olej, cibule, 1/2 sáčku zmrazené zeleniny pod svíčkovou (kořenová zelenina), hladká mouka, větší rajčatový protlak, voda, koření - 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, bobkový list, kostička masoxu, sůl, cukr a citronek na dochucení.

Postup přípravy

Do hrnce dáme trochu oleje a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Když je malinko zlatavá, tak přisypeme kořenovou zeleninu ze sáčku a orestujeme. Pak přidáme cca 3…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Játrová omáčka se zeleninou

Játrová omáčka se zeleninou

Potřebné ingredience

Drůbeží játra, mražené lečo, cibule, sůl, pepř, rýže.

Postup přípravy

Orestovat cibulku, přidat játra, opepřit, zalít vodou a přisypat tak půl pytlíku leča, nechat vařit, zahustit moukou s vodou, osolit. Dobré s rýží, ale můžou být i brambory nebo…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bramborový guláš

Bramborový guláš

Potřebné ingredience

Brambory, párek, cibule, sůl, pepř, slanina, majoránka, sladká paprika, česnek.

Postup přípravy

Na oleji orestovat cibulku, přidat nadrobno nakrájený kousek anglické, až se opeče, dát párek na kostičky,prolisovat 2 stroučky česneku, osolit, opepřit, posypat paprikou,…

Zobrazit více...

Kategorie