Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pomalu pečená rajčata s balzamikovým octem, pórkem a bazalkou

Pomalu pečená rajčata s balzamikovým octem, pórkem a…

Potřebné ingredience

Ingredience: - 12 ks kvalitních rajčat - 4 stroužky oloupaného a jemně nakrájeného česneku - 1 hrst čerstvě natrhaných lístků bazalky - 12 ks (lístků) čerstvě natrhaného bobkového listu - 12 ks omytého a ořezaného menšího pórku - mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř - 200 ml levnějšího balzamikového octa (balsamico) - 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 170°C


Použijeme nejlépe kameninový talíř (mísu), do kterého se pohodlně vejde 12 ks rajčat. Celé dno talíře posypeme česnekem a bazalkou.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustová nádivka

Kapustová nádivka

Potřebné ingredience

Hlávka kapusty,4 starší rohlíky-mohou být i celozrnné,2 vejce,česnek,sůl,pepř,mléko(já dala sojové),strouhanka,olej,cibule,majoránka.

Postup přípravy

Nakrájíme na kostičky rohlíky dáme do mléka ve kerém jsme rozšlehali vejce.Přidáme nadrobno nákrajenou kapustu uvařenou v osolené vodě,osmaženou cibuli na oleji,sůl česnek podle…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Fazolové lusky na kyselo

Fazolové lusky na kyselo

Potřebné ingredience

- fazolové lusky, zakysaná smetana, máslo, hladká mouka, sůl, pepř, případně ocet a cukr.

Postup přípravy

Fazolové lusky jsem "napařila" téměř do měkka. Mezitím jsem si připravila jíšku, zalila vodou, rozšlehala a přidala zakysanou smetanu. Do hotové omáčky jsem přidala…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
čínské nudle s dýní hokaido

čínské nudle s dýní hokaido

Potřebné ingredience

hokaido,paprika,rajčata rybízová červená a žlutá,cuketa,sušená rajčata,ústřicová omáčka,sojová omáčka,petrželka,česnek cibule,čínské nudle,olivový olej

Postup přípravy

na oleji opracujeme zeleninu do křupava né na blátivo přidat vařené nudle a dochutíme omáčkama

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninové chipsy

Zeleninové chipsy

Potřebné ingredience

Různé druhy zeleniny (mrkev, celer, kedluben gigant - to dnes použila já asi cca 30 dkg), česnek, sůl, oregano či jiné koření, olivový, ev. jiný olej

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme na jemné plátky (má být 1 mm), když je budeme klást na plech, tak na jeden plech stejnou šíři, osolíme lžící soli a necháme půl hodiny odstát, pak řádně…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Dýně špagetová

Dýně špagetová

Potřebné ingredience

Špagetová dýně,sůl.Nápln´:Oliv.olej,rajčata,cibule,česnek,sůl,tymián,oregano,dle chuti trochu krystalu,sýr(eidam,niva,apod.,co komu chutná.)Může se dát i mleté maso.Ale nám to chutná takhle.

Postup přípravy

Dýni omyjeme, podélně rozkrojíme,vydlabeme semínka,osolíme,dáme na plech s trochou vody.Pečeme asi 30-45min.Po upečení je v dýni trochu vody,tu vylijeme.Mezitím,co se dýně peče si…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květák - lehký letní oběd

Květák - lehký letní oběd

Potřebné ingredience

květák jogurt (nějaký krémovější, použila jsem choceňský), feta (ale dá se nahradit jiným výrazným sýrem dle chuti a zásob), petržel (nebo jiná čerstvá dostupná zelená bylinka dle chuti) pro masožrouty pak libová slanina

Postup přípravy

- květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka
- vyšleháme jogurt se sýrem do hladka (ale klidně stačí i jen rozmačkat vidličkou, když je opravdu horko a člověku se nechce s ničím…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
SUPER Květákovo-cuketový nákyp se zakys.smetanou a sýrem

SUPER Květákovo-cuketový nákyp se zakys.smetanou a…

Potřebné ingredience

Zhruba na 5-6 porcí potřebujete: 1 středně velký květák, /z něho odebírám cca třetinu na polévku/ 1 menší cuketu, 1 větší cibuli,4 vejce, cca 100 g másla, 150 g sýru na strouhání, 200 g zakysané smetany, sůl, pepř, muškátový květ, hrst nasekané listové petržele dobrý je i libeček a nové brambory jako přílohu a libovolnou zeleninu na salátek

Postup přípravy

Květák očistěte, rozeberte na větší růžičky a uvařte v osolené vodě skoro do měkka slijte do vývaru odeberte ne polévku kterou můžete dodělat až se nákyp bude péct.Troubu zapněte…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketky dle francouzské kuchyně

Cuketky dle francouzské kuchyně

Potřebné ingredience

2 malé cuketky,2velké cibule,máslo,olivový olej,sůl,bílé víno

Postup přípravy

Cuketky nakrájíme na půl kolečka,též cibulku,lehce podusíme na trošku olivovém oleji(hezké sklovité ne do hněda),stále uchováváme křupavou konzistenci,před dokončením trochu…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pór s rýží

Pór s rýží

Potřebné ingredience

2 větší pórky (cca 500g), 1 lžíce tuku, 250g vařené rýže, 1/4 l masového vývaru (i z kostky), 100g goudy, pepř

Postup přípravy

Očištěný pór nakrájíme na silnější kolečka. Na rozehřátém tuku jej necháme zpěnit, potom jej zalijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka. Do uvařené horké rýže vmícháme…

Zobrazit více...

Kategorie