LEHKÁ VEČEŘE NAPŘ.PO CVIČENÍ
Potřebné ingredience
Mozzarela Light,rajčata,bazalka,sůl,pepř,balzamico ocet-krémový
Postup přípravy
nakrájíme,rajčata,mozzarellu a dáme na talíř,osolíme lehce,opepříme,posypeme bazalkou a lehce zakapneme balsamico octem
DOBROU CHUŤ
Středomořské lilky
Potřebné ingredience
Lilek, sýr, sardele či sardelovou pastu, oliv. olej, koření - sladká paprika, sušený česnek. Bazalku na ozdobu a pečivo k podávání.
Postup přípravy
Lilek pokrájíme na slabší kolečka max. 0,5 cm a osmažíme na oliv. oleji, vydličkou při smažení jakoby stlačuji a ždímam olej, obrátím a na již osmahnutou stranu lilku dám sardelku…
pesto z medvědího česneku
Potřebné ingredience
svazek medvědího česneku, asi 100 g sýru (používám Gran Moravia, popř. parmazán), trochu soli, olivový olej
Postup přípravy
Všechny přísady rozmixuju a dám do lednice, vydrží tam celkem dlouho, vynikající na topinku, na maso, do těstovin...
Zapečený fenykl
Potřebné ingredience
2 - 3 bulvy fenyklu, sůl, pepř, česnek, muškátový oříšek, 1 smetana, 50g parmazánu
Postup přípravy
Fenykl nakrájíme na klínky, uvaříme v osolené vodě asi 5 min. Vyndáme a zchladíme. Přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou s česnekem, posypeme parmazánem…
Slaný cuketový koláč
Potřebné ingredience
500 g jemně nastrouhané cukety, 200 g salámu nebo klobásky nakrájené na kostičky, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 3 vejce, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 1 prášek do pečiva, 6 lžic hladké mouky.
Postup přípravy
Do mísy vložíme všechny uvedené přísady, důkladně je promícháme a vzniklé těsty vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Doporučuji salám nebo klobásku nakrájet na…
Gnocchi s cuketou
Potřebné ingredience
500 g kuřecích stehenních řízků 2 malé cukety 1 kg gnocchi Olivový olej 1 větší cibule 10 půlek sušených rajčat v oleji 4 menší větvičky rozmarýnu Sůl Čerstvě mletý barevný pepř 1 smetana na vaření
Postup přípravy
Dle oblíbeného receptu si připravíme gnocchi nebo použijeme polotovar a dle návodu na obalu uvaříme. Na hlubokou pánev nalijeme trochu olivového oleje, na kterém zprudka osmažíme…