Vynikajici pudinkova rolada - bezlepkova
Potřebné ingredience
Testo: vanilkovy pudink (klasicky, varici), 100 g mouckoveho cukru, 5 vajec Napln: vanilkovy pudink (nevarici!), maly mandarinkovy kompot, 1 ztuzovac slehacky, slehacka
Postup přípravy
Testo: cukr utreme (naslehame) se zloutky vajicek, pridame vanilkovy pudink (klasicky varici) a smichame se snehem z tech 5 vajicek, je mozne pomoci slehace. Testo nalijeme na…
Linecké cukroví - nízkobílkovinné
Potřebné ingredience
170 g Finaxu, 40g pudinkového prášku, 70 g moučkového cukru, 140 g Hery, 1/2 balíčku vanilkového cukru, strouhaná citrónová kůra, 50 - 60 g rybízového džemu.
Postup přípravy
1. Z Finaxu, moučkového cukru, vanilkového cukru, Hery a strouhané citrónové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme uležet v chladu (minimálně 1 hodinu).
2. Z těsta po…
Perníčky - nízkobílkovinné
Potřebné ingredience
300g Finaxu (Apromixu, Vitaprotamu), 180g Hery, 160g moučkového cukru, 1. káv.lžička mleté skořice, 1/2 káv. lžičky mletého hřebíčku, špetka anýzu (já místo těchto koření dávám 1 káv.lžičku perníkového koření), 2-3 pol.lžíce vody
Postup přípravy
Zpracujeme těsto, vyválíme 1-1,5 cm plát (já dělávám tenčí, ale mezi dvěmi pečícími papíry, jinak se lepí)
a vykrajujeme (nebo dělám různé tvary lisem na těsto).
Pečeme na…
Mandlové sušenky - nízkobílkovinné
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g tuku, 50 g moučkového cukru, pár kapek mandlové esence, 150 g Finaxu, trochu sody Náplň: 50.0 g másla, 100 g (moučkového cukru, pár kapek mandlové esence
Postup přípravy
Postup:
V míse vyšleháme tuk, cukr a mandlovou esenci do pěny, přidáme mouku a umícháme v hladké těsto.
Naplníme zdobící sáček a zdobící špičkou nastříkáme na plech pusinky…
ovocný salát ( třeba na II.večeři )
Potřebné ingredience
jablko, pomeranč, babán, strouhaný kokos, vlaššké ořechy ( kdo má rád, může přidat kiwi )
Postup přípravy
ovoce nakrájíme na malé kousky,posypeme strouhaným kokosem a rozdrcenými vlašškými ořechy, zamícháme a máme hotovo
Těstoviny se sojou a brokolicí
Potřebné ingredience
80g sojového granulátu, 130g 30%eidamu, 850g vařených těstovin (cca 330g syrových), 200g vařené brokolice, 2PL oleje, sůl, pepř.
Postup přípravy
Sojový granulát uvaříme podle návodu. Mezitím uvaříme těstoviny a brokolici. Vše dáme do pekáčku a smícháme. Přidáme sůl a pepř a zakápneme olejem. Posypeme nastrouhaným sýrem a…
Zdravý knedlík, špenát a maso na česneku
Potřebné ingredience
na zdravý knedlík: 1 pšeničko žitná bageta (nebo jiné cerální pečivo) trocha mléka 1 celév vejce na špenát: špenát (protlak nebo čerstvý, to už záleží na vás) 5 stroužků česneku muškátový oříšek 1 střední cibule 1 lžička olivového oleje na maso: 300g vepřového masa (pro dvě osoby) 5 stroužky česneku 1 střední cibule 1 lžička olivového oleje hořčice kečup pečící papír
Postup přípravy
zdravý knedlík:
Vezeme 1 asi 3 starou pšenično-žitnou bagetu (nebo jiné cereální pečivo) a rozkrájíme (rozdrobíme) na malé kostičky, které vsypeme do misky a zalijeme trochou…
OVESNÁ KAŠE SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI
Potřebné ingredience
3 vrchovaté lžíce ovesných jemných vloček s vlákninou (EMCO); 250 ml mléka; lžičku vanilinového cukru; hrstičku sušených švestek
Postup přípravy
Večer si dám do vyšší plastové misky 3 lžíce vloček a mléko, misku zadělám a dám do lednice. Ráno vyndám a sundám víčko, dám cukr a dám prohřát do mikrovlnky na 600W na 2,5 minuty…
Zapékané brambory na zdravý způsob
Potřebné ingredience
brambory (2 větší) 300g krůtích prsíček (pro 2 osoby) 500g brokolice 1/2 sáčku mražené kukuřice 1/2 dcl mléka 1-2 plátky sýra (při dietě 20%) 2 lžičky olivového oleje pro ty co můžou špetka soli
Postup přípravy
Uvaříme si na půl do měkka brambory ve slupce a v druhém hrnci na půl do měkka brokolici.
Na pečící papír, který rozprostřeme po plechlu rozprostřeme na kolečka nakrájené…
Španělský ptáček trošku jinak (vhodné i pro děti)
Potřebné ingredience
porce pro 2 dospělé a jedno dítě 300g hovězího zadního nebo vepřového 2 cibule (střední) 1 balení dětských párků (min. obsah masa 80%) 2 vejce uvařené natvrdo 2 střední okurky ve sladko-kyselém nálevu 5 středně velkých stroužků česneku hořččice pepř (pouze na plátky masa dopsělého) a opravdu jemně, trochu soli (já sůl vůbec nepoužila a bylo to taky výborné) 2 lžičky olivového oleje
Postup přípravy
Plátky hovězího masa si naklepeme, jemně popepříme, popřípadě osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí (na jeden střední plátek asi jednla lžíce). Mezi tím si rozpálíme asi dvě…