Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Turecký med

Turecký med

Potřebné ingredience

3bílky,180g moučkového cukru,100g medu,120g sekaných oříšků,oplatky.

Postup přípravy

Med rozehřejeme,nevaříme.Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do zhoustnutí,tenkým pramínkem přiléváme rozehřátý med a přidáme ořechy.Prochladlou hmotu rozetřeme na oplatky…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Marcipánové koule

Marcipánové koule

Potřebné ingredience

Potřebujeme 300 g másla, 50 g sušeného mléka, 280 g cukru moučky, 1 mandlovou tresť, 4 perníky na strouhání, 1 dl rumu, 2 lžíce kakaa.

Postup přípravy

Z postrouhaných perníků (já strouhám na mlýnku na ořechy, ale prý to jde dobře i na masovém), 250 g másla, rumu, 100 g cukru a kakaa uděláme tmavou hmotu, strčíme do lednice. Z 50…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové pusinky

Kokosové pusinky

Potřebné ingredience

25 dkg moučkového cukru; 5 bílků; 25 dkg strouhaného kokosu

Postup přípravy

Z bílků našleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme polovinu cukru.
Druhou polovinu promícháme s kokosem. Pak opatrně vše smícháme dohromady.
Na plech pokrytý pečícím…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Išelské koláčky

Išelské koláčky

Potřebné ingredience

TĚSTO: 14 dkg tuhého másla; 14 dkg hladké mouky; 7 dkg moučkového cukru; 7 dkg neloupaných strouhaných mandlí; 2 hotové tmavé čokoládové polevy NÁPLŇ: 10 dkg cukru; 3 žloutky; 1 lžíce rumu; 1 lžíce rybízové (linecké) zavařeniny; 14 dkg mletých vlašských ořechů; vanilinový cukr

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto spojíme, pečlivě prohněteme dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do chladničky. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku, vykrajujeme a pečeme v mírně…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Florentky

Florentky

Potřebné ingredience

125 g mandlí (hotové kostičky nebo hranolky); 120 g sušených meruněk a rozinek; 100 g krupicového cukru; 25 g rostlinného ruku; 125 ml šlehačky; 12 lžic hladké mouky; 200 g čokolády na vaření (lépe hotovou tmavou čokoládovou polevu)

Postup přípravy

Meruňky i rozinky nakrájíme na kousíčky.
V připravené nádobě svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle, sušené meruňky a rozinky. Odstavíme a vmícháme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Zimní květy

Zimní květy

Potřebné ingredience

375 g hladké mouky; 125 g cukru; špetka soli; 1 vejce; 200 g másla nebo rostlinného cukru; 1 lžička prášku do pečiva; 2 lžičky mleté skořice; 125 g červené marmelády (nejlépe linecké nebo rybízové)

Postup přípravy

Z mouky cukru, soli, vejce, tuku, prášku do pečiva a skořice vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny odležet do ledničky.
Na pomoučeném vále z těsta…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

25 dkg hladké mouky; 6 dkg moučkového cukru; 20 dkg másla nebo Hery (příp. 10 dkg másla a 10 dkg Hery); 2 žloutky; 12 dkg mletých vlašských ořechů; trochu citrónové kůry

Postup přípravy

Ze všech přísad najednou zpracujeme těsto, ze kterého tvarujeme malé rohíčky a pečeme v troubě (180°C) dozlatova. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s jedním…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tatrankové kuličky (nepečené)

Tatrankové kuličky (nepečené)

Potřebné ingredience

180 g másla nebo rostlinného tuku, 150 g moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 2 lžíce kakaa, 100 g strouhaného kokosu, 3 tatranky, strouhaný kokos na obalení, papírové cukrářské košíčky.

Postup přípravy

V misce utřeme změklý tuk s moučkovým a vanilinovým cukrem a kakaem do pěny .
Na bílé kuličky samozřejmě kakao vynecháme ,o).
Přidáme strouhaný kokos, nahrubo nadrcené…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vosí hnízda (nepečené)

Vosí hnízda (nepečené)

Potřebné ingredience

200g moučkového cukru; 200 g mletých ořechů; 1 vejce; 1 lžíce kakaa; 5 dkg nadrcených piškotů; moučkový cukr na vysypávání formičky; malý pytlík celých piškotů na podstavce; čokoládová poleva

Postup přípravy

Z cukru, ořechů, kakaa, vejce a strouhaných piškotů zpracujeme těsto.
Formičku lehce vysypeme cukrem a těsto do ní vtlačíme. Klepnutím vyklopíme úl a postavíme na celý piškot.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Bratislavská roláda (nepečená)

Bratislavská roláda (nepečená)

Potřebné ingredience

VNĚJŠÍ TMAVÁ HMOTA: 25 dkg dětských piškotů; 10 dkg moučkového cukru; 3 dkg kakaa; 2 celá vejce; 2 lžíce rumu VNITŘNÍ SVĚTLÁ HMOTA: 10 dkg másla; 10 dkg cukru; 10 dkg strouhaného kokosu

Postup přípravy

Piškoty rozdrtíme, přidáme cukr, kakao, vejce a rum a zpracujeme tmavou hmotu na pocukrovaném vále. Všechny přísady do světlé části pečlivě promícháme a zpracujeme vnitřní hmotu.…

Zobrazit více...

Kategorie