Zimní květy
Potřebné ingredience
375 g hladké mouky; 125 g cukru; špetka soli; 1 vejce; 200 g másla nebo rostlinného cukru; 1 lžička prášku do pečiva; 2 lžičky mleté skořice; 125 g červené marmelády (nejlépe linecké nebo rybízové)
Postup přípravy
Z mouky cukru, soli, vejce, tuku, prášku do pečiva a skořice vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny odležet do ledničky.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme cca 3 mm silný plát a vykrájíme kytičky o průměru cca 4 cm. Uprostřed poloviny z nich vypíchneme uprostřed malou hvězdičku. Cukroví pečeme v předehřáté troubě (180°C) dozlatova.
Marmeládu mírně zahřejeme a plné tvary jí potřeme. Na ně položíme kytičky s vykrojenou hvězdičkou a lehce přitiskneme. Slepené ještě "zasněžíme" - pocukrujeme moučkovým cukrem.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme cca 3 mm silný plát a vykrájíme kytičky o průměru cca 4 cm. Uprostřed poloviny z nich vypíchneme uprostřed malou hvězdičku. Cukroví pečeme v předehřáté troubě (180°C) dozlatova.
Marmeládu mírně zahřejeme a plné tvary jí potřeme. Na ně položíme kytičky s vykrojenou hvězdičkou a lehce přitiskneme. Slepené ještě "zasněžíme" - pocukrujeme moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé