KOKOSOVÉ KULIČKY
Potřebné ingredience
150 g másla ,150 g strouhaného kokosu ,250 g moučkového cukru ,70 g kakaa ,3-4 lžíce rumu + str.kokos na obalení
Postup přípravy
Všechny suroviny dohromady zpracujeme a tvarujeme malé kuličky ,které obalujeme v kokose .Můžete vložit do papírových košíčků .Uchováváme v lednici .
Ořechové perníčky
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky (1/2 žitné), 110 g cukru (moučkový), 135 g vlašské ořechy strouhané, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička sody, citrónová kůra, 1 vejce, 5 lžic mléka 110 g másla, 2 velké lžíce medu společně nahřát s máslem •1 vejce (na potření) perníčků •mandle oloupané
Postup přípravy
Sypké přísady smíchat, přidat rozpuštěné máslo s medem - ne horké, vejce a podle potřeby mléko. Těsto nechat odležet v lednici nejlépe přes noc. Vyválet placku, vykrájet perníčky,…
ČOKOLÁDOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY- NAŠE TOP 1 VÁNOČNÍ…
Potřebné ingredience
Těsto : 240 g hladká mouka, 200 g hera, 120 g mletých ořechů, 40 g ml. cukr, 1 ks vanilk. cukr, 20 g kakaa holandského typu. Dále moučkový cukr smíchaný s vanilkáčem na obalení rohlíčků.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracuji vláčné těsto, poté postupně udělám tenké válečky, krájím na malé kousky a vytvaruji pěkné rohlíčky. Dám do trouby vyhřáté na 180° a peču přibl. 10-15…
VÍDEŇSKÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY - nejlepší křehoučké…
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 zarovnané hrnky hladké mouky, 240 g másla, 1 zarovnaný hrnek mletých vlašských ořechů, 1/2 hrnku moučkového cukru, 2 žloutky, citronová strouhaná kůra, vanilkový cukr smíchaný s moučkovým na obalení upečených rohlíčků. (hrnek na odměření mouky, ořechů a cukru je čtvrtlitrový)
Postup přípravy
Tohle vanilkové cukroví je ihned po upečení tak křehké, že je možná okamžitá ochutnávka. Rohlíčky stačí péct těsně před vánocemi, o svátcích budou velmi měkkoučké. Je to…
Vánočka pletená ze 6 pramenů
Potřebné ingredience
400g hladké mouky, 80g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 sáček sušeného droždí, 2 vejce (jedno do těsta, druhé na potření), 40g rozinek, 40 g mandlových plátků + na posypání, 80 g hery + máslo na potření upečené vánočky, 160ml mléka
Postup přípravy
Suroviny dám do pekárny, napřed tekuté a poté sypké a zapnu program těsto. Po vykynutí rozdělím těsto na 6 stejných dílků (kdo chce, může i odvážit, aby byly stejné) a vyválím…
Dortolenky
Potřebné ingredience
Těsto na kolečka: 250g hladké mouky, 250g Hera (máslo),100g práškového cukru,100g mletých vlašských ořechů. Krém: 1/4 mléka, 1 vanilcukr, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 máslo - 250g, 2 lžičky rumu. Strouhané vlašské ořechy na obalení dortíků.
Postup přípravy
Zpracovat těsto, chvilku nechat odpočinout. Pak vyválet na pomoučeném válu a dělat kolečka 3,5 průměr vykrajovačky. Upéct jako linecké. Krém: 1/4 mléka, 1 vanilcukr a 3 lžíce…
Vianočné pečenie ......
Potřebné ingredience
všetky druhy sa mi nezmestili :)
Plněné čokoládové oválky
Potřebné ingredience
Těsto: 280 g hladké mouky, 140 g cukru moučka, 200 g Hery, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 70 g rozpuštěné vychladlé čokolády, 100 g strouhaných ořechů, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, špetka soli. Náplň: 60 g cukru, 60 g piškotových drobečků, 60 g rozpuštěné čokolády, 60 g másla, 1 PL rumu. Poleva: 100 g hořké čokolády, kousíček 100% tuku.
Postup přípravy
Toto cukroví jsem pekla loňské vánoce poprvé a snad i proto mi chutnalo ze všeho nejvíc.
Na vále vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Těsto…
Skořicová srdíčka s marcipánem
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 100 g másla, 1 vejce, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, 1 vrchovatá lžička skořice (3 g). Krém: 100 g másla, 100 g Nutelly. Dále: 100 g hořké čokolády, malý kousek 100% tuku, 50 g marcipánu.
Postup přípravy
Vánoce se zase pomalu blíží, tak vám posílám dva recepty z mého loňského pečení.
Na vále vypracujeme těsto, z kterého hned vykrajujeme srdíčka a na plechu s pečícím…
Dýně z jemného lineckého těsta
Potřebné ingredience
21 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukr moučka, 1 žloutek, trochu nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, vanilkový cukr, hladká mouka na podsypání, rybízová zavařenina na slepování.
Postup přípravy
Povolené máslo smícháme s moukou, žloutkem, cukrem a nastrouhanou kůrou z citronu, vypracujeme těsto a dáme na 1/2 hod. do lednice ztuhnout. Na dva plechy si připravíme pečící…