Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Indická kuřecí curry směs s citronovo-rozinkovou rýží

Indická kuřecí curry směs s citronovo-rozinkovou rýží

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: ***** PASTA: kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm), 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička (nebo 1 lžička chilli thajské chilli pasty), 2 cibule, 1/2 lžičky mořské soli, 1 lžíce olivového oleje ********** KOŘENÍ: 1 lžička ml. římského kmínu, 1 lžička ml. koriandru, 1 lžička kurkumy, 1 lžička koření "Garam Masala", ********** MIMO TO: 500 g kuřecích prsou (můžou být i krůtí), 400 ml kokosového mléka, 1 červená kapie, pár růžiček brokolice, 2 mrkve, malý svazek čerstvého koriandru (lze nahradit čerstvou petrželkou) ********** RÝŽE: asi 300 g rýže basmati (dala jsem jasmínovou), 3 tobolky kardamomu, 2 hřebíčky, kůra z 1 citronu + trochu citronové šťávy, hrst rozinek, semínka černuchy (nemusí být), kousek másla, sůl

Postup přípravy

Nejprve si připravíme pastu. Zázvor, česnek, chilli papričku a cibuli nasekáme nahrubo. Spolu s 1/2 lžičkou mořské soli dáme do mixéru a zpracujeme na pyré. Na pánvi zahřejeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Marinované kuřecí kousky s bulgurem a zeleninou v salátovém hnízdě

Marinované kuřecí kousky s bulgurem a zeleninou v…

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsní řízky ********** MARINÁDA: 150 g bílého smetanového jogurtu, 1 lžicka ml. chilli, 1 lžíce ml. římského kmínu, 1 lžíce ml. koriandru, 2 lžičky koření garam masala (nebo kurkumy), sůl *********** MIMO TO: pšeničný bulgur, jarní cibulka, paprika, směs mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev, lusky), rozinky, čerstvý koriandr, listy čerstvého salátu

Postup přípravy

Všechny ingredience na marinádu smícháme a vložíme lehce naklepané kuřecí maso (vcelku nebo kousky). Marinujeme nejméně 30 min. nejlépe však přes noc, aby se maso hezky rozleželo…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Tuniská kuřecí prsa

Tuniská kuřecí prsa

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa, 3 lžíce hladké mouky + sůl + pepř, 3 lžíce oleje, 2 nahrubo nakrájené cibule, 2 nasekané stroužky česneku, 100 g zelených oliv, 250 ml kuřecího vývaru, šťáva z 1 citronu, 1 citron na kolečka, 1 lžička římského kmínu, 1 lžíčka mleté papriky, špetka chilli, čerstvá petrželka nebo jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy

Hladkou moku smícháme se solí a pepřem a v této směsi obalíme kuřecí prsa. Zprudka osmahneme na oleji a dáme do pekáčku.

Na pánvi osmahneme cibuli, česnek, římský kmín,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Dušené kuře po provensálsku

Dušené kuře po provensálsku

Potřebné ingredience

1 kuře, 1 velká palička česneku, sůl a chilli, několik snítek čerstvé petrželky, 1 červená paprika, 1 mrkev, 350 ml kuřecího vývaru, 25 ml červeného vinného octa, 1 lžíce rajského protlaku (kečupu), 1/2 lžičky provensálského koření, (zakysaná smetana na zjemnění)

Postup přípravy

Kuře rozebereme na porce a každou část potřeme solí smíchanou s chilli kořením. Porce vložíme do zapékacího pekáčku a obložíme sekanými stroužky česneku, na kostičky nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie