Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Potřebné ingredience

150 g jogurtu, 250 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 400 g hladké mouky, 100 g špaldové mouky, 1 lžička sušeného droždí, zrní (slunečnice, sezam, otruby)

Postup přípravy

Ingredience (kromě semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PLETYNKY PODLE PANI IVETY M.(IVETE)ID 10844

PLETYNKY PODLE PANI IVETY M.(IVETE)ID 10844

Potřebné ingredience

260ml uvarene melty;3PL olivovy olej;1.5KL mořska sul;1KL třtinovy cukr;200g celozrnné pšeničné mouky;100g hladke mouky;50g žitne celozrnné mouky;2PL pšeničnych kličku-nemusi bejt.;cca15g čerstve droždi;Seminka:dyne,slunečnicove,sezamove,lnene a taki pridavam nahrubo nasekane vlašské orechy;
Na potreni:1x vejce z trochu mleka;Posypani 1KL sezam a lnene seminka

Postup přípravy

Meltu udelat podle toho jak tmave chcete mit pletinky.Program: testo
Na začatku hnetani pohlidame testo,musi delat kouli,bud pridame hl.mouky nebo melty,ale polžičkach.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
hanácké koláče

hanácké koláče

Potřebné ingredience

Recept pro inspiraci

Postup přípravy

Recept pro inspiraci

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houstičky

Houstičky

Potřebné ingredience

Jen 1/2 kg hladké mouky,1/2 kostky droždí, trocha másla a mléka,sůl,cukr,vykynuto v pekárně a pak už pěkně ručně a šup do trouby

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý stromeček místo vánočky

Kynutý stromeček místo vánočky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g másla, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, ½ lžičky citronové kůry, 30 g droždí, 1 PL rumu, rozinky. Dále: 1 vejce na potření, mandlové plátky.

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky, máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Obě tekutiny nalijeme do pekárny, nasypeme cukr (1 lžíci dáme stranou) a přidáme prosáté mouky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík z podmáslí

Chlebík z podmáslí

Potřebné ingredience

150g obyč.hladké mouky,150g celozrnné pšeničné mouky(jemně mletá),200g žitné chlebové mouky, půl sáčku sušeného droždí s modrým ptákem, 3PL oleje,400ml podmáslí,1ČL cukru,2ČL soli, semínka dle chuti(já dávám slunečnicová)

Postup přípravy

Nejdřív dáme tekuté suroviny,mouky,na 1 stranu sůl, na 2 stranu cukr a droždí a semínka nahoru( někdo dává až po vykynutí,já hned, nechce se mi čekat:-) )
Program Klasik…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BÍLÝ CHLÉB

BÍLÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

450 ML VODY,2 POLÉVKOVÉ LŽÍCE MÁSLA,1 A PŮL LŽIČKY SOLI,2 POL.LŽÍCE CUKRU,MOUKA TYP 550-800 G(DĚLÁM I Z OBYČ.HLADKÉ MOUKY),BALÍČEK SUCHÉHO DROŽDÍ.

Postup přípravy

základní program,do bílého chleba můžete přidat rozmarýn...

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
pečeme s Dámou VIDEO

pečeme s Dámou VIDEO

Potřebné ingredience

našla jsem na Dámě a je to bomba!!!

autorka je světluška 78 DĚKUJEME

Postup přípravy

http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
chleba z kvásku

chleba z kvásku

Potřebné ingredience

200 g žitného kvásku, 200 g mouky tmavá pšeničná,300 g hl.mouky , 2 č.lžičky soli, špetku cukru,1/2 kostky droždí , kmín ,pol. lžíci octa , 200 ml. vody

Postup přípravy

do pekárny dáme suroviny a zapneme pekárnu na č.8 kynutí ..po vykynutí vytvarujem chleba a dáme do ošatky ,kynout asi 20 min.. po vykynutí vyklopíme opatrně na pečící papír a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurt - pomocník pekárnička

Jogurt - pomocník pekárnička

Potřebné ingredience

1 l mléka, 1 jogurt bílý (velý Max), 1 actimel, 1 piknik kousek alobalu na zakrytí pekárničky.

Postup přípravy

Mléko si předehřejeme v mikrovlnce asi tak 3 minuty. Do vaničky pekárny dáme jogurt, vytlačíme piknik (slazené mléko) a 1 actimel. V pekárně zapneme program Těsto (já mám DOMO…

Zobrazit více...

Kategorie