Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Založení kvásku pro domácí chleby

Založení kvásku pro domácí chleby

Potřebné ingredience

. Pro založení kvásku potřebujeme žitnou chlebovou mouku a vlažnou vodu.

Postup přípravy

Na přípravu kvásku je potřeba tři dny čas...
1. den (založení kvásku)
Do misy nasypeme 4 lžíce žitné mouky a přilijeme 100 vlažné vody, aby nám po řádném zamíchání…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOBRÁ RADA - GLAZOVÁNÍ  (POTÍRÁNÍ) chleba z domácí pekárny pro konečný efekt

DOBRÁ RADA - GLAZOVÁNÍ (POTÍRÁNÍ) chleba z domácí…

Potřebné ingredience

vejce, mléko, slaná voda, med, olivový olej, kukuřičný škrob, sójová moučka a voda

Postup přípravy

Na časté dotazy maminek, vám všem posílám několik rad¨, jak a čím potírat chleba, abyste dosáhly žádaného efektu.
1. POTŘENÍ VEJCEM: Má-li se kůrka zlatavě lesknout, potřete…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
* CHLEBÍK Z PEKÁRNY - NARYCHLO *

* CHLEBÍK Z PEKÁRNY - NARYCHLO *

Potřebné ingredience

* 350ml VLAŽNÉ VODY * 1 PL OCTA * 2 PL OLIVOVÉHO OLEJE * 300g HL. PŠENIČNÉ MOUKY ( NEBO PŠENIČNÉ CHLEBOVÉ ) * 210g CHLEBOVÉ ŽITNÉ * 2 PL SUŠENÉ BRAMBOROVÉ KAŠE * 2 ČL SOLI * 2 ČL KMÍNU * 2 ČL CUKRU * 1/2 KOSTKY ČESTVÝCH KVASNIC (NEBO 2ČL SUŠENÝCH)

Postup přípravy

V POŘADÍ DÁM DO PEKÁRNY.
ZAPNU PROGRAM SPRINT (ETA HARMONY) DÉLKA PROGRAMU 1:58
PO SIGNÁLU PŘIDÁM SEMÍNKA - SLUNEČNICE,DÝNĚ, PINIE ...
(JAKÉ KDO MÁ RÁD )
CHLEBÍK…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Knedlíky

Knedlíky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 1 vejce, 500 g hrubé nebo pohrubé mouky, 1 lžička soli a 1 lžička cukru,1 lž. suš. nebo čtvrtku čerstvého droždí, 3 hrsti rohlíků na kostičky

Postup přípravy

umícháme v pekárně, necháme vykynout a děláme šišky které vaříme bud v páře 13 minut nebo ve vodě cca 10 minut z každé strany .

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pleteme houstičky, preclíky atd. + recept na tmavé housky

Pleteme houstičky, preclíky atd. + recept na tmavé…

Potřebné ingredience

200 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, 250 ml vody, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 vrchovatá lžička instantního droždí, 2 lžičky kmínu do těsta a na posypání, 1 vejce na potření

Postup přípravy

Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky. Necháme 20 minut kynout, potřeme vajíčkem a posypeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ciabatta - úžasná !!!!

Ciabatta - úžasná !!!!

Potřebné ingredience

210ml vody, 4 lžíce olivového oleje, 400g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1/2 kostky čerstvých kvasnic.... po signálu přidám 3 špetky provensálského koření , mletý barevný pepř a 5 stroužků česneku nakrájeného nadrobno

Program těsto

Postup přípravy

http://mlsouni.webgarden.cz/domaci-pekarna-kynute-slane


Po ukončení programu těsto vyklopíme na vál. Já dělala "večku", takže jsem vyválela placku, posypala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hrníčková citrónová buchta z DP SilverCrest

Hrníčková citrónová buchta z DP SilverCrest

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, citronová kůra a šťáva z celého citrónu, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky (může být i hrubá - mám to vyzkoušené), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva ,(hrozinky, nebo sušené brusinky)

Postup přípravy

Ingredience dáváme do pekárny podle napsaného pořadí a zapneme progr. 10 Koláč. 750gr. světlá kůrka. Po 15 min. po vložení vyjmeme hnětače. Po té pekárna již jen peče. Nechala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
výborné sýrové rohlíky

výborné sýrové rohlíky

Potřebné ingredience

280-300 ml vody (pokud bude těsto suché,tak trošku vody přidat,pokud se bude po doteku lepit na prst,tak přisypat trochu mouky-vše záleží na vlhkosti mouky-zkoušejte normálně během mísení těsta) 2 PL oleje 300 g pol.mouky 200 g hl.mouky 2 ČL soli 1 ČL cukru 1/2 čerstvého nebo 2 ČL sušeného droždí 150 g tvrdého nastrouhaného sýru(já použila Ementál)

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté suroviny,mouku,do důlku uprostřed droždí,na jednu stranu sůl,na druhou cukr.

Zapneme program příprava těsta.

Po zaznění signálu na semínka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Staročeské"♦TRDELNÍKY♦doma pečené♪♫♫

"Staročeské"♦TRDELNÍKY♦doma pečené♪♫♫

Potřebné ingredience

Těsto: 300-400g hladké mouky, 40g másla či Hery, 2 žloutky, 1a1/2 lžičky cukru, 20g droždí, 200ml vlahého mléka, špetka soli. Na potření: bílek. Na oválení: sekané či mleté ořechy nebo mandle smíchané s krupicovým cukrem nebo můžete použít skořicový cukr a pod., zkrátka, podle chuti. Používám čím dál častěji třtinový cukr a do těsta přidávám z části celozrnnou mouku.

Postup přípravy

Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně v programu Těsto. Pokud se vám bude zdát při hnětení řídké, přisypte trochu mouky, ať je konzistence těsta hustší. Vykynuté rozdělíme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA PERNÍČKY DĚLANÉ V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ

TĚSTO NA PERNÍČKY DĚLANÉ V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ

Potřebné ingredience

2 celá vejce,2 žloutky,1 hera,10dkg medu(tekutého),20 dkg cukru moučka,1a půl lžičky jedlé sody,2lžičky perníkového koření,3lžičky kakaa,65dkg hladké mouky

Postup přípravy

dělala jsem v pekárně,nejdříve jsem se toho bála,i jsem se vyptávala v diskuzi a nakonec jsem se do toho pustila a už budu pořád dělat v pekárně,šlo to dobře,akorát párkrát jsem…

Zobrazit více...

Kategorie