Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PIVNÍ CHLEBA

PIVNÍ CHLEBA

Potřebné ingredience

250 ml piva, 100 ml vody, lžičku drceného kmínu, 350 g hladké mouky, 150g celozrné žitné mouky, 2 lžičky soli, lžičku sušeného droždí, 2 lžíce lněného semínka.....

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny postupně tak jak je napsáno a pekárnu zapneme na program ZÁKLADNÍ

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CELOZRNÉ HOUSKY

CELOZRNÉ HOUSKY

Potřebné ingredience

250 ml vody, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 2 lžičky soli, lžička cukru, 1 žloutek, 250 g hladká mouka, 250 g celozrná mouka, lžička sušeného mléka, lžička sušeného droždí. semínka dle chuti...já dávám lžící lněného semínka....

Postup přípravy

Suroviny vkládáme do pekárny postupně tak jak jsou napsané......program TĚSTO.....z vykynutého těsta děláme housky, rohlíky, pletýnky....pomašlujeme zbylým bílkem a posypeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CIABATTA

CIABATTA

Potřebné ingredience

350 ml vlažné vody, 2 lžíce olivový olej, 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, lžička cukru, lžička sušeného droždí

Postup přípravy

Suroviny do pekárny vkládáme postupně tak jak jsou napsané....do jednoho rohu sůl a do druhého rohu cukr a droždí. Pekárnu zapneme na program TĚSTO...z vykynutého těsta…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝBORNÉ! Sypané sádlové rohlíky

VÝBORNÉ! Sypané sádlové rohlíky

Potřebné ingredience

Jsou lehounké,nadýchané

Postup přípravy

Recept zde http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky_-bulky_-bagety/lnene-sadlove-rohliky.html
Sladěnku jsem koupila ve zdravé výživě,ale jde nahradit lžičkou medu

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Frgály

Frgály

Potřebné ingredience

na kvásek: 1 dcl vlažného mléka, 2 lžičky cukru krystal, 3/4 kostky droždí na těsto: 1 kg polohrubé mouky, špetka soli, 1/2 l mléka, 1 hrst cukru krystal, 20 dkg Hery, 1 lžíce sádla, 2 žloutky na náplň: 2 hrnky máku, 2 hrnky mléka, 8 lžic cukru krystal, 1 vanilk. cukr, špetka skořice, kůra z 1 citronu na drobenku: 200 g pol. mouky, 100 g másla, 7 lžic cukru krystal na potření po upečení: 100 g másla, 4-5 lžic rumu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek:
Zahřejeme mléko, přidáme cukr, droždí a necháme cca 20 min. vykynout.

Do zadělávací mísy prosyjeme 1 kg pol. mouky a špetku soli. Přidáme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zapečené housky

Zapečené housky

Postup přípravy

domácí housky zapečené se slaninou a sýrem

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
České kynuté buchty

České kynuté buchty

Potřebné ingredience

0,5 kg polohrubé mouky -4 vrchovaté lžíce cukru krupice -5 dkg másla -1 žloutek -1 lžička citr. šťávy -1/2 až 3/4 lžičky soli -3 dl mléka...já dávám 2 dl mléka. -1/2 balíčku vanilkového cukru -sušené droždí na 0,5 kg mouky Náplň: -cca 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc) -1 vejce -3 lžičky vanilkového pudinkového prášku -cukr krupice podle chuti Žloutek, tvaroh,pudink. prášek si rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
křupavý chleba

křupavý chleba

Potřebné ingredience

200 ml piva cca 100 ml vody 2 rovné lžičky soli kmín 1 lžíce oleje 1 lžíce jablečného octa 1 lžíce sušené bramborové kaše v prášku 100g směsi na selský chléb 150g pšeničné hladké mouky 250g mouky na domácí chléb 150g kvasu 15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté a ostatní:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení
ohlídat.

Těsně před kynutím jsem nasypala dýňová semínka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný máslový mazanec

Výborný máslový mazanec

Potřebné ingredience

(1) 250 ml mléka (2) 125 g cukru (3) 627 g polohrubé mouky (4) 2 žloutky (5) 3/4 másla (6) 1 malá lžička soli (7) 1 suché droždí (8) rozinky (dle chuti) - přidat do posledního míchání

Kategorie