Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
domaci kminovy chleb

domaci kminovy chleb

Potřebné ingredience

hladka mouka,sul,droždi,kmin,ocet ,voda

Postup přípravy

Do pekarny dam hrnek vlazne vody 250 ml,500 g hladke mouky,pul kostky droždi,1 a pul lžičky soli,1 a pul lžičky kminu,a 1 a pul lžice octa program čislo 1,barva středni,velikost 1…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bochánky

Bochánky

Potřebné ingredience

250ml mléka, 150g jogurtu, 2 lžíce oleje, 1 vejce, 350g polohrubé mouky, 250g žitné chlebové mouky, 2 lžíce sušené brkaše, 1 lžíce kmínu, 2 lžičky soli, špetka cukru, 1/2 droždí. Olivový olej na potření

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně. Uděláme bochánky (asi 15 ks), necháme chvíli na plechu pod utěrkou kynout. Poté potřeme olivovým olejem a pečeme na 210°C asi 15 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kynutý knedlík...  ...nadýchaný jako obláček

kynutý knedlík... ...nadýchaný jako obláček

Potřebné ingredience

200ml mléka,1 vejce, 1 bílý jogurt (150 g), lžička soli, lžička cukru, 300 g pol. mouky, 200 g hl mouky, 2 žičky suš. droždí, nebo 1/2 čerstvého

Postup přípravy

program testo, těsto nesmí lepit a kdyby ano, tak podsypat hl. moukou. Z těsta se udělají 2 bochánky, které potřete olejem. To proto, aby se k soubě nepřlepily. Nechají se na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pečivo z chlebové mouky

Pečivo z chlebové mouky

Potřebné ingredience

500g chlebové mouky, 100ml vody, 250ml mléka, 4 lžíce sádla, 2 lžičky soli, 1/2 droždí

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně, vytvraujeme housky, rohlíky, bulky,... Potřeme vejcem nebo slanou vodou a pečeme ne 200°C 15 - 20min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Povidlová buchta z DP

Povidlová buchta z DP

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 2-3 lžíce povidel, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 skořicového cukru, 2 lžičky kakaa, 1 prášek do pečiva.

Postup přípravy

Recept jsem našla na netu a nedalo mi to, abych ho nevyzkoušela v pekárně. Oproti původnímu receptu jsem ho upravila a vycházela z klasické hrníčkové buchty, stejně jako u mého…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml mléka, 90 g másla, 2 vejce, lžička soli, 50 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g droždí. Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 30 g hladké mouky.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr (bez jedné lžičky), sůl do levého rohu, nasypeme prosátou mouku, uděláme vpravo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Štipkavé brynzové tyčky

Štipkavé brynzové tyčky

Potřebné ingredience

100 g vody, špetka cukru, 2 lžíce oleje, 50 g brynzy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pálivé papriky, 220 g hladké mouky, 15 g droždí

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Protože je těsta málo, zpočátku při jeho zpracování můžeme pomoct stěrkou - shrnujeme ho ze stěn formy…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 150g špaldové celozrnné, 20g droždí, sůl, 200g mléka, cca 80 - 100g vody, 50g oleje. Náplň: šunka, poličan, niva. Vejce semínka, kmín,...

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně a necháme vykynout. Rozdělíme na 5 dílů, z každého vyválíme kruh a rozkrájíme ho na osminky. Jako náplň dáváme šunku, poličan a kopeček…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Švestkový džem

Švestkový džem

Potřebné ingredience

700g zralých švestek,350g želírovacího cukru,3 lžíce citronové šťávy,2 lžíce rumu

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme a pokrájíme na malé kousky-dáme do pečící nádoby.Přidáme želír.cukr,rum a citr.šťávu a zapneme program marmeláda/džem.
PZ.já si ji ještě propasíruji přes…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jahodový džem s kiwi z pekárny

Jahodový džem s kiwi z pekárny

Potřebné ingredience

400 g čerstvých jahod (mohou být i mražené),200g zralého kiwi(tj.3 kusy),350g želírovacího cukru,3 lžíce citronové šťávy.

Postup přípravy

Kiwi si oloupeme a nakrájíme na plátky,jahody odstopkujeme a nakrájíme na malé kousky.Pak ovoce dáme do pekárny,přidáme citronovou šťávu a želírovací cukr a zapneme program…

Zobrazit více...

Kategorie