Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb

Kmínový chléb

Potřebné ingredience

Pro pečení v pekárně: 300 ml vody 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 1 lžičku kmínu 500 g hladké mouky (já používám hladkou chlebovou)1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí Pro pečení v toubě: dvojnásobná dávka Také se může část mouky nahradit celozrnou , nebo přidat semínka,ale vždy musí být větší část hl.mouka.

Postup přípravy

Pro pečení v pekárně :
nalijeme vodu a přidáme vše ostatní do pekárny , nastavíme pečení Klasické a necháme vše na pekárně.

Pro pečení v troubě:
Nastavíme na program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí Rohlíky > jednoduché a skvělé

Domácí Rohlíky > jednoduché a skvělé

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 0,5 l mléka (používám plnotučné), 50 gr droždí, 100 gr stolního oleje (ne olivový!), 10 gr cukru, 20 gr soli. vodu s kapkou octa na potreni sul, mak, kmin > na posypani

Postup přípravy

Tento týden dělám už po 4té , jelikož je syn ve škole tak jsem stihla ještě i vyfotit , jinak mi je kradou s manžou , horké z plechu :-)

Těsto je zadělané v domácí pekárně:…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb-pro domácí pekárnu

Kmínový chléb-pro domácí pekárnu

Potřebné ingredience

JE VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 320ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, 250g pšeničné chlebové mouky, 250g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička suš. droždí , 2 lžičky kmínu ( místo kmínu můžeme dát semínka, ty se dávají až po 30 min. zvuk. signál.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Drozdí dávám do středu do menšího důlku.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá pizza z pekárny

Kynutá pizza z pekárny

Potřebné ingredience

Těsto:280 ml vody,2 lžíce oleje,2 lžičky soli,1 lžička cukru,48 dkg hl.mouky,1 a 1/2 lžičky sušeného droždí Na oblohu: 20 dkg libové anglické slaniny,20 dkg str.sýra,3 zakysané smetany,kečup,česnek,oregáno.3 rajčata

Postup přípravy

Těsto si připravíme v pekárně:nejdříve dáme tekuté ,pak mouku,cukr,sůl a navrch droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat.
Pak těsto vyndáme rozetřeme na vymazaný plech…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá maková bábovka - moc  dobrá

Kynutá maková bábovka - moc dobrá

Potřebné ingredience

50 dkg polohrubé mouky,špetku soli,citronová kůra,10 dkg pískového cukru,1 vanilkový cukr,1 kostka droždí,200 ml mléka,1 vejce,120g Hery. Náplň:1 balení hotové makové náplně

Postup přípravy

Do nádoby si dáme mléko,rozpuštěnou Heru,1 vejce-které rozšleháme.Nasypeme mouku,cukr,sůl,citr.kůru a navrch rozdrobíme droždí.Zapneme program těsto a necháme 1 hodinu-30 min…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulovo-smetanový koláč

Cibulovo-smetanový koláč

Potřebné ingredience

Dělám na menším plechu, klidně si můžete suroviny zdvojnásobit. Zadělávám v domácí pekárně. 125g vody, 20g olivového oleje, 1 lžička soli, 250g hladké mouky a půl lžičky droždí ze sáčku. Do pekárny dáváme jako první vodu a olej, pak mouku a nakonec droždí. Zapneme program TĚSTO. Připravíme si - jednu větší cibuli nakrájenou na půlkolečka, co nejtenčí plátky, 10 dkg šunky nebo 5 dkg anglické, 10 dkg sýra (výborná je gouda, stačí Eidam...), koření na pizzu a cca 10 polévkových lžic smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Těsto necháme vykynout, pak rozprostřeme na pečící papír a dáme na plech. Celé těsto poklademe půlkou nakrájené cibule a pokropíme smetanou. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - pečený v římském hrnci

Chleba - pečený v římském hrnci

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

Postup přípravy

Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOLÁČE z domácí pekárny....

KOLÁČE z domácí pekárny....

Potřebné ingredience

dělala jsem je poprvé a hned se po nich zaprášilo :)... ingredience na přípravu těsta dávám do pekárny..pořadí...300ml mléka vlažného, 160 g másla-rozpuštěné,80 g krupicového cukru, 3 žloutky, trochu rumu,500g hladké mouky a sušené droždí. zapnu program na těsto...mezitim si připravim tvarohovou nápln- 250g měkkého tvarohu,100 g močkového cukru,1 sáček vanilkového cukru,1 vejce,hrst rozinek....tu dávám dovnitř do koláčku a nahoru dávám povidla...nebo borůvkový džem..co dům dá:) a naposypání drobenku..60 g hrubé mouky,60 g krupicový cukr a 50 g másla

Postup přípravy

těsto je vykynuté dám na vál...s trochu mouky...rozdělim na 25 kousků ,vytvoříme placičky..dam tvaroh,zabalim...a vytvořim bochánek...necham na plechu vymaštěném ještě chvílku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí žitný chléb

Domácí žitný chléb

Potřebné ingredience

žitnou mouku, obyčejnou bílou mouku, suché droždí, kmín, sůl, cukr, vodu, mléko a odměrku na mouku 150-200ml........Kvas:7 vrchovatých polévkových lžic žitné mouky, čtvrt lžičky cukru, čtvrt lžičky suchého droždí,250-300ml studené vody.....................Zadělání těsta: Připravte si větší mísu, vál, mouky, 1 lžice a špetka soli (odměrku z PANADOL BABY SIRUP ,těsně nad horní rysku v rozšíření,to je asi 17,5ml), 1 lžička cukru, 1 lžice kmínu, 1 lžice suchého droždí, voda 300ml a mléko 200ml.Dvě odměrky žitné mouky, hladkou mouku. Odměrku, která má obsah asi 150 - 200ml. Takže si najděte nějakou podobnou odměrku. Peču už po několikáté a tak jsem si dnes naměřila,že jsem zapracovala 0,5-1kg hladké mouky,ale to se pohybuje kvalitou mouky a množstvím semínek nebo otrub.Navíc jsem přidala do chleba pšeničné otruby(žitné otruby s klíčky),které jsem přidávala do tekuté směsi a nechala chvilku nabobtnat.Peču každý týden,pokaždé přidám něco jiného.Kousek darujeme,jinak dobře vydrží chutný do dalšího pečení.

Postup přípravy

KVAS zadělám večer.Do středně velké misky dáte 7 vrchovatých polévkových lžic žitné mouky, asi čtvrt lžičky cukru a stejné množství suchého droždí. Promícháte a pak na to najednou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slané dlouhé tyčinky k pivu, k vínu,nebo jen tak.......Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Slané dlouhé tyčinky k pivu, k vínu,nebo jen tak......…

Potřebné ingredience

500ml vlažné vody,200gr nastrouhaného ztuženého tuku omega,půl kostky kvasnic,4lžičky soli,3lžičky cukru krupice,2celá vejce,1kilo hladké mouky,rozšlehané vejce na potření,a indegrience kterými budete chtít tyčinky ochutit(kmín,sůl,mák,grilovací dábelské koření,pizza koření.......)

Postup přípravy

Všechny indegrience vložíme přesně za sebou tak jak jsem napsala,do domácí pekárny,a zapneme program ,,těsto,,-DOUGH,,,,,,,,po skončení programu,vyklopíme těsto na vál,a odebíráme…

Zobrazit více...

Kategorie