MOJE PRVNÍ VÁNOČKA INSPIRACE OD Jana Š. (JKpipule) ID…
Potřebné ingredience
275 ML MLÉKA , 100 G MÁSLA NEBO HERA ,500 G POLOHR. MOUKA , 5 LŽIC CUKRU Z TOHO 1-2 VANILKOV.CUKRU , LŽIČKA SOLI , 1 LŽIČKA SUŠ.DROŽDÍ A ROZINKY
Postup přípravy
JA ZADĚLÁVÁM V PEKÁRNĚ PO PÍPNUTÍ PŘIDÁM ROZINKY .
PO SKONČENÍ PROGRAMU UPLETU ZE 4 PRAMENŮ A ZE 3 PRAMENŮ TY 3 DAM NAHORU A KONCE PŘIMÁČKNU K TĚM 4 ABY SE NEROZPOJIL KONEC
"Bosniaky" so syrom a petr.vnatou
Potřebné ingredience
CESTO:300g hl.muky,100 g celozrnnej muky,trošku cukru,1 čl soli,1/3 drozdia,250 ml mlieka,1PL oleja PLNKA:kusok zmaknuteho masla,nastruhany tvrdy syr,1 PL petrz.vnate,semiačka podla chuti
Postup přípravy
Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut.Potom si cesto rozdelime na rovnake časti,ak chcete menšie ,tak na 6 ,ak vačšie tak na 4 časti.Vyformujeme podlhovasty valček…
Chleba alá Pilsner Urquell = pivní výborný
Potřebné ingredience
5OOg hladké nebo chlebové mouky,35g droždí, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičkykmínu, 1/2 lžičky fenyklu, 2,5 dcl piva,1lžička soli, 2 lžíce ovesných vloček
Postup přípravy
Droždí s cukrem a 1 lžicí pivavymícjáme. V míse smícháme mouku se solíé, fenyklem a kmínem. Přidámem droždí vymíchané s cukrem a pivem a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které…
Rohlíčky se skořicovo-máslovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 500g hladké mouky,1/2 kostky droždí, 200ml mléka, 3-4 lžíce cukru,120ml oleje,špetka soli. Náplň: 100g změklého másla,2-3 lžičky skořice, 120-150g cukru.
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny-droždí pouze rozdrobíme do mouky.Zapneme program "Těsto"a necháme pracovat pekárnu za nás. Připravíme si náplň-změklé máslo…
Domácí pečivo II.
Potřebné ingredience
260ml vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 1 lžíce medu, 350g polohrubé mouky, 150g hladké mouky, 1/2 kostky droždí,hrst kvalitních ovesných vloček
Postup přípravy
Všechny suroviny vložíme do formy pekárny,droždí pouze rozdrobíme..Určitě použijte med na zadělání těsta a ne cukr,má to svůj dobrý důvod použít právě med.
Zapneme program …
Kynutý koláč - u nás se říká táč s ovocem
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 2 rozmíchaná vajíčka, 150 g rozpuštěné Hery, 50 g cukru krystal, 750 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí
Postup přípravy
V uvedeném pořadí do pekárny a dát program TĚSTO. Po vykynutí rozdělit těsto na 2poloviny a dát na plech. Já dávám na pečící papír, ale může se dát i na vymazaný a vysypaný moukou…
PERNÍČKY Z PEKÁRNY
Potřebné ingredience
180g cukr moučka 90g medu 2 vejce 1 žloutek 100g másla citrónová kůra 2,5 lžíce perníkového koření 1 lžíce kakaa 500g hladké mouky 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
- těsto v pekárně jen umíchat( program rychlý),pokud bude těsto moc
lepit, přidat trochu mouky, pak nechat 2 dny uležet v ledničce, pečeme
na 180°C, potřeme bílkem
Těsto na pizzu
Potřebné ingredience
250 vlažného mléka, 1 vejce, 20 g másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sádla, 250 g pol. mouky, 250 g hl. mouky, 2 malé odměrky suš. kvasnic dělám i sladkou verzi...těsto stejné jako na pizzu, jen do sladké verze přidávám 2 lžíce rumu, 100 g cukru, citr. kůru a 1 vanilk. cukr
Postup přípravy
dám v tomto pořadí do pekárny a dám na program hnětení a kynutí. Plním libovolně. Dávka vyjde přesně na dva plechy klasické velikosti.
těsto na bagety
Potřebné ingredience
bagety 200 -250 ml vlažného mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3dkg másla, 1/2 kg polohr. mouky, 1 sušené droždí
Postup přípravy
přesně dle napsaného pořadí dám suroviny do pekárny a zapnu program na hnětení a kynutí těsta. potom na pomouč. válu vytvaruji 2 bagety, potřu mlékem smíchaným s 1 lžičkou cukru,…
Super chleba z DP od JITULE
Potřebné ingredience
400ml vlažné vody, 2 polévkové lžíce jablečného octa (může být i normální), 1 čajová lžička olivového oleje (může být i normální stolní), 400g hladké mouky, 100g žitné chlebové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 2 a půl čajové lžičky soli, 1 čajová lžička cukru, 1 a půl čajové lžičky sušeného droždí, 2 čajové lžičky drceného kmínu Pozn.: místo těch specilních muk (já je neměla) jsem dala "mouku na domácí chléb" z Kauflandu
Postup přípravy
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do formy a zapneme program č.1 - základní, velikost 1250g a kůrka - tmavá.
ZDROJ: Jitulčiny recepty - http://bucifousek.webgarden.cz/ -…