Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PÉŘOVÉ ROHLÍKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

PÉŘOVÉ ROHLÍKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lžičky soli 1 lžíce cukru 15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Inspirovala jsem se na internetu,takže recept není můj,ale je u nás dost oblíbený.............................................

Postup: Po vykynutí těsto propracujeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané rohlíčky

Nadýchané rohlíčky

Potřebné ingredience

250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lžičky soli 2 lžíce cukru 15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme rohlíky (postup u receptu č.80), naskládáme na plech s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
vánočka

vánočka

Potřebné ingredience

250ghl.mouky,400gpol.mouky.250ml mléka,100g cukru,2vejce,špetka soli,1,5lžičky sušených kvasnic nebo 1/2kostky,125gtuku,rozinky

Postup přípravy

do pekárny dáme nejdřív tekuté a pak sypké suroviny,nastavíme program těsto.Ztěsta upleteme vánočku z 9ti dílků.Potíráme rozkvedlaným vajíčkem,propícháme špejlema a pečeme.Já peču…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazanec z domácí pekárny - vynikající !

Mazanec z domácí pekárny - vynikající !

Potřebné ingredience

300ml vlažného mléka, 1 vejce, 100g rozpuštěného másla, 5 PL oleje, 2 vanilkové cukry, 3 PL cukru krupice, 500g polohrubé mouky, špetka soli, 2 ČL sušeného droždí. Mandle, z 1 většího citronu nastrouhaná kůra, drobně nasekaná kandovaná pomerančová kůra (kdo má rád, tak samozřejmě rozinky namočené v rumu)

Postup přípravy

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zvolíme program kynuté sladké těsto
(doba přípravy cca 2.55 hod). Po pípnutí přidáme nasekané loupané mandle, kůru a rozinky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky jak od pekaře

Rohlíky jak od pekaře

Potřebné ingredience

270 ml vody, 70 g rozpuštěného sádla, 470 g hladké mouky, 2 čajové lžičky soli, troška cukru, 1/2 kostky kvasnic

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny na program Těsto.
Po vykynutí si nachystám bochánky, každý rozválím na ovál a ten smotám na rohlík. Při motání ještě od středu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mini loupáky z domácí pekárny

Mini loupáky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

350ml mléka,trochu soli,140g másla,800g hladké mouky,80g moučkového cukru,2 vanilkové cukry,2 žloutky,1 čerstvé droždí,citron.kůra,na potření bílky a na posypání mák

Postup přípravy

Do pekárny dáme mléko,sůl,rozehřáté máslo,žloutky,oba cukry,mouku a citon.kůru a rozdrobené droždí.Zapneme na přípravu těsta.Po vykynutí tvarujeme malé loupáčky,potřeme bílkem a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí housky a bagety, které opravdu zvládne každý.....................

Domácí housky a bagety, které opravdu zvládne každý...…

Potřebné ingredience

I já jsem je dnes pekla poprvé...............250ml. mléka, 2 vejce, 500g pol. mouky, sůl, půl droždí, cca 70ml oleje nebo sádla.

Postup přípravy

Zadělávám v pekárně. Postup pletení housek jsem se učila zde http://www.mujplan.cz/postup.php?id=181&step=2

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Soft wrap bread  (podobny  ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))

Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na…

Potřebné ingredience

1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia

Postup přípravy

Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ananasová bábovka z DP

Ananasová bábovka z DP

Potřebné ingredience

100g krystalového cukru,špetka soli,3 vejce,200ml rostlinného oleje,1 balíček vanilkového cukru,1 ananasový kompot,500g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva.

Postup přípravy

Ananasový kompot procedíme,šťávu z kompotu odměříme a pokud jí je méně než 200ml,doplníme vodou.Vlijeme do pekárny,přidáme sůl,cukr,vanilkový cukr,olej,vejce,pak polohrubou mouku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláčky se zakysanou smetanou a ovocem

Koláčky se zakysanou smetanou a ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 400g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 3 lžíce krupic.cukru, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 260ml vlahého mléka, 60g rozpuštěného másla................Náplň: 250g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku v prášku a ovoce + skořice na "ovonění"ovoce

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do formy domácí pekárny,droždí do mouky pouze nadrobíme,kvásek neděláme.Zapneme program na přípravu těsta.Náplň:zakys.smetanu,cukry a pudinkový prášek…

Zobrazit více...

Kategorie