Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
bezlepkový chleba pečený na programu ODLEŽENÝ START

bezlepkový chleba pečený na programu ODLEŽENÝ START

Potřebné ingredience

pekárna eta siesta,krabička bezlepkového chleba od labely,375ml vlažné vody,slunečnicové semínka

Postup přípravy

Do pekárny nejprve nalijeme vodu na to nasypeme sypkou směs a vložený sáček droždí a slunečnicové semínka.Nastavíme si program klasik a odložený start tak aby sme měli chlebíček…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Frgál z domácí pekárny

Frgál z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Na 6 velkých koláčů: 250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla

Postup přípravy

Z prvních tří surovin si připravím kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
koláč s tvarohem a borůvkami

koláč s tvarohem a borůvkami

Potřebné ingredience

to samé jako na vdolky s posypkou.

Postup přípravy

dělala jsem plech koláče s tvarohem z půlky a druhou jsem použila na vdolky!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vdolky s posypkou

Vdolky s posypkou

Potřebné ingredience

700g hl.mouky,2 vejce,250 ml mléka,špetku soli,8 lžíc cukru,1 kostka dzoždí,necelý hrnek oleje(asi 3/4)

Postup přípravy

Dáme vše podle postupu do pekárny nejdříve tekuté pak mouku a droždí rozdrobit,nechat vykynout dle programu já mám Domo 3955,pak tvarujeme jako na buchty ,které klademe na plech s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PITA CHLIEB

PITA CHLIEB

Potřebné ingredience

1 1/4 pohara mlieka,2 PL oleja,3 pohare hl.muky,1/2 čl cukru,1čl soli,1/3 drozdia

Postup přípravy

Všetko dame do pekarničky,nech nam cesto vymiesi a nechame 1/2 hodinu kysnut,potom dame na podlozku a vytvarujeme placky,nechame ešte 1/2 hodinku podkysnut a pečieme na 220 st asi…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC

MAZANEC

Potřebné ingredience

275 ml mléka, 100g Hery nebo másla - s máslem je to lepší, 500g polohrubé mouky, 5 lžic cukru ( z toho 2 lžíce vanilkového), 1 lžička soli, rozinky, mandlové lupínky ( třeba z Teska), kandované ovoce, 1/4 kostky droždí nebo 1 lžička sušeného.

Postup přípravy

Všechny přísady dáme do pekárny, Heru nebo máslo roztopíme.
PROGRAM: Základní
1500g
kůrka světlá
Výborné, všem doporučuji…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nedělní štola

Nedělní štola

Potřebné ingredience

200ml mléka,1 vanilkový cukr,500g polohrubé mouky,60g hery,1 vanilkový pudink, 60g cukru,1 lžička sušeného droždí,špetka soli,2 lžice rozinek namočených v 50ml rumu,hrst mandlí a ořechu,máslo na opotřebení

Postup přípravy

1..Všechny suroviny (kromě ořechů a mandlí) nasypeme do domací pekárny¨,zvolíme program pečení- základní-kůrka světlá.
2..Po signálu přidáme ořechy a mandle.Ještě teplou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
LANGOŠE

LANGOŠE

Potřebné ingredience

250ml vlažného mléka 1 ČL soli 1 ČL cukru 375 g hladké mouky 1 ČL sušeného droždí

Postup přípravy

Suroviny dáme v uvedeném pořadí do DP na program "PŘÍPRAVA TĚSTA". Pak vyklopíme na vál, utvoříme asi 8 placek, necháme chvíli odpočinout. Pak smažíme na rozpálené oleji. Potíráme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

200g polohrubé mouky, 300g hrubé mouky, 250ml mléka, 1 vejce, 1 čajová lžička soli s kopečkem, 1 čajová lžička cukru, 1 sáček instantního drožní

Postup přípravy

Těsto nechám vypracovat pekárnou a také nakynout. Po vytažení vytvořím bochánek a nechám asi 5 minut odpočinout, pak rozdělím na 2 částí a vytvaruji dva knedlíky, které dám 10…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovky

Makovky

Potřebné ingredience

500 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěné Hery (nebo jiného tuku na pečení), 150 g cukru, půl lžičky soli, 800 g polohrubé mouky, lžička skořice, kostka čerstvého droždí náplň: jedno balení mletého máku, 60 g cukru, lžička skořice, cca 100 ml mléka, hrst rozinek

Postup přípravy

Makovou náplň s povaříme s cukrem a skořicí, když začne houstnout, přidáme rozinky a necháme přejít varem. Pak necháme dobře vychladnout.

Těsto - z uvedených surovin…

Zobrazit více...

Kategorie