Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Malá úprava koblížků z trouby :c)

Malá úprava koblížků z trouby :c)

Potřebné ingredience

Recept je zde na MMB pod názvem "Výborné koblížky z trouby". Vkládám pro inspiraci "Jak je možné na chvíli zabavit malé dítko" :c)) K původnímu receptu si navíc připravíme dvě kulaté formičky na vykrajování(jedna větší,druhá menší,viz.foto.příloha). Vytvarované koblížky potřeme rozšlehaným vejcem a na ně pak pokládáme vykrájené prasátkovské rypáčky,ta menší vykrojená kolečka použijeme na ouška a před vložením do trouby rypáčky i ouška potřeme vejcem. Jako očka poslouží buď rozinky a nebo po upečení a vychladnutí kápneme kapku čoko.polevy. Veškerý postup,příprava těsta je jinak podle výše uvedeného receptu na koblížky z trouby. Pro usnadnění vkládám odkaz na tento recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=59139 :c)

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí koláče :o))

Domácí koláče :o))

Potřebné ingredience

250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 100gr sádla či tuku 75 g cukru 500 g polohrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí (používám do pekárny sušené) trošku nastrouhané citronové kůry a trochu šťávy Náplň: 250gr tvarohu, 150gr cukru, 125gr másla, jeden vanilkový pudink, 350ml mléka, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo silikonové podložce a vyválíme si koláčky tvarů dle libosti a fantazie.
Dávala jsem tvarohovopudinkovou náplň s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Knedlík na páře z domácí pekárny :o))

Knedlík na páře z domácí pekárny :o))

Potřebné ingredience

250 ml mléka 1 vejce 500 g hrubé mouky (může být i polohrubá) 1 lžička cukru 1 lžička soli 1 lžička sušeného nebo 1/4 kostky čerstvého droždí (dělám těsto v pekárně, takže používám sušené) 3 hrsti kostek z rohlíků, ale nemusí být :o))

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme a uděláme dvě až tři šišky, které necháme pod utěrkou ještě cca 10 minut kynout. Pak už jen vaříme buď ve vodě, nebo v napařovacím hrnci a nebo nad…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SLADKÉ ROHLÍČKY

SLADKÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

300 ml. vlažného mléka, 1 1/4 lžičky soli, 25 g másla, 500 g hl. mouky ( podle potřeby přidáme, tak si to v pekárně hlídejte) 1 1/2 lžičky suš. droždí nebo 1/4 čerstvého, 115 g rozinek ( já je nedávala) mléko na potření, dala jsem do rohlíčků náplň - čokoládu, nutelu, nebo tvaroh, marmeládu, prostě co máte rádi. A ještě jsem je posypala skořicí, proto jsou tak tmavé.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto.
Po zvukovém signálu přidáme rozinky. (pokud je dáváte)
Hotové vykynuté těsto ještě prohněteme a nakrájíme si ho na kousky.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Litina

Litina

Potřebné ingredience

kynuté těsto - česnek, majoránka ...

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Honzovy buchty

Honzovy buchty

Potřebné ingredience

bezvaječné těsto

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pletenec

Pletenec

Potřebné ingredience

Výborný ke kafíčku. inspirace zde.

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvarkovo-sýrové plněné rohlíčky a tyčinky

Škvarkovo-sýrové plněné rohlíčky a tyčinky

Potřebné ingredience

1/4 l mléka, 2 vrchovaté lžíce sádla s uzenými škvarky, 1 vejce, 1 lžice (rovná) cukru, 500g polohrubé mouky, 100g strouhaného sýra, 1 a půl lžičky sušeného droždí. Sůl není potřeba - uzené sádlo je slané ! Semínka, kmín, mák .. na posypání. Vajíčko nebo mléko na potření.

Postup přípravy

-

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí housky

Domácí housky

Potřebné ingredience

Recept na výborné domácí houstičky, domácí pekárnu nemám, ale určitě byste je v ní také udělaly, takže repcept píši pro pečení bez pekárny, pro pekárnu nebude problém abyste si jej uravily. Na kvásek: 1/2 kostky droždí, nebo 2 lžičky sušeného, 100ml teplého mléka, 1 lžíce cukru, 1 lžíce mouky - prošleháme metlou a necháme kynout na teplém místě. 150ml mléka 1 celé vejce 100g rozehřátého sádla 2 lžičky soli (dle chuti i méně) 1,5 lžičky cukru 250g polohrubé mouky 250g hladké mouky kmí, hrubá sůl, mák a vejce na potření.

Postup přípravy

Zaděláme kvásek, viz přísady.
Do mísy prosejeme mouky (hladkou + polohrubou), když je kvásek vykynutý tak si ohřejeme mléko a přidáme jej do mouky, vložíme celé vejce, sůl,…

Zobrazit více...

Kategorie