Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Knedlík na páře z domácí pekárny :o))

0.0
Knedlík na páře z domácí pekárny :o))

Potřebné ingredience

250 ml mléka 1 vejce 500 g hrubé mouky (může být i polohrubá) 1 lžička cukru 1 lžička soli 1 lžička sušeného nebo 1/4 kostky čerstvého droždí (dělám těsto v pekárně, takže používám sušené) 3 hrsti kostek z rohlíků, ale nemusí být :o))

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme a uděláme dvě až tři šišky, které necháme pod utěrkou ještě cca 10 minut kynout. Pak už jen vaříme buď ve vodě, nebo v napařovacím hrnci a nebo nad párou.
Já dělala nad párou : do velkého hrnce dáte cca 3/4 hrnce vody a přivedete k varu. Namočíte a pořádně vyždímáte utěrku, kterou dáte na hrnec a upevníte gumičkou. Na utěrku jen položíte knedlík a přikryjete velkou mísou. Jsou opravdu super, jak pápěří!!!!§

A je hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jajina11 10. 11. 2010, 12:56
Dobrý den,děkuji za návod na knedlíky.Dělala jsem knedlík poprvé v životě :^) a s napětím výsledku.Ale kupodivu se povedlo :-).Jen jsem se chtěla zeptat,kdy do pekárny přidáváte ten krájený rohlík.Mě se nějak vypařil :-D Jarka
MAXXIK 17. 10. 2010, 13:02
Výborný recept ,knedlíky se mi povedly.Jsou krásně nadýchané ,prostě skvělé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie