Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ZDRAVÝ ŠPALDOVÝ CHLÉB

ZDRAVÝ ŠPALDOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

700g špaldové mouky, 5dl vody, 1 lžička suchého droždí, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sójového mléka, 1 lžíce medu, 1 lžička soli a 1 lžíčka kmínu Navíc: vlašské ořechy, opečená cibule

Postup přípravy

Na oliv. oleji osmažíme cibulku, po vychladnutí smícháme suroviny a pečeme. Pokud chceme péct v klasické troubě, uděláme z těsta dva bochníky, necháme hodinu kynout, poté pečeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Věnec se skořicí

Věnec se skořicí

Potřebné ingredience

4 hr.hladké mouky , 2 žloutky , 1 kostka droždí, 1 hr. mléka , 3 pol. lžíce cukru , špetku soli , 1/4 hr. oleje (másla )náplň : 15 dkg másla rozpustit a 8 - 9 pol.lžíc cukru krupice a 3 lžíčky skořice zamíchat

Postup přípravy

Vykynuté těsto vyválíme na obdelník a pomažeme náplní ,pak po délce zarolujeme a nařízneme na půl a upleteme jako cop a dáme na plech s pečícím papírem ,pečeme na 175 C asi 35 min…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotaná ryba v domácí pekárně

Zamotaná ryba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

Balení filetů z mořských ryb (já použila 800 g mražených filetů ze štikozubce chilského z Alberta), Niva (výseč cca 110 g), koření na ryby, máslo

Postup přípravy

Mražené rybí filety necháme povolit. Jemně okořeníme nejlépe kořením na ryby, můžeme i sladkou paprikou, pepřem... Nivu nakrájíme na špalíčky, nejméně na tolik kousků, kolik máme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
RÝŽOVÁ KAŠE

RÝŽOVÁ KAŠE

Potřebné ingredience

Suroviny: cca 1 litr mléka 200 g syrové rýže cukr podle chuti trochu másla možno skořice Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda

Postup přípravy

Postup:
Pokud nemáte program Džem / Marmeláda, můžete zkusit program Bezlepkový (IvanaJ).
Hotovou kaši rozdělíme do misek a ochutíme.
Lze dělat i ze sušeného rostlinného…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jugoslávské rohlíčky plněné balkánským sýrem

Jugoslávské rohlíčky plněné balkánským sýrem

Potřebné ingredience

250ml mléka, 100ml oleje,1 lžička soli, 1/2 kg hladké mouky, trochu cukru, kostka kvasnic. Kousek balkánského sýru, vejce na potření, sezamová semínka na posypání.

Postup přípravy

Uvedené suroviny dáme v tomto pořadí do pekárny na program kynutá těsta. Kdo nemá, tak ručně zpracovat. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, vyválíme placku a každou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek žitné (tmavé) mouky, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli. Tyto ingredience promícháme v míse, pak přidáme : 1 lžičku octa, 2 hrnky studené vody.

Postup přípravy

Vše promícháme, zaprášíme hladkou moukou ( lehce na povrchu), mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout 12 – 18 hodin. Po uvedené době těsto propracujeme, můžeme přidat různá semínka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí makovky

Domácí makovky

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky,350 g polohrubé mouky ,350 ml vlažné vody,150 g rozpuštěné Hery nebo másla,150 g cukru krupice,1 vejce,1/2 lžičky soli,1 lžičku cukru,1 kostka droždí, mák na posypání,1 vejce a mléko na potření.

Postup přípravy

Do nádoby dáme vlažnou vodu,rozpuštěné máslo ,vejce,vsypeme obě mouky, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Zapneme program těsto a necháme pracovat pekárnu. Pak vyklopíme na vál z…

Zobrazit více...

Kategorie