Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladký pletenec plněný grankem

Sladký pletenec plněný grankem

Potřebné ingredience

Těsto: 260ml mléka, 1/2 kostky droždí, 100g rozpuštěné Hery (nebo 50g másla,50g Hery), 100g krystal.cukru, 550g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička skořice***Granko na posypání, 1 vejce na potření***

Postup přípravy

Těsto si necháme připravit v domácí pekárně.

Hotové, vykynuté těsto rozdělíme na tři stejné díly, každý díl vyválíme na placku, posypeme ji hustěji grankem, srolujeme,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazanec s copánky*

Mazanec s copánky*

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 50g cukru krupice, 125g rozehřáté hery(nebo másla), 2x vanilkový cukr, 1x žloutek, 250ml mléka, 1/2 kostky droždí, špetka soli, rozinky, mandle,vejce na potření.

Postup přípravy

Bezvadný recept na mazanec jsem našla u paní Zuzany B.(bobřice) zde na MMB.
S těstem se krásně pracuje a pro inspiraci sem vkládám mazanec,se kterým jsem si trochu pohrála,aby…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pletýnka ala vánočka  s makovou náplní

Pletýnka ala vánočka s makovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 260ml mléka, 1/2 kostky droždí, 100g rozpuštěné Hery (nebo 50g másla,50g Hery), 100g krystal.cukru, 550g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička skořice ***Náplň: 200g mletého máku,1 vanilkový cukr,1-2 lžičky skořice,3-4 lžíce cukru promícháme a pár minut povaříme na kaši v cca 200ml mléka.***1vejce na potření

Postup přípravy

Těsto necháme vypracovat a vykynout v domácí pekárně.Když je hotové,rozdělíme ho na 6 stejných kusů a postupně jeden kousek těsta po druhém vyválíme na obdélník (viz.foto příloha)…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Rožánci" - pečivo pro zpestření :c)

"Rožánci" - pečivo pro zpestření :c)

Potřebné ingredience

Těsto: 300-320ml mléka, 350g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 150g celozrnné pšeničné mouky, 1-2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička drceného kmínu,30g droždí, 2-3 lžíce slunečnic.semínek, 2 lžíce sezam.semín.,3 lžíce oleje***na potření 1 vejce, na posypání nastrouhaný eidam

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do pekárny,(droždí pouze nadrobíme do mouky), a zapneme program na přípravu kynutého tésta. Když je těsto hotové,rozdělíme ho na cca 4-5 stejných…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"MOTÝLCI" se sladkou náplní

"MOTÝLCI" se sladkou náplní

Potřebné ingredience

600g hladké mouky (nebo 500g hladké a 150g celozrnné pšeničné mouky),30g droždí,špetka soli,100g cukru,1 vejce, 300ml mléka, 30g rozpuštěného másla. Náplň může být jakákoliv dle Vaší chuti,ale měla by být hustá. Já jsem použila :100g strouhaného kokosu,70g změkklého másla,3,5 lžíce cukru, 1,5 lžičky mleté skořice,1 vanilin.cukr-( smícháme dohromady) a trochu rozpuštěného másla na potření před a po upečení.

Postup přípravy

Pracovní postup včetně foto.přílohy,jak uplést tohle motýlí pečivo, je uveden u mého receptu "Kynutí Motýli s nádivkou na slano",tak mrkněte,prosím, tam,neb tam se dozvíte…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý "MOTÝLEK" s nádivkou (na slano)

Kynutý "MOTÝLEK" s nádivkou (na slano)

Potřebné ingredience

Těsto : 650g hladké mouky (nebo 500g hladké a 150g celorznné pšeničné), 30g droždí, 1 lžička soli, 1 vejce, 300ml mléka, 1 lžička cukru, 30g rozpuštěného másla Náplň: například skvělá nivová- 110g Nivy,1 menší cibule, 2lžíce zakysané smetany,2 lžičky plnotuč.hořčice, 30g změkklého másla,1-2 špetky soli,150-200ml jemně nastrouhaného eidamu a můžeme přidat nasekanou čerstvou petrželovou nať či jiné bylinky dle chuti. Na potření motýlků: 1 rozšlehané vejce a na posypání : semínka dle chuti.

Postup přípravy

Nádivka z nivy - všechny ingredience (kromě petržel.natě) smícháme dohromady a rozmixujeme do hladka.Pak teprve vmícháme nasekané bylinky,chceme-li je použít také. Nádivka by měla…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Malá úprava koblížků z trouby :c)

Malá úprava koblížků z trouby :c)

Potřebné ingredience

Recept je zde na MMB pod názvem "Výborné koblížky z trouby". Vkládám pro inspiraci "Jak je možné na chvíli zabavit malé dítko" :c)) K původnímu receptu si navíc připravíme dvě kulaté formičky na vykrajování(jedna větší,druhá menší,viz.foto.příloha). Vytvarované koblížky potřeme rozšlehaným vejcem a na ně pak pokládáme vykrájené prasátkovské rypáčky,ta menší vykrojená kolečka použijeme na ouška a před vložením do trouby rypáčky i ouška potřeme vejcem. Jako očka poslouží buď rozinky a nebo po upečení a vychladnutí kápneme kapku čoko.polevy. Veškerý postup,příprava těsta je jinak podle výše uvedeného receptu na koblížky z trouby. Pro usnadnění vkládám odkaz na tento recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=59139 :c)

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláčky se zakysanou smetanou a ovocem

Koláčky se zakysanou smetanou a ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 400g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 3 lžíce krupic.cukru, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 260ml vlahého mléka, 60g rozpuštěného másla................Náplň: 250g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku v prášku a ovoce + skořice na "ovonění"ovoce

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do formy domácí pekárny,droždí do mouky pouze nadrobíme,kvásek neděláme.Zapneme program na přípravu těsta.Náplň:zakys.smetanu,cukry a pudinkový prášek…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pečivo se smaženou cibulkou

Pečivo se smaženou cibulkou

Potřebné ingredience

Těsto: 270ml mléka, 2 lžičky soli, 350g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 60g pšeničné celozrnné mouky, 1,5 lžičky cukru, 30g droždí, 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno a na trošce oleje usmažená do zlatava až do křupava a asi 30ml oleje-můžeme použít i ten,v němž jsme cibulku smažili. 1 rozšlehané vejce na potření a semínka na posypání

Postup přípravy

Nejdřív usmažíme do křupava nadrobno nakrájenou cibulku,necháme ji vychladnout a pak ji scedíme.
Pustíme do přípravy těsta.
Všechny suroviny vložíme do formy domácí pekárny…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kulatá Vánočka s pudinkem

Kulatá Vánočka s pudinkem

Potřebné ingredience

Těsto: 400g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 75g změklého másla, 80-100g cukru krupice, 1 vejce, 250ml mléka, 30g droždí, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink v prášku,dále můžeme přidat hrst rozinek,hrst nahrubo nasekaných ořechů...apod.,na ozdobení vlašské ořechy,půlené mandle a rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy

Těsto nám může připravit domácí pekárna.Všechny suroviny na těsto vložíme do formy,(droždí jen nadrobíme a sáček pudinkového prášku nasypeme k mouce).
Zapneme program na…

Zobrazit více...

Kategorie