(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Pečivo se smaženou cibulkou
Potřebné ingredience
Těsto: 270ml mléka, 2 lžičky soli, 350g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 60g pšeničné celozrnné mouky, 1,5 lžičky cukru, 30g droždí, 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno a na trošce oleje usmažená do zlatava až do křupava a asi 30ml oleje-můžeme použít i ten,v němž jsme cibulku smažili. 1 rozšlehané vejce na potření a semínka na posypání
Postup přípravy
Nejdřív usmažíme do křupava nadrobno nakrájenou cibulku,necháme ji vychladnout a pak ji scedíme.
Pustíme do přípravy těsta.
Všechny suroviny vložíme do formy domácí pekárny včetně scezené usmažené cibule a zapneme program na přípravu těsta. Z hotového nakynutého těsta tvarujeme housky,rohlíky atpod.,přesouváme je na plech vyložený pečícím papírem,5-10 minut je ještě necháme na plechu kynout,pak pečivo potřeme vejcem a posypeme semínky.Vložíme do vyhřáté trouby,pečeme při 180°C 20-25 minut.
Pustíme do přípravy těsta.
Všechny suroviny vložíme do formy domácí pekárny včetně scezené usmažené cibule a zapneme program na přípravu těsta. Z hotového nakynutého těsta tvarujeme housky,rohlíky atpod.,přesouváme je na plech vyložený pečícím papírem,5-10 minut je ještě necháme na plechu kynout,pak pečivo potřeme vejcem a posypeme semínky.Vložíme do vyhřáté trouby,pečeme při 180°C 20-25 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
18. 1. 2010, 18:55