Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Postup na růži a recept na čokohmotu

Postup na růži a recept na čokohmotu

Potřebné ingredience

10 dkg hořké čokolády, 1 lžíce kukuřičného sirupu

Postup přípravy

Vkládám sem opět jeden z mých postupů, tentokrát na růži z čokolády, moje růžička není dokonalá, ale třeba se postup bude někomu méně zkušenému jako jsem já hodit. Je to na…

Zobrazit více...
DORTY
MRAMOROVÝ KORPUS

MRAMOROVÝ KORPUS

Potřebné ingredience

· 250g hladké mouky · 1prášek do pečiva (necelý) · 4 vejce · 240g cukru moučka · 150ml oleje · 100ml vroucí vody · kakao na formu 23 cm

Postup přípravy

Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s…

Zobrazit více...
DORTY
Návod na marcipánovou růži

Návod na marcipánovou růži

Potřebné ingredience

Falešná marcipámová hmota - mám ji v receptech

Postup přípravy

viz.obrázkový postup

Zobrazit více...
DORTY
Raffaello dort s postupem

Raffaello dort s postupem

Potřebné ingredience

Na těsto: 5 vajec, 150 g cukru moučka, prášek do pečiva, 100 g polohrubé mouky, 50 ml horké vody ***** Na krém: 3 smetany na šlehání, 2 bílé čokolády (po 100 g), 200 g kokosu

Postup přípravy

Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta. Dáme péct do vymazané a…

Zobrazit více...
DORTY
KARAMEL s postupem

KARAMEL s postupem

Potřebné ingredience

Karamel si snadno a rychle připravíte doma.Přidávám ho domáslovopudinkového krému-do laskonek,do medovníku.Do šlehačky - do větrníků i do fondánu na polití větrníků.Je to levnější náhrada zkaramelizovaného salka,nebo Caramela.Není ale tak sladký jako uvařené salko.Nebo do zmrzlinových pohárů či na palačinky. Budete potřebovat jen 25 DKG CUKR KRUPICE (KRYSTAL) + 1 SMETANA NA ŠLEHÁNÍ (250ml) 33% tuku

Postup přípravy

Cukr vysypeme do vyšší panvičky (rendlíku) a na plotně rozpouštíme nejprve zprudka,až se cukr začne tavit plamen snížíme,aby se cukr nepálil-karamel by byl hořký..Stále mícháme…

Zobrazit více...
DORTY
Autíčka CARS--Blesk a Burák --s postupem

Autíčka CARS--Blesk a Burák --s postupem

Potřebné ingredience

Snad někomu poslouží!Velmi jednoduchá verze modelování,zvládne i amatér!!!!

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
DORTY
Tvarohový letní dort

Tvarohový letní dort

Potřebné ingredience

750 g tvarohu,2 vejce,120 ml mléka,2 vanilkové pudinky,150 g cukru,1 bal. vanilk. cukru ,trochu rumu,šťáva z 1/2 citrónu,1 balíček dort. želé,ovoce.

Postup přípravy

Tvarohy smícháme se žloutky,mlékem,vanilk. cukry,vanilk. pudinky a citron. šťávou.Kdo má může "crknout"trochu rumu.Bílky s cukrem ušleháme a přidáme do těsta.
Těsto nalijeme do…

Zobrazit více...
DORTY
Medvídek Me to You s postupem

Medvídek Me to You s postupem

Potřebné ingredience

White icing

Postup přípravy

Příprava na páteční dort ...

Všechny mé dorty i s postupy najdete na těchto stránkách :
http://www.kosternovi.eu/dorty/fotogalerie.asp?klic=1&start=1

Zobrazit více...
DORTY
Perfektní korpus, pudinkový krém

Perfektní korpus, pudinkový krém

Potřebné ingredience

korupus: 5 vajec 5 lžic oleje 150g hladké mouky (na kakaový 120g hl. mouky + 30g kaka) 150g cukr moučka špetka soli krém: 2 pudinky (dle chuti), 0,5l mléka, 150g moučkový cukr, 250g másla, rumové nebo jiného aroma dle chuti, (používám aroma, protože mám jistotu, že se krém nesrazí, jako se to někdy stane s rumem)

Postup přípravy

Korpus: Napřed si ušleháme bílky, do bílků přidáme špetku soli, když jsou vyšlehané, tak přidáme cukr a šleháme cca 8 minut na nejvyšší otáčky, aby se pořádně zašlehal cukr do…

Zobrazit více...
DORTY
Dort pro bratrance (zubaře)

Dort pro bratrance (zubaře)

Potřebné ingredience

Náš osvědčený recept na 23cm formu: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao, na krém: 2 šlehačky, 2 čokolády na vaření, ztužovač šlehačkyhmota na potahování a modelování, chrup je z marcipánu a koupila jsme si ho již před půl rokem na dovolené v Domažlicích. (odkaz na výrobce je v komentářích)

Postup přípravy

Ušleháme bílky, přidáme polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s…

Zobrazit více...

Kategorie