Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Čokoládový

Čokoládový

Potřebné ingredience

Na korpus jsem použila recept z Nóbl řezů (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=104213&user=8790) Krém: 250ml šlehačky, 150g čokolády na vaření, 50g omegy nebo jiného 100% tuku, 100g krupicového cukru, 75g prosátého kakaa //// 3/4 kostky másla//// Na polití: čokoláda na vaření + 100% tuk

Postup přípravy

Šlehačku necháme přejít varem. Vypneme a dokud je horká, necháme v ní rozpustit cukr a omegu. Za stálého míchání přisypáváme prosáté kakao. Nakonec na kostky čokoládu. Takto…

Zobrazit více...
DORTY
Ořechový Shrek

Ořechový Shrek

Potřebné ingredience

6 vajec, 20dkg cukru, 10 dkg ořechů, 0,5 PDP, 15 dkg polohrubé, 5 dkg hladké mouky a 6 lžíc vařící vody.

Postup přípravy

Náš rodinný recept

V jedné misce šleháme žloutky, vodu a polovinu cukru. Šleháme opravdu dlouho až bude směs hustá.

V druhé míse šleháme bílky a zbytek cukru a taky…

Zobrazit více...
DORTY
Kitty pro Emmi k 5. narozeninám

Kitty pro Emmi k 5. narozeninám

Potřebné ingredience

***

Postup přípravy

Korpus světlý a čokoládový, krém čokoládový s nugetou, promazaný marmeládou, potah z marshmalow a Kitty z punčoviny, potažená WI.

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený jogurtový dort s ovocem

Nepečený jogurtový dort s ovocem

Potřebné ingredience

2 velké bílé jogurty Hollandia,1 zakysaná smetana,1 tvaroh v alobalu,moučkový cukr,želatinový ztužovač Dr.Oetker,piškoty,ovoce,želatina

Postup přípravy

Jogurty,zakysanou smetanu,tvaroh a moučkový cukr vyšleháme.Přidáme podle návodu připravený želatinový ztužovač.Dno dortové formy vyložíme piškoty,když se budou překrývat vůbec…

Zobrazit více...
DORTY
figurky - falešný marcipán, mléčný marcipán

figurky - falešný marcipán, mléčný marcipán

Potřebné ingredience

200g moučkového cukru, 25g 100% tuku, 1 bílek, 1 lžíce medu, 150g sušeného mléka, voda po kapkách (stačí namočit ruce), mandlové aroma, barvy

Postup přípravy

prosát cukr a mléko a smíchat všechny suroviny, podle potřeby přidám medu, aby se hmota nelámala a hňácám a tvořím nebo potahuju

Zobrazit více...
DORTY
Arménský medovník

Arménský medovník

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 100 g másla, 4 lžíce medu, 180 g cukru, 1 lžička octa, 1 lžička sody, 2 vejce, 600 - 700 g hl mouky NA KRÉM: 1 slko + máslo, dle chuti ořechy a koňak NA OBALENÍ drobné úlomky postrouhané na struhadle s vlašskými ořechy

Postup přípravy

Nejprve uvaříme 2 hod salko a vytáhneme z lednice 1 máslo, aby změklo. Smícháme ocet se sodou. Máslo, cukr a med dáme do hrnce vymícháme, přidáme sodu s octem a dáme nad plamen.…

Zobrazit více...
DORTY
SALKOVÝ KRÉM

SALKOVÝ KRÉM

Potřebné ingredience

· 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka Salko · 250 g másla · moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy

Plechovku se Salkem vložíme do hrnce s vodou, tak aby bylo celé ponořené. Nepropichujeme ani neotevíráme! Přiklopíme a vaříme na mírném ohni asi 1 a půl hodiny. Pokud se nám voda…

Zobrazit více...
DORTY
injekční stříkačka - injekce

injekční stříkačka - injekce

Potřebné ingredience

dort k 50tinám pro zdr. sestru

Postup přípravy

složeno ze srnč. hřbetu a plátu, promázano pud. čoko krémem, obaleno punčovinou

Zobrazit více...
DORTY
ŠLEHAČKOVÝ KORPUS

ŠLEHAČKOVÝ KORPUS

Potřebné ingredience

· 4vejce · 200g moučkového cukru · 1 kelímek smetany na šlehání (250ml) · 300g polohrubé mouky · 3/4 prášku do pečiva · 1vanilkový cukr · špetka soli · lžička citronové kůry (nejlépe čerstvě nastrouhané, ale může být i sušená)

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, poté přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Pečeme při nižší teplotě cca 160 stupňů a pro zjištění, zda je korpus upečený zapíchneme…

Zobrazit více...
DORTY
PIŠKOTOVÝ KORPUS

PIŠKOTOVÝ KORPUS

Potřebné ingredience

· 5 vajec vel.M · 200g polohrubé mouky, · 200g pískového cukru, · 1 lžička kypř.prášku, · 5 lžic vroucí vody, · špetka soli opět na menší formu na větší formu 7 vajec 280 g cukru - moučka či krupice 280 g polohr. výběr. mouky asi 3/4 PRášek DO PEČiva 1 lžička soli 7 lžic vody

Postup přípravy

Z bílků a špetky soli našleháme tuhý sníh. Pak do něj opět šlehačem zašleháme polovinu cukr. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme do pěny 4 minuty. Za stálého šlehání tenkým…

Zobrazit více...

Kategorie