***ZDOBENÉ KOSTKY s PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKOU***
Potřebné ingredience
KORPUS: 8 vajec, 240g cukru-krupice, 240g pol. mouky , 1 PDP, 2PL kakao .......KRÉM 4x šlehačka, 1.5PL cukru, 4x ledové kaštan, y 1 PL kakao, 40g másla
Postup přípravy
..KORPUS: žloutky s částí cukru...bílky se zbytkem cukru vyšlehat do sněhu- pak opatrně smíchat se žloutky a ostatními ingrediencemi....péct na 160°C cca 40min
KRÉM: 1 den…
postup na Bleska McQueen -malé auto
Potřebné ingredience
viz foto, tatranka, sójový suk, marcipán, nutela na potřítí
Postup přípravy
-tatranku seříznout, v ruce zahřát a změkčit sójový suk, pak se s ním pracuje jak s modelínou
-vymodelovat auto
- potřít nutelou a potáhnout
MALINOVÉ CUPCAKES
Potřebné ingredience
Vložena fotografie 1) potřebné věci na muffiny a 2) věci na krém. K tomu samozřejmě potřebujete ovoce - lépe nějaké kyselejší a nějakou čoko ozdobičku.
Postup přípravy
MUFFINY - vyšlehat vejce a cukr, přidávat ostatní věci , nakonec mouku s prdopečem. KRÉM - bílek s cukrem děláme nad vodní lázní / pořád míchat at se nám bílek neuvaří - pořádně…
fondán z marshmalow
Potřebné ingredience
Balicek marshmallow bonbonu 150g..330g cukru moucku(co nejjemnější)lzice citronu
Postup přípravy
Levny a jednoduchy fondan,ale je dulezite mit co nejjemnejsi cukr,na fotce je vytvor moji dcery kde jsme pouzili normal cukr moucka a fondan nebyl pruzny...karamely rozpustime bud…
Dort kapřík
Potřebné ingredience
Dva plechy korpusu ...těsto 3 hrnky mouky, půl hrnku oleje, hrnek cukru, 5 vajec (zvlášt sníh) prášek do pečiva. Krém žloutkový : žloutky, cukr, máslo
Postup přípravy
Utřeme zvlášt žloutky s cukrem a lžíci horké vody do pěny, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva ,olej a hrnek nebo více mléka + sníh z bílků.
Krém šleháme ve vodní lázni…
**Pařížský dort**
Potřebné ingredience
5 vajec, 10 PL horké vody, 10 PL oleje, 250g cukru moučka, 250g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva, 2PL holandského kakaa krájecí poleva: 200g čokolády na vaření, 6 PL vody, 20g másla, 3PL smetany náplň: 4 pařížské šlehačky, v původním receptu jsou 2 ztužovače, já dávám půl sáčku Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetkera ozdoba: šlehačka se ztužovačem
Postup přípravy
Na korpus si vyšlehám 5 žloutků s 200 g moučkového cukru, 10 PL horké vody a 10 PL oleje.Pak ručně zlehka metličkou přimíchám střídavě na třikrát 250 g polohr. mouky promíchané s…
Cake pops (dortová lízátka)
Potřebné ingredience
zbytek korpusu, máslo, džem, rum, kokos, čokoláda
Postup přípravy
Na přání vkládám "recept" na dortová lízátka.
Není to vlastně nic jiného než kouličky z tzv. punčoviny. Alternativa vánočních nepečených kuliček. Jejich variant je…
Ovocný s lehkým krémem a želatinou
Potřebné ingredience
korpus: 4 vejce, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 35 g rostlinného oleje, 160 g hladké mouky; krém: 1 mascarpone, 1 tučný tvaroh, 2 šlehačky, 2 želatinové ztužovače za studena, 200 g rozmixovaných jahod s cukrem; ovoce, želatina, ovocný sirup, sušenky (ev. cukrážské piškoty, čokotrubičky, čokodestičky - podle chuti)
Postup přípravy
KORPUS:
Ušlehat bílky s cukrem a vanilkovým cukrem do tuhého sněhu. Vedle vyšlehat žloutky s olejem. Spojit dohromady a stěrkou vmíchat prosátou mouku. Péct ve stahovatelném…
Můj medovník
Potřebné ingredience
Těsto:500g hladké mouky,150g cukru,60g másla nebo Hery,2 celá vejce,4 lžíce medu,2 lžičky jedlé sody. Krém:2 másla,1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka(nebo obyčejné kondenz.mléko vařit 2 hodiny ve vodě) Na vrchní vrstvu:1 hrnek uvařené silné rozpustné kávy s 1 velkým panákem rumu,zbytky okrojeného upečeného těsta,které rozmělníme v ruce
Postup přípravy
Do vodní lázně dáme máslo(Heru),celá vejce,med,cukr a vše zahříváme. Přidáme jedlou sodu, hladkou mouku a vymícháme do husté hmoty. kterou přendáme na pomoučený vál a těsto…