Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Dort Land Rover

Dort Land Rover

Potřebné ingredience

piškotové těsto,marcipán od Ariell,čokoládový krém,marmeláda a hooodněěěěě času

Postup přípravy

hodně času

Zobrazit více...
DORTY
Marcipánový dort(průměr 28cm)s mašinkou

Marcipánový dort(průměr 28cm)s mašinkou

Potřebné ingredience

Těsto na mramorový korpus:8vajec,460g moučkového cukru,1vanilkový cukr,500g hladké mouky,1prášek do pečiva,300ml oleje,200ml horké vody,cca lžíce kakaa Náplň:250ml smetany Rama Cremefine,1čokoláda na vaření,marmeláda rybízová(může být jakákoli),2-3banány Mašinka:oplatky miňonky potaženy marcipánem a doplněny bonbóny Potah:marcipán podle Zdenky R. ID79855

Postup přípravy

Den dopředu si připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a za stálého míchání, přivedeme k varu. Musí se 30 - 60 sekund vařít - musí bublat. Necháme vychladnout a dáme do…

Zobrazit více...
DORTY
Jednoduchý šlehačkový dort + postup

Jednoduchý šlehačkový dort + postup

Potřebné ingredience

Je to opravdu rychlovka,místo krému jsem použila rostlinou šlehačku,je to jednoduché a žravé. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,20dkg polohrubá mouka.Ráfek či forma o půměru cca 22 cm. Na promazaní kvalitní jahodová marmeláda-já kupuji v Lidlu,rostlinná šlehačka 2 kusy (po 200ml)+ troška vody kterou vyplachuji krabičky ,dále 2 jahodové kompoty (420ml),dortové želé,voda+cukr

Postup přípravy

KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme do něj žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku.Naplníme do ráfku (průměr cca 22cm) A pečeme při 170 stupních asi…

Zobrazit více...
DORTY
Rychlý vláček k svátku

Rychlý vláček k svátku

Potřebné ingredience

Miňonky na vláček, rozpuštěná čokoláda, lentilky na kolečka, různé bonbony na náklad.

Postup přípravy

Vše lepíme dle fantazie pomocí rozpuštěné čokolády. Na celý vláček jsem potřebovala 2 čtverečky Ledových kaštanů a ještě zbylo :-).

Zobrazit více...
DORTY
Tank pro Matěje k 14.tým narozeninám

Tank pro Matěje k 14.tým narozeninám

Potřebné ingredience

světlý korpus, ořechová nádivka, světlý krém, marcipánová hmota obarvená maskáčově :-)

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Lentilková louka

Lentilková louka

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, špetka soli, 1 vanil.cukr, 100g moučkového cukru, 100g HL mouky, 50g Solamylu, 1 lžička PdP,HR mouka na vysypání formy Krém: 2 sáčky mandlového pudinku, 700ml mléka, 250g másla + na vymazání formy, 8 lžic krupic.cukru, potravinářská barva (zelená), 350g jahod (já dávám 1 vaničku=250g a stačí to), 2x lentilky.

Postup přípravy

Oddělte žloutky od bílků.K bílkům přidejte 4 lžice studené vody,špetku soli a ušlehejte do tuha.Pak přidejte oba cukry a po jednom zašlehejte žloutky.Mouku přesejte do mísy,…

Zobrazit více...
DORTY
MIMI ANDĚLÍČEK PRO NOVÉ MIMINKO MÉ KAMARÁDKY  :-)

MIMI ANDĚLÍČEK PRO NOVÉ MIMINKO MÉ KAMARÁDKY :-)

Potřebné ingredience

Mramorový piškot, babiččin rybízový džem (naprosto skvěle pikantní), pařížská šlehačka z bílé čokolády, broskve, WI

Postup přípravy

Miminko mi z formičky, kterou nevlastním "porodila" má skvělá švagrová :-)

Zobrazit více...
DORTY
Dort srdce

Dort srdce

Potřebné ingredience

Těsto - 1,5 hrnku polohr.mouka, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje (můžeme nahradit máslem), 2 vejce, 1 prášek do pečiva Krém : 1x hrkhrk krém - (broskvový kompot / 0,75ml/ včetně nálevu, 1 šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé vanilkový) + 1x krém vaječný likér od Dr.Oetker (přidat máslo)

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smícháme, upečeme. Korsus po vychladnutí 3x prokrojíme. Na spodní část si uděláme z máslového krému mantinely, pak vyplníme hrkhrk krémem ( krém…

Zobrazit více...
DORTY
Myška MINNIE 3D s fotopostupem

Myška MINNIE 3D s fotopostupem

Potřebné ingredience

Dortík byl pro moji Nelinku, takže přesně rok od doby kdy jsem upekla svůj první dortík :-)

Postup přípravy

Světlý korpus, vanilkový krém, broskve + jahody, potahovací hmota, váha 4 kg

Zobrazit více...
DORTY
Zajíček z krtečka s jovokrémem a piškoty

Zajíček z krtečka s jovokrémem a piškoty

Potřebné ingredience

světlý korpus, marmeláda, tvaroh, šlehačka,jogurt bilý, želatinový ztužovač, vanilkový krém nastavovaný kaší, mléčný marcipán, K2, cukrářské piškoty

Postup přípravy

Piškoty od nás z cukrárny se neuvěřitelně drolí.
Trošku se mi propadl korpus /čím to mohlo být?/, dala jsem špatný plát doprostřed a dodělala punčovinou tak snad to nebude…

Zobrazit více...

Kategorie